1. Zvolte jeden vzor podlahy

Do bytu určitě vyberte jeden vzor podlahové krytiny. Jednotlivé místnosti se vám díky tomu propojí a navíc nebudete muset řešit přechodové lišty nebo prahy. Rovněž designérka Ing. arch. Kamila Douděrová k tomu radí: „Doporučuji sladit podlahové krytiny v celém bytě do jednoho vzoru. Ten pak můžete třeba oživit použitím kusových koberců ve výraznějších barvách“. Navíc díky voděodolným plovoucím vinylovým podlahám nebo lepeným vinylovým podlahám, které můžete použít i do místností s větší vlhkostí, je slazení podlah ještě jednodušší.

2. Vybírejte světlé barvy

„U malých interiérů je velmi důležitá barevnost, která by měla být spíše o světlých a pastelových odstínech než o tmavých barvách. To platí nejen o stěnách, ale hlavně o podlahové krytině“. Radí interiérová designérka Iva Bastlová. Díky světlému vzoru na podlaze bude interiér působit jasněji a čistě, jen pozor na příliš světlou podlahu společně s bílým nábytkem. Tato kombinace by mohla působit až sterilně. Obecné doporučení je, zvolit podlahu o dva odstíny světlejší nebo naopak tmavší než je barva nábytku.

3. Vhodnější je méně výrazná struktura dřeva

Aby na sebe podlaha nestrhávala příliš mnoho pozornosti, je lepší do malých prostor vybrat podlahovou krytinu s méně výrazným vzorem. Architektka Kamila Douděrová ve svých návrzích upřednostňuje dubové dřevo. „Dubové dřevo je sázkou na jistotu. K němu doplňte nábytek v neutrální barvě, kterou doporučuji doladit pestrými barevnými dekoracemi, jež můžete kdykoliv snadno vyměnit.“

Pokud se vám líbí vinylové podlahy s dubovými dekory, podívejte se na české podlahy Fatra SILVERO. S výběrem vzoru vám jistě pomůže virtuální návrhář podlah. Do něj nahrajete fotografii svého interiéru, a pak jen jedním klikem vybíráte mezi různými vzory. A pokud si nejste jisti výběrem vzoru přes monitor, můžete si objednat vzorek podlahy i přímo domů.

Více informací o podlahách SILVERO na www.efatra.cz.