Tak nevýrazný nebyl Mbappé minimálně posledních 20 zápasů. To jsem opravdu nikdy neviděl, přiznal šéf Irů

Tak nevýrazný nebyl Mbappé minimálně posledních 20 zápasů. To jsem opravdu nikdy neviděl, přiznal šéf Irů
OBSAHUJE OHLASY

Trenér francouzských reprezentantů Didier Deschamps po vítězství 1:0 v Irsku ve druhém utkání evropské kvalifikace pochválil brankáře Mikea Maignana. Podle kouče byl jeho "neuvěřitelný" zákrok z poslední minuty skoro stejně důležitý jako gól.

Maignan se stal novou francouzskou jedničkou poté, co Hugo Lloris po loňském stříbrném mistrovství světa v Kataru ukončil reprezentační kariéru. Sedmadvacetiletý gólman AC Milán odstartoval kvalifikaci o postup na Euro 2024 výtečně. Při úvodní domácí výhře 4:0 nad Nizozemskem zneškodnil penaltu, v Dublinu se blýskl proti hlavičce Nathana Collinse po rohu.

Utkání rozhodl v 50. minutě obránce Benjamin Pavard výstavní střelou z dálky, jinak ale Irové drželi s favoritem krok. "Udělali jsme všechno, co bylo potřeba k vítězství. Ten úžasný zákrok na konci byl skoro stejně důležitý jako gól," řekl Deschamps na tiskové konferenci.

"Neuvěřitelný zákrok, víme, že Mike takové umí. Má obrovské kvality, fyzické parametry i správnou mentalitu. V pátek chytil penaltu, ale tohle bylo mnohem důležitější. Nikdy jsem o něm nepochyboval. Je to skvělý lídr a skvělý hráč," doplnil čtyřiapadesátiletý trenér.

Také jeho protějšek Stephen Kenny ocenil Maignanovu reakci: "Byl to zákrok z jiného světa. Jsme zklamaní, že jsme nezískali aspoň bod," litoval irský kouč. Naopak ho potěšilo, jak domácí ubránili hvězdného útočníka a nového kapitána "Les Bleus" Kyliana Mbappého. "Dívali jsme se na posledních 20 zápasů Francie a ani v jednom nebyl Mbappé, kterého jsem volil jako nejlepšího hráče světa, takhle nevýrazný. To jsem opravdu nikdy neviděl," prohlásil Kenny.

Soupeře za pevnou defenzivu pochválil i Deschamps. "Odvedli skvělou práci. V pátek jsme dali čtyři góly, ale tady jsme nebyli moc nebezpeční, což vypovídá o práci irské obrany. Byly to dva různé zápasy," uvedl trenér světových šampionů z roku 2018.

"Jsme se vstupem do kvalifikace spokojení, je tady hodně pozitiv. Získali jsme šest bodů, dali jsme pět gólů a žádný nedostali. Měli jsme náročný program. Irský tým v pátek nehrál, byl čerstvý a fanoušci ho hnali dopředu," dodal Deschamps.

Úplně jiná písnička než v Evropě. Ostrák za oceánem válí za aktuálně nejlepší tým celé MLS!