Zasoutěžte si o splněné poslední přání

rozmarynova-zatoka-obalka-perex
Každé léto trávila Melanie v Rozmarýnové zátoce a spolu s babičkou obdivovala krásný opuštěný dům. Obě ho toužily zrenovovat a proměnit v penzion, ale vždy zůstalo jenom u snů. Že by se nyní, po babiččině smrti, Melanii sen konečně splnil?

Proměna starého domu v útulný penzion

V místě, kde je nejmodřejší moře a kde voní rozmarýn, trávila Melanie s babičkou každé léto a společně snily o tom, že promění jeden opuštěný dům v malý rodinný penzion. Po její smrti se Melanie cítí ztracená, babiččina poslední vůle před ní ale otevírá novou životní kapitolu. Odkázala jí totiž peníze na koupi milovaného domu v Rozmarýnové zátoce.

První večer v novém městě se Melanie seznámí s místním tesařem Joshem, který má stejnou barvu očí jako voda v oceánu. Zamlklý muž je přesně tím, koho pro rekonstrukci domu potřebuje. Jenže on je rozhodnutý městečko opustit, a navíc kdysi slíbil své matce, že nepřekročí práh stavení, které může za neštěstí tolika místních obyvatel.

Dům skrývá tajemství, stařičké dopisy, které mohou Melanii a Joshe jednou provždy rozdělit. Nebo je naopak svedou dohromady?

 

Rozmarýnová zátoka

Autorka: Jenny Haleová

Vydalo: nakladatelství Cosmopolis
Překlad: Ivana Čejková
Počet stran: 312
Vazba: pevná
Vydáno: 3/2023
ISBN: 978-80-271-3805-0

Přečtěte si více o knize Rozmarýnová zátoka, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Cosmopolis. A nezapomeňte si také stáhnout krátkou ukázku.

Nakladatelský dům Grada, největší vydavatel odborné literatury, rozšířil v roce 2015 své portfolio o značku Cosmopolis. Tato značka vám přináší kvalitní světovou a českou beletrii. Nabízí všem čtenářům ty nejlepší knihy z celého světa, strhující příběhy, napínavá dramata, ale i romantiku a zábavu.

 

Ukázka z knihy

Starý dům ve viktoriánském stylu na konci ulice Sandpiper Lane stál jako přízračný šedý mamut mezi silnicí a oslnivě tyrkysovými vodami Mexického zálivu. Jeho vybledlý bílý nátěr se loupal a praskal po letech působení prudkého pobřežního slunce a neúprosných větrů. V tmavém okně v patře stále visely krajkové záclony. Melanie na ně zírala a modlila se, aby nezahlédla plující zjevení. Jen při té představě se zachvěla.
„Jsi si jistá, že tohle doopravdy chceš?“ zeptala se Kathryn, když táhly Melaniiny kufry kolem hromady krabic a přes bujný plevel plazící se po rozbitém chodníku před domem.
Melanie si chránila oči před sluncem a dívala se na stavbu. „Ani ne,“ odpověděla.
„Jestli to děláš kvůli babičce, tak bych ti ráda připomněla, že tady už není, aby si to užila,“ podotkla Kathryn jemně. „Tohle je fakt velký sousto, Mel.“ (str. 19)

 

Vyhrajte knihu Rozmarýnová zátoka

Dlouhá léta chodila Melanie s babičkou kolem opuštěného domu v Rozmarýnové zátoce a společně snily o tom, že mu navrátí zašlou krásu. Teprve poslední přání a dědictví Melanii přiměje k tomu, aby sny proměnila ve skutečnost. Místní tesař Josh by byl ideálním pomocníkem, jenže má hned několik důvodů, proč chce práci odmítnout. Nechá se nakonec přesvědčit, aby zrekonstruoval dům, o kterém se zapřísáhl, že nikdy nepřekročí jeho práh?

Ve spolupráci s nakladatelstvím Cosmopolis vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Rozmarýnová zátoka vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Rozmarýnová zátoka
probíhá od 28. března do 10. dubna 2023.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 romány Rozmarýnová zátoka

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeRozmarýnová zátoka

Haleová, Jenny

Cosmopolis, 2023

Napsat komentář