BK MLADA BOLESLAV
28. 3. 2023 | Tomáš Taybner

Dorostenci srovnali stav semifinálové série! Všechny tři góly vstřelil Lisler

SF2, úterý 28. 3. 2023
Plzeň - Ml. Boleslav PLZ - MBL
M l. B o l. – Druhé utkání semifinále Extraligy dorostu nabídlo velmi podobnou podívanou jako o den dříve. Bruslaři v západočeské metropoli znovu vedli o dvě branky, které vstřelil Lisler. Plzeň náskok hostů velmi brzy ztenčila, vyrovnání poté opět přišlo v průběhu třetího dějství. Tentokrát se ale muselo jít až do prodloužení, kde se radovali hokejisté z Mladé Boleslavi. V poslední 70. minutě totiž zkompletoval hattrick Oskar Lisler a série se tak na led ŠKOENERGO Arény přesune za stavu 1:1, hrát se bude v pátek od 15:00 a v sobotu od 13:00. Přijďte dorostence podpořit, vstup je ZDARMA.
Plzeň: Mařík (Pavlis) – Prošek, Skala (A), Černý, Holubec, Tolar, Kocek, Mašek – Matějka, Slačík, Titlbach, Benák, Makovec (A), Pittr (C), Klatovský, Úbl, Hofrajtr, Fábera
Ml. Boleslav: Vystrčil (Císař) – Šilhavý, Kovář, Průšek, Kubíček (A), Hlinský (A), Křivánek, Macháček – Beran, Král, Steklý, Hurt, Kurka, Vojáček, Kristek, Šindelář (C), Lisler, Lev
Branky a nahrávky: 34. Makovec (Titlbach, Prošek), 46. Kocek (Titlbach) – 15. Lisler (Kristek, Vojáček), 33. Lisler (Král, Kovář), 70. Lisler. Rozhodčí: Battěk, Micka – Figer, Motl. Vyloučení: 2:1. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 177. Střely na branku: 27:50. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3.

Komentář

Přesně čtyřiadvacet hodin poté, co se v Plzni rozběhl první zápas, nastoupily oba celky na led LOGSPEEDCZ Arény podruhé. Na straně domácích chyběli obránci Jiříček se Skokem, kteří byli povolání na přípravný kemp reprezentace do 18 let. Bruslaři naopak posílili, do sestavy boleslavských trenérů přibyl útočník Lisler.

První dějství bylo velmi vyrovnané, hrálo se bez vyloučení a obě družiny měly slibné šance na to, aby se dostaly do vedení. To se nakonec povedlo Bruslařům, které do vedení poslal právě navrátilec Oskar Lisler, jemuž Kristek do mezikruží nabíjel na střelu z první. Boleslavský forvard nezklamal a trefil se přesně mezi Maříkovy betony - 0:1.

Na startu druhé části Bruslaři přestáli první oslabení a poté dostali ideální šanci pro další úpravu ve skóre. V čase 30:51 totiž na trestnou lavici současně usedli domácí Kamas s Tolarem a zelení dostali celé dvě minuty dvojnásobné přesilovky. Tu se sice využít nepodařilo, ale ještě než se vyloučení dokázali zapojit do akce, hosté znovu udeřili. Znovu to byl Oskar Lisler, který propálil Maříka střelou mezi betony, tentokrát však zakončoval z levého kruhu.

Stejně jako včera se i dnes Bruslaři dostali do dvoubrankového vedení, ani napodruhé jej však nedokázali udržet, přestože Škodovce nenabízeli žádné přesilovky. První odpověď Plzně přišla necelou minutku po druhé Lislerově trefě. Vystrčil poprvé kapituloval velmi smolně poté, co se nahození Titlbacha odrazilo od brusle Petra Makovce a puk doklouzal do sítě - 1:2.

Pokud si domácí hráči chtěli pondělní obrat zopakovat, pak do třetí části vykročili pravou nohou. Ve 46. minutě totiž srovnal obránce Petr Kocek, když se mu povedlo rozvlnit síť svižnou ranou z mezikruží - 2:2. Tento stav na ukazateli skóre svítil až do třetí sirény, neboť se oba celky upnuly hlavně na defenzivu.

V nastaveném čase se hrálo nahoru dolů a když už se zdálo, že budou muset rozhodovat nájezdy, znovu se ukázal boleslavský hrdina Oskar Lisler. Střelec Bruslařů si navedl puk mezi kruhy, odkud střelou o tyčku srovnal stav série na 1:1.

Ohlasy trenérů

Jiří Hanzlík: Dneska jsme nebyli lepší než soupeř. Na jejich hráčích byla vidět větší touha a úsilí. Nicméně i po tom nepříznivým vývoji se nám povedlo dostat zápas do prodloužení a tam jsme bohužel dostali podobný gól, jako na Slavii. Chtěli jsme rychle rozjet útočnou akci, nebyli jsme nastavení dobře do obrany a z toho pramenil jejich gól.

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.