Německý svaz měst a obcí doporučuje stěhování na venkov kvůli nedostatku bytů

Vzhledem k nedostatku bytů v metropolitních oblastech vyzval Svaz měst a obcí, aby se lidé stěhovali na venkov.

Poptávka po bydlení, zejména v metropolitních regionech, nekontrolovaně roste. Avšak za povšimnutí stojí skutečnost, že „více než 1,3 milionu prodejných bytů, zejména ve venkovských regionech, je prázdných“, uvedl šéf svazu Gerd Landsberg pro Funke Mediengruppe.

„Proto by mělo smysl lépe rozvíjet tyto regiony s dobrým dopravním spojením, například prostřednictvím nových nebo reaktivovaných železničních tratí, aby se zde lidem dobře a za rozumnou cenu žilo a bydlelo.“ Práce z home office zde vytváří nové možnosti.

Cíl spolkové vlády dokončit 400 000 nových bytů ročně je „stěží dosažitelný“, poznamenal Landsberg. Je nedostatek pozemků, ceny stavebních prací výrazně rostou a chybí také specializované firmy, které by dokázaly budovy postavit. Rostoucí úrokové sazby ztěžují financování a rostoucí požadavky na energeticky úspornou renovaci výstavbu ještě více prodražují.

Psali jsme:

Dočetli jste jeden z našich článků? Nezapomínejte, prosíme, na dobrovolné předplatné, které je příspěvkem k další nezávislosti a na fungování !Argumentu a také investicí do jeho budoucnosti. Více o financování zdola se dozvíte zde.