Česká pošta navrhuje zrušení několika poboček v Mostě i v Litvínově. Které to jsou?
RUŠENÍ SE MÁ DOTKNOUT I TÉTO POŠTY V LITVÍNOVĚ NA OSADĚ. FOTO: A. PAVLÍKOVÁ
Most

Mostecko – Česká pošta zveřejnila seznam poboček, které hodlá letos od července uzavřít. Návrh musí ještě schválit vláda. V Litvínově se plánuje zrušení čtyř poboček ze šesti. V Mostě pak tří ze šesti.

„Redukce poboček byla stanovena podle parametrů Českého telekomunikačního úřadu, konkrétní pošty pak byly vybrány podle návštěvnosti klientů, podle počtu uskutečněných transakcí, ekonomické rentability svého provozu a podle kritérií, jež jsou důležitá z pohledu klienta, jako jsou např. bezbariérový vstup nebo dostupnost MHD," uvedl mluvčí České pošty Matyáš Vitík a dodal, že všechny pošty, které Česká pošta provozuje, jsou schopné zajistit požadovaný standard služeb i po zrušení vybraných provozoven.

Česká pošta neuzavírá pobočky v obcích, kde sídlí pouze jedna pošta. Zároveň se redukce pobočkové sítě netýká pošt Partner, kterých je po celé České republice aktuálně 819. Pobočky, které budou nově spádové pro klienty, jejichž pošta byla zrušena, zajistí dostatečnou kapacitu pro jejich obsluhu. Pobočku pošty Partner mají například v Lomu, jedna sídlí na městském úřadu, druhá v Podkrušnohorské ulici v Loučné. „Nějaký příspěvek od České pošty na provoz dostáváme, ale službu samozřejmě dotuje město. Město je tím, kdo zaměstnává lidi, kteří tam pracují," potvrdil starosta Lomu Vladimír Urban.

Kterých poboček se rušení tedy dotkne? V Mostě jde o pošty v ulici Slovenského národního povstání 2744/14, Velebudická 3270 a J. E. Purkyně 270/5. V Litvínově se jedná o pobočky v ulicích Chudeřínská 159, Záluží 1, Podkrušnohorská 1041 a Valdštejnská 2100.

„Město Most s uzavřením poboček v Mostě nesouhlasí. Výběr poboček ke zrušení navrhla Česká pošta na základě detailních informací, která má k dispozici. Je proto nepravděpodobné, že by se seznam rušených poboček v tuto chvíli měnil. Pokusíme se však spojit s ostatními obcemi a městy v koordinaci s Ústeckým krajem a vyzvat Ministerstvo vnitra ČR k přehodnocení tohoto záměru,“ informoval primátor města Mostu Marek Hrvol.


Nadále budou v Mostě fungovat tři pobočky České pošty – pobočka č. 1 v Moskevské ulici, pobočka č. 6 v Rudolické ulici a pobočka č. 11 v Lipové ulici.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru