Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Hračky pro psy a kočky - vyrobte si je sami!

 

Články » Hračky pro psy a kočky - vyrobte si je sami!   Vytisknout tuto stránku 

Hračky pro psy a kočky - vyrobte si je sami!

Publikováno: 01.03.2023 • PR článek

DIY hračky pro psy krok za krokem

Váš pes potřebuje fyzickou i duševní aktivitu, přičemž ta první musí převažovat. V závislosti na plemeni psa lze zavést také stopovací hry - uvnitř nebo venku. Na rozdíl od koček - většina psů miluje, když si spolu hrají znovu a znovu. Proto je často nutné naučit psa hrát si vyváženě - s odpočinkem během sezení. K tomuto účelu pomůžou granule pro psy https://fera24.cz/krmivo-pro-psy/, které dávají zvířeti signál, že se blíží konec hraní. Uklidňující účinek mají také čichové hry.

 

Přetahování lanem pro vašeho psa

Hra na přetahování lanem je pro psa jednou z nejlepších. Posiluje pouto se strážcem a umožňuje vybití přebytečné energie. Přetahovadlo pro vašeho psa by mělo být silné, ale zároveň šetrné k jeho patru, aby si pes při kousání a přetahování neublížil. Co potřebujete k výrobě přetahovadla? Nejdříve kusy materiálu a pevný rám, např. z jutového provázku, několikrát omotané bavlny nebo krouceného trička. Kousky materiálu, které budou připevněny k základně přetahovadla, mohou být rozstříhané použité tričko nebo deka zakoupená v obchodě pro zvířata. Pak je přišijte k rámu a na konci udělejte smyčku, aby vše drželo pohromadě. A tady to máte! Po hře na přetahovanou se svým mazlíčkem ho odměňte chutným psím krmivem.

 

Čichová podložka

I zde budete potřebovat kousky materiálu; pro čichací podložku se nejlépe hodí ty vystřižené z deky. Základem podložky může být rohožka, ale vyberte takovou, která nemá zvláštní zápach - ten by mohl psovi vadit při čichání a dokonce ho odradit od hry.

Přikrývku je třeba rozdělit na stejné díly. Každou z nich provlékněte otvorem v rohožce a poté z ní vytvořte smyčku. Každý otvor by měl být takto vytvořen jeden po druhém, aniž by zůstala prázdná místa. Hustotou nití kousků deky lze regulovat obtížnost podložky - čím tenčí a menší kousky, tím snadněji si pes hraje a tím rychleji najde všechny pamlsky nebo granule krmiva ukryté v podložce.

Takovou podložku lze prát v pračce, čímž se udržuje čistá a hygienická. Nevýhodou domácí podložky pro psy je určitě časová náročnost - výroba může trvat několik hodin. Pokud nemáte tolik času, chovatelské potřeby fera24.cz nabízí několik modelů přizpůsobených věku a schopnostem vašeho mazlíčka.

 

Jak vyrobit hračku pro kočky?

Kočky jsou mistři hry! Poskytuje také pomůcku pro krocení koček. Zejména udice na dlouhé vzdálenosti umožňují kočkám vybudovat si důvěru k osobě na druhé straně hračky.

Kočky se nejčastěji honí za rybářským prutem, když jsou ponechány o samotě, rády se pustí do chytání myší rozesetých po místnosti a pro znuděné nebo náročné kočky jsou ideální interaktivní hračky.

 

Hračka pro kočky

Kočky chtějí instinktivně ulovit své krmivo. Z tohoto důvodu je třeba dodržovat loveckou posloupnost, tj. denní rozvrh kočky by měl následovat po určitých činnostech. Standardní lovecká sekvence vypadá následovně: spánek - péče - hra - jídlo - péče - spánek. Když si pečovatel nemůže s kočkou hrát nebo v době, kdy je kočka doma, taková hračka s jídlem se skvěle hodí!

Potřebné materiály: podložka, kartonové role toaletního papíru nebo kartonové role kuchyňských utěrek, krmivo pro kočky. A je to! Podložka by měla být poměrně těžká, aby s ní kočka při vytahování pamlsků nebo jídla nepohnula. Může být vyroben ze silného kartonu nebo plastu. Kartonové role by k němu měly být připevněny a podle vaší fantazie mohou být ve svislé nebo vodorovné poloze. Takto si můžete pro svou kočku vytvořit vlastní hřiště. Do válečku pak nasypete pamlsky nebo granule s krmivem a můžete se kochat tím, jak vaše kočka loví. Zpočátku možná budete muset své kočce ukázat, jak má hra vypadat, ale ujišťujeme vás, že rychle pochopí, o co jde.

Nezapomeňte se ujistit, že pamlsky i krmivo pro kočky jsou kvalitní a vhodně vybrané pro vaši kočku, v obchodě s chovatelskými potřebami najdete širokou nabídku.

 

Plastová láhev jako váleček

Další velmi snadnou hračkou, kterou si můžete udělat sami, je kutálející se láhev na pamlsky. Do plastové láhve vydlabejte malé otvory (přibližně o velikosti pamlsků, které do ní vložíte) a rány zajistěte. Je velmi důležité, aby otvory nebyly ostré! Dvakrát se ujistěte, že se vaše kočka nezranila, když tam strčila tlapku, a nezapomeňte, že plast může být ostrý! Poté přidejte krmivo do plastové láhve a začněte s ní kutálet, dokud nevypadne první granule kočičího krmiva nebo pamlsku. To by mělo kočku povzbudit, aby se snažila pamlsek ulovit sama.

 

 

Kočičí čichací podložka

Kočky také milují čichové hry! Je to skvělý způsob, jak je unavit a uspokojit jejich potřebu hledat. Při odchodu z domu, například do práce, nechte kočce čichací podložku.

 

 

Obchod s chovatelskými potřebami nabízí velké množství hraček, ale pes i kočka potřebují různé hračky. Stojí za to věnovat trochu času a potěšit se ručně vyrobenou hračkou. Může to být skvělá aktivita, při které strávíte čas s dětmi, nebo způsob, jak se zbavit stresu. Když používáme hračky, které jsme si sami vyrobili, je zábava stokrát lepší!

 

F



 

PR článek (placená reklama) Zveřejněno: 01.03.2023 Upraveno: 01.03.2023 Přečteno: 38x

© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/clanky/1979-hracky-pro-psy-a-kocky-vyrobte-si-je-sami