InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Vernisáž výstavy kuriozit k 120. výročí založení muzea

    středa 1.5 16:00 - Muzeum, Vodňany

  • Výstava historických hraček

    středa 1.5 9:00 - Muzeum – Stará radnice, Volyně

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hrdel: Kvalifikaci jsme hrát chtěli, ale regule respektujeme

Místopředseda HC Milevsko 1934 Zbyněk Hrdel (vpravo) se svým bratrem Václavem.

Místopředseda HC Milevsko 1934 Zbyněk Hrdel (vpravo) se svým bratrem Václavem.

MILEVSKO – Hokejová sezona v Milevsku skončila, a protože svazové regule nakonec nepustily A tým Milevska jako poražené finalisty krajské ligy do kvalifikace o druhou ligu, přestože první Samson účast odmítl, byla poslední větší akcí na milevském zimáku Velká hokejová show. Právě pro zápas s pražským Olympem Martina Dejdara skládal Výběr Milevska místopředseda HC Milevsko 1934 Zbyněk Hrdel, který tak v rozsáhlém rozhovoru hodnotí jak zmíněné exhibiční utkání, tak počínání A mužstva v nedávném play off. „Věříme, že příští rok budeme mít šanci zahrát si kvalifikaci zase, tentokrát už třeba jako vítězové krajské ligy, abychom nemuseli jít přes nějaké výjimky,“ uvedl Hrdel a do budoucna se nevzdává ani myšlenek na postup do druhé ligy.

Když začneme u Velké hokejové show, splnila vaše očekávání?
Určitě. Velkou zásluhu na tom má Pavel Stejskal z městské sportovní společnosti SPOS, se kterým jsem akci dával dohromady. Většinu akce obstaral Pavel, já jsem dával dohromady Výběr Milevska a komunikoval s Olympem. Jsme rádi, že se akce povedla, líbilo se v Milevsku i hráčům z Olympu. S prezidentem klubu Milanem Tollingerem vnímáme, že si veřejnost často myslí, že vidíme jenom výsledky a složení A mužstva. Na rozvoji mládeže nám také nesmírně záleží. Proto jsem rád, že jsme akci mohli uspořádat také na podporu právě místní hokejové mládeže, kam půjde výtěžek.

Víte už konkrétně, na co peníze použijete?
Teprve se o tom budeme bavit, ale je spousta pomůcek, které je třeba do mládeže dokoupit, aby byl rozvoj malých dětí kompletní. Mně třeba na milevském zimáku strašně chybí střelnice, to už je v dnešní době na každém stadionu. I o tom se s Pavlem Stejskalem bavíme, možností je spousta.

Neměl jste obavy, aby na podobnou akci dorazili diváci? Přece jen fanoušci milevského hokeje možná spíš doufali, že budou chodit ještě na kvalifikaci o druhou ligu...
Že bychom mohli hrát v těchto dnech kvalifikaci, jsme doufali i my ve vedení. Bohužel nám to regule soutěže jako poraženému finalistovi neumožňovaly, i když se Samson odmítl zúčastnit. Co se týče akce s Olympem, my jsme hlavně rádi, že už proběhla, protože byla dvakrát odložená, investovalo se do toho dost úsilí i peněz. Ono už to lidi může i trochu unavovat, je to takové ohrané, když tu akci vidí potřetí prezentovanou a vždycky z toho sešlo. Proto jsme rádi, jak to dopadlo.

Jak se rodila vaše sestava Výběru Milevska?
Popravdě velmi těžce. Už jsem slyšel, že v tom týmu měli být jiní hráči, ale ti dotyční – i starší ročníky – už se na to bohužel necítili, přece jenom jsou zase o dva roky starší, situace se u nich mění, mají své zdravotní problémy. Jiní se prostě zúčastnit nechtěli. Já to musím jen respektovat, tak jsem mužstvo doplňoval dál. Proto bych chtěl ještě jednou takhle veřejně poděkovat všem, kdo nás třeba i na poslední chvíli doplnili, abychom tým vůbec dali dohromady a akce se nemusela rušit.

Když se přesuneme k nedávno skončené sezoně A týmu. Mrzelo vás hodně, že svaz zamítl vaši žádost o výjimku, abyste si sezonu prodloužili o kvalifikaci jako poražený finalista, když vítězný Samson odmítl?
Zahrát jsme si to chtěli, ale regule svazu respektujeme, to se nedá nic dělat. Víme, že máme hodně mladý tým, chtěli jsme si to zahrát, aby si kluci zahráli ještě dva, tři, čtyři velmi kvalitní zápasy proti jiným soupeřům, nabrali by další zkušenosti do příštího ročníku. Byla by to i odměna pro fanoušky za to, jak nás podporovali hlavně v play off. To bylo na krajskou ligu něco neuvěřitelného. I to byl důvod, protože věříme, že by zase 1500 nebo 2000 lidí přišlo. Věříme, že příští rok budeme mít šanci zahrát si kvalifikaci zase, tentokrát už třeba jako vítězové krajské ligy, abychom nemuseli jít přes nějaké výjimky, ale měli zkrátka jako první právo postupu do kvalifikace. Musíme holt postavit ještě silnější tým.

Celý rozhovor je v aktuálním vydání Milevských novin, které se objevilo na stáncích a dalších prodejních místech ve středu 29. března. Zbyněk Hrdel v něm prozrazuje, kdo mu udělal největší radost, že nastoupil za Milevsko na Velké hokejové show, jakým způsobem má vedení v plánu postavit A tým, který by byl schopen udolat i hvězdný Samson, nebo jaké má klub plány do budoucna. Je podle něho reálné se pokusit o druhou ligu? Nejen to najdete v Milevských novinách.

Diskuse k článku - 1 příspěvek
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • Fanda S 

    Reagovat

     

    Dík všem, co se přičinili o uplynulou sezónu v Milevsku. Co se týká případných postupových (nebo alespoň kvalifikačních) ambicí některého jiného JČ týmu (kromě Samsonu), tak do vidím, že nám sedí žába na prameni, jelikož v ČB se vždy najde dostatek natolik kvalitních hráčů "na důchodu", co si budou chtít sklouznout pro žízeň (a vyšší soutěž hrát nechtějí) a KP zvládnou vyhrát. Bohužel smutná realita....




    Vloženo 31.3.2023 15:52:04

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace