Ladislav Boldi: Prezidentské volby ohrozil sociální terorismus

30.03.2023 16:52

Letošní prezidentské volby odhalily skryté nebezpečí zvané „Sociální terorismus“, který má už desetitisíce stoupenců. Kvůli nim jsou dnes v bezprostředním ohrožení nejen nevinní občané, ale i politici, novináři, národní bezpečnost a principy právního státu.

Ladislav Boldi: Prezidentské volby ohrozil sociální terorismus
Foto: Hana Brožková
Popisek: Nasvícení Pražského hradu v českých národních barvách

Vyhrožování smrtí, nenávistné komentáře, kyberšikana, kybelynč a v neposlední řadě šíření dezinformací, které ohrožují nejen životy a zdraví občanů, ale i bezpečnostní, sociální, ekonomickou a právní stabilitu v zemi, to vše jsou příčiny sociálního terorismu, který představuje hrozby a zločiny páchané ve virtuálním světě.

Kvůli sociálnímu terorismu jsou v bezprostředním ohrožení nejen nevinní občané, ale i politici, novináři a stát. Nepříjemnou zprávou je, že sociálních teroristů jsou v zemi už desetitisíce a jejich počet geometrickou řadou narůstá.

Sociální teroristé, jsou motivovaní pomstychtivostí, agresivitou, vztekem, záští, mocenskými nebo ekonomickými zájmy, ale i politickými ambicemi a využívají moderní informační a komunikační technologie k vytváření konfliktních situací a budování sociálně škodlivého prostředí - s cílem vyvolat v zemi sociální nepokoje, šířením dezinformací, chaosu, strachu, hněvu, nedůvěry a nenávisti. To ohrožuje nejen lidské životy a zdraví, ale i národní bezpečnost a principy právního státu.

Stát se sice snaží chránit kritickou infrastrukturu před kybernetickými útoky, ale není schopen, respektive neumí ochránit občanskou společnost před hrozbami a zločiny páchanými ve virtuálním světě, které ohrožují lidské životy a zdraví a národní bezpečnost a principy právního státu.

Kybernetické útoky samo o sobě mohou sice poškodit kritickou infrastrukturu, ale sociální teroristé jsou největší hrozbou pro každou zemi, neboť ohrožují:

* lidské životy a zdraví občanů

* bezpečnostní, sociální, ekonomickou a právní stabilitu v zemi

* Národní infrastrukturu (INárodní infrastruktura jsou zařízení, systémy, místa, informace, lidé, sítě a procesy, které jsou nezbytné pro fungování země a na kterých závisí každodenní život)

* principy právního státu

* lidská práva a svobody

* společenskou infrastrukturu

* lidskou duši (osobní, morální, sociální a duchovní integrita člověka, jeho sociální a digitální identita, důstojné postavení, práva a svobody)

* národní integritu (celistvost národa, jeho neporušenost a nedotknutelnost)

Sociální terorismus je hlavní příčinou konfliktních situací (hádky, hněv, neshody, násilí, agresivní chování, zastrašování, vyhrožování, vydírání, fyzické a verbální útoky, manipulace veřejným míněním, nepřátelství, nedůvěra, nenávist atd.), které vyvolávají lidé, nejčastěji masovým šířením dezinformací a nenávisti na sociálních sítích.

Sociální teroristé útočí nejen občany, ale teď už i na děti, politiky a novináře, s jediným cílem -  vyvolat v zemi chaos a šířit nedůvěru, strach a nenávist, ať už z důvodů mocenských či ekonomických zájmů, neboť je k páchání zločinu dohání frustrace, hněv a pomstychtivost.

Mezinárodní nevládní organizace Digital Policy Institute - Millenium - 3000 navrhuje přijmout zákon o boji proti sociálnímu terorismu, který by ochránil občany, národní bezpečnost a principy právního státu, před hrozbami a zločiny páchanými ve virtuálním světě.

Pokud ústavní činitelé včas nepřijmou zákon o boji proti sociálnímu terorismu, pak se naplno projeví fatální selhání státu, na základě kterého může kdykoliv dojít ke státnímu rozvratu.

Ladislav Boldi

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…