Uhrančivé Češky, které si podmanily svět: Pořízková s Kurkovou top kráskami, Herzigová jako Marilyn Monroe Východu

Uhrančivé Češky, které si podmanily svět: Pořízková s Kurkovou top kráskami, Herzigová jako Marilyn Monroe Východu
Zdroj: Herminapress/koláž Lifee
Rodačka z pražských Vinohrad Alena Šeredová žije v Itálii.Alenu Šeredovou proslavilo manželství s fotbalovým brankářem Gianluigim Buffonem.Alena Šeredová má dva syny, Davida Leeho (13) a Louise Thomase (15), a téměř tříletou dceru Vivienne.Topmodelce Aleně Šeredové se v Itálii přezdívá Grande Alena.+ 20 fotek+ 21 fotek

Ne náhodou mají Češky pověst nejkrásnějších žen světa. Vybrali jsme pro vás šest neobyčejných modelek, díky nimž měly Československo nebo později Česká republika možnost zářit ve světle reflektorů. Na své kořeny je dodnes hrdá Pavlína Pořízková (57), Alenu Šeredovou (45) uctívají v Itálii a Evě Herzigové (50) se v dobách největší slávy přezdívalo Marilyn Monroe Východu.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 30. 03. 2023 09:00

Osud je vylákal z české kotliny, aby předváděly modely nejznámějších značek a pózovaly na obálkách prestižních časopisů. Dodnes, když ve světě řeknete jejich jméno, každý ví, s jakou tváří si ho spojit. Připomeňte si s námi osudy nejznámějších českých topmodelek.

Alena Šeredová je zbožňovaná v Itálii

Rodačka z pražských Vinohrad a 1. vicemiss České republiky za rok 1998 žije v Itálii, kde ji proslavilo manželství s fotbalovým brankářem Gianluigim Buffonem (45). Vysloužila si zde dokonce přezdívku Grande Alena a je bulvárem ostře sledovanou osobností.

Manželství sice skončilo rozvodem kvůli Buffonově nevěře se sportovní reportérkou, přesto z něj vzešli dva synové, David Lee (13) a Louis Thomas (15). Teď je Alena znovu zamilovaná a v srpnu roku 2022 řekla své ano miliardáři Alessandrovi Nasimu (48). S ním má dceru Vivienne, která v květnu oslaví 3. narozeniny.

Eva Herzigová jako Marilyn Monroe Východu

Supermodelka Eva Herzigová se narodila v Litvínově. V roce 1994 se proslavila díky reklamě na podprsenku Wonderbra a novináři ji od té doby označují za Marilyn Monroe Východu. V té době se o ni začali zajímat také filmoví tvůrci a zahrála si ve velkém množství zahraničních filmů - v roce 1995 například ve snímku Strážní andělé po boku francouzského herce Gérarda Depardieuho.

Dva roky byla Eva Herzigová vdaná za bubeníka kapely Bon Jovi Tika Torrese (69), a když se manželství rozpadlo, útěchu našla v náruči Leonarda DiCapria (48). Nakonec zakotvila po boku turínského podnikatele Gregoria Marsiaje (46), se kterým má tři syny - George (15), Philipeho (12) a Edwarda (9). Ačkoli je Herzigová zasnoubená, na svatbu zatím nedošlo.

Karolína Kurková bývala nejvíc sexy ženou světa

Topmodelka Karolína Kurková (39) se v roce 2021 stala trojnásobnou maminkou, když přivedla na svět holčičku Lunu Grace. Všechny tři porody absolvovala blondýnka z Děčína do vody. S manželem Archiem Drurym (45) má ještě syny Tobina Jacka (13) a Noaha Leeho (7). Rodina žije v New Yorku.

Kurková se v roce 1999 objevila díky šéfredaktorce Anně Wintour v módním magazínu Vogue, podepsala smlouvu se značkou Prada a v roce 2008 ji americký televizní kanál E! zvolil za nejvíce sexy ženu světa. Karolína se přitom za své dlouhé nohy a výrazné zuby, které ji celosvětově proslavily, dříve styděla. Svět ji zná především jako jednoho z andílků módní show Victoria's Secret.

Pavlína Pořízková trpěla v manželství

Rodačka z Prostějova Pavlína Pořízková je nejmladší modelkou, která se kdy objevila na obálce plavkového speciálu prestižního časopisu Sports Illustrated. Tenkrát jí bylo 18 let. V roce 1992 ji magazín Harper's Bazaar zařadil mezi 10 nejkrásnějších žen světa.

Pavlíně emigrovali v roce 1968 rodiče do Švédska a úřady jí povolily za nimi z Československa odjet až v roce 1975, a to na přímluvu švédského premiéra. Dokud její kamarádka neposlala fotografie do modelingové agentury, žila po rozvodu rodičů v chudobě.

Z manželství s rockerem ze skupiny The Cars Rickem Ocaskem (†75) má syny Jonathana Ravena (29) a Olivera Oriona (24). Jak dnes Pořízková v rozhovorech přiznává, manželství nebylo šťastné. Ocasek v roce 2019 zemřel, a protože byla Pavlína na jeho žádost vyškrtnuta z poslední vůle, o milionové dědictví se musela soudit. Teprve po třech letech jí soud podíl přiznal.

Helena Houdová je spirituální koučkou

Topmodelka Helena Houdová (43) pochází z Plzně a upozornila na sebe v roce 1999, kdy vyhrála Miss České republiky. Proslavila se coby členka hnutí Greenpeace, ale také jako modelka prestižních značek, jako je Chanel, Dior nebo Hermès. V roce 2004 se s tehdejším manželem, miliardářem Omarem Amanatem (50), přestěhovala do USA a na svět přivedla tři děti, Dariena (14), Daveeda Jakuba (11) a Deiu (9).

Ani manželství Heleny Houdové nebylo podle Extra.cz šťastné a provázely jej Amanatovy nevěry, nakonec byl miliardář zatčen za finanční podvody a modelka zůstala s dětmi bez finančních prostředků a střechy nad hlavou. Přes Austrálii se tedy odstěhovala na Bali, kde se začala věnovat spirituálnímu koučingu.

Petra Němcová přežila tsunami v Thajsku

Topmodelka Petra Němcová (43) pochází z Karviné. Život se jí změnil v roce 1995, kdy vyhrála prestižní modelingovou soutěž Elite Model Look a odjela do Milána. Také Petra se objevila na obálce časopisu Sports Illustrated, a to v roce 2003, kdy získala titul Model roku.

O rok později zažila životní tragédii, když při tsunami v Thajsku zahynul její snoubenec, fotograf Simon Atlee. Útěchu našla v náruči zpěváka Jamese Blunta (49), se kterým se však rozešla v roce 2007. Následně byla přítelkyní haitského premiéra Laurenta Lamothea (50). První dítě, syna Bodhiho, přivedla Petra Němcová na svět v roce 2019. Jeho otcem je její současný manžel, podnikatel Benjamin Larretche.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články