Microsoft Teams v novém

Microsoft Teams se staly srdcem spolupráce v mnoha organizacích. Po inovacích, které jsme mohli sledovat v podstatě každý měsíc, nás nyní čeká velká aktualizace, nebojme se říct Teams verze 2.0.

Kromě změn v samotném vzhledu aplikace a modernějším vzhledu více podobném novému grafickému jazyku napříč Microsoft 365 službami se můžeme těšit především na přepracovanou klientskou část.

Ta v nové verzi nabízí více než dvojnásobné zrychlení, a to při menším využití zdrojů počítače. Což jistě udělá radost většině uživatelů mobilních zařízení.

Nový klient také umožňuje přihlásit uživatele do více organizací naráz. Z pohledu servisních organizací velmi potřebná funkce. Přepracovaný vzhled jednotlivých kanálů pak každému týmu umožňuje skutečně přizpůsobit prostor potřebám na míru. IT pak jistě potěší i existence MSIX balíčku pro centrální distribuci a aktualizaci, stejně jako integrace s novým Microsoft Store.

To nejlepší, nového klienta můžeme začít testovat již v průběhu tohoto týdne.

Více se dozvíte v oficiálním článku Introducing the new Microsoft Teams | Microsoft 365 Blog a podrobnějšího článku pro IT komunitu na Introducing the new Microsoft Teams, now in preview – Microsoft Community Hub.