Změny v Dynamu B? Přichází brankář, lídr i odchovanec

Foto: Michal Vorlíček, hcdynamo.cz

55 bodů v 52 zápasech. Kdyby šlo o bilanci jednoho útočníka, bylo by vše v pořádku. Jenže tohle je bilance pardubického béčka v premiérovém ročníku v Chance lize. Východočeši soutěž nakonec o čtyři body udrželi a předposlední místo již nechtějí opakovat. Pro nadcházející sezonu proto chtějí postavit silnější kádr. Které posily jsou potvrzené a kdo naopak odchází?

Trochu to připomínalo boj pardubického áčka o udržení v extralize v sezoně 2019/20.

V polovině sezony beznadějně poslední místo. Příchod nového trenéra a zkušených posil ale pomůže a po Vánocích se tým zvedne, začne porážet i favority a v samém závěru se zachrání.

O čtyři body.

Přímý souboj tentokrát kvůli sérii proher nezvládl Šumperk a herně k tomu Pardubicím přispěli zkušení Lukáš Endál, Tomáš Svoboda a Jan Hruška. Ti všichni ale v Chrudimi vypomáhali jen dočasně, na hostování.

Pardubice B – Přerov

Pardubice B – Přerov | Foto: Facebook HC Dynamo Pardubice

Dynamo B také přijde o svého nejproduktivnějšího hráče. Ondřej Matýs ve 31 zápasech posbíral 32 bodů a ve třiadvaceti letech je už pro něj první liga malá. 

Za áčko sice letos v extralize naskočil do 21 utkání, jenže kreativní odchovanec potřebuje větší prostor v sestavě a v nabitých Pardubicích se uvolní místo v prvních třech formacích jen v případě nějakého zranění. Matýs tak v létě zamíří do Plzně.

V kádru prvoligového béčka zřejmě končí i Jiří Půhoný a Patrik Machač. Kam zamíří, není jasné.

Ví se to ale u čtyř pardubických posil. Matýse by měl spolehlivě nahradit Lukáš Žálčík, odchovanec a kapitán Šumperka, který bodem na zápas zkoušel odvrátit pád svého klubu. Po sezoně navíc o útočníka s bohatými extraligovými zkušenostmi stál Vsetín. Nakonec se ale dvaatřicetiletý borec stěhuje právě do Pardubic, respektive Chrudimi.

Lukáš Žálčík

Lukáš Žálčík | Foto: Věra Václavková, dracisumperk.cz

Potká se tam s nedávným spoluhráčem z Prostějova Dominikem Hrníčkem. Odchovanec Bílých Tygrů letos slušně bodoval v dresu Poruby a v 27 letech je v nejlepším věku, aby potvrdil, že v první lize dokáže být rozdílovým hráčem.

Trio posil do ofenzivy by mohl ještě doplnit o dva roky starší Jiří Fronk z Litvínova. Letos odehrál na severozápadě Čech 16 extraligových utkání, hostování měl vyřízené do Jihlavy. V jedné sezoně dříve působil v AHL s Janem Košťálkem a teď by se alespoň občas na zimáku v Pardubicích mohli potkat. Spekuluje se, že klub o Fronka zájem má. K podpisu ale zatím nedošlo.

Obranu prvoligového Dynama B navíc posílí odchovanec Marek Voženílek. Důrazný bek loni působil ve Vrchlabí, letos bojuje se Vsetínem o pohár pro vítěze Chance ligy. Přestože hrál dlouhá léta ve druhé lize, za áčko Pardubic má šest extraligových startů a v posledních třech sezonách patří k nadprůměru i v prvoligových týmech.

Foto: hc-vsetin.cz

Ke třicítce se blíží také David Honzík, budoucí jednička Dynama B, kam přichází z Trenčína. Honzík začal sezonu v Nitře, po výměně do Zlína a třech utkáních na Moravě se ale vrátil zpět na Slovensko. V české extralize působil sedm sezon převážně jako dvojka.

Do jeho bývalých Karlových Varů totiž odejde Dominik Frodl, čímž se vytvoří místo v extralize pro Milana Kloučka. Dvojku v prvoligovém týmu vybere Dynamo z vlastních zdrojů, nabízí se třeba junior Lukáš Matěcha.

Zbytek hráčů v poli by v Chrudimi měl pokračovat. Na perspektivní obránce Daniela Bukače a Tomáše Hanouska uplatnily Pardubice díky udržení soutěže opci na prodloužení smlouvy. Pokračovat v defenzivě by měla i zkušená trojice DrtinaNedbalZdráhal.

A vzhledem k tomu, že do Chrudimi budou určitě jezdit Hrádek nebo Bučko (kteří v A týmu bojují o pozici sedmého obránce), pro mladé odchovance Chabadu, Tvrdíka, Kaštánka nebo Kubíčka moc místa nezbývá.

Ondřej Chabada.

Ondřej Chabada. | Foto: hcdynamo.cz

Stejně tak v útoku budou pokračovat Jan Mandát, Daniel Rákos nebo Ondřej RohlíkMichalem Rouhou, Tomášem Urbanem a Tomášem Zemanem. Můžou si navíc vybojovat pozici v extralize. Další dva útoky ještě Dynamo B klidně poskládá z hráčů ročníku 2002 a mladších. Na všechny se ale nedostane.

I proto je otázka, jestli v kádru zůstanou starší Miroslav Rohlík a Michal PochobradskýMichalem Machačem. Smlouvy zatím nemají.

Zvládne si pardubické béčko po přestavbě týmu upevnit pozici v první lize?

Předpokládaná sestava HC Dynamo Pardubice B

Brankáři:
David Honzík, Milan Klouček, Lukáš Matěcha.

Obránci:
Martin Bučko, Daniel Bukač, Marek Drtina, Tomáš Hanousek, Michal Hrádek, Ondřej Chabada, Vít Kaštánek, Martin Kubíček, Karel Nedbal, Vojtěch Tvrdík, Marek Voženílek, Jan Zdráhal.

Útočníci:
Jiří Fronk, Dominik Hrníčko, Daniel Herčík, Tomáš Kaut, Jan Mandát, Robin Kaplan, Jakub Lichtag, Adam Paleček, Dominik Pavlata, Daniel Rákos, Ondřej Rohlík, Michal Rouha, Pavol Štetka, Tomáš Urban, Tomáš Zeman, Lukáš Žálčík.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz