Sportovní ortopedicky tvarované vložky

Přidat na Seznam.cz

Chodidla jsou jedinou styčnou plochou mezi naším tělem a zemí. Když chodíme či sportujeme, zatěžujeme chodidla a je jen na nás, zda se alespoň pokusíme jim to ulehčit. Vzhledem k tomu, v jaké době žijeme, není divu, že kvůli sedavému stylu zaměstnání většiny lidí upadá naše fyzička. Když se k tomu ještě přidá častá obezita, je na problém zaděláno. Když potom člověk zjistí, že by měl žít aktivněji, není jednoduché se k tomu přimět a nezruinovat celé tělo. Chodidlům se dá během každodenní chůze pomoci od bolestí a různých dysbalancí pomocí speciálních ortopedicky tvarovaných vložek.

Úleva pro vaše nohy

Vložky do bot Sidas představují řešení pro celou řadu lidí. Firma Sidas se vývoji vložek do bot a jejich výrobě věnuje již od roku 1975. Zejména při sportu jsou na chodidla kladeny vysoké nároky, mohou na nich vznikat puchýře, otlaky, padání klenby apod. O vhodnou podporu chodidla při sportu se postarají speciální ortopedické vložky.

Běháme se správnými vložkami do bot

Zejména při běhu je správný výběr vhodných vložek do bot velmi důležitý. Výběr záleží na vašem stylu běhu, na povrchu, kde běháte a na intenzitě tréninku. Proto má firma Sidas k dispozici široké množství různých ortopedických vložek do bot. Obecně lze říci, že je důležité mít správné tlumení nárazů, abyste si neničili klouby, ale zase ne příliš silné, aby byla chodidla nucena se při běhu aktivně zapojovat.

Některé běžecké vložky mají vyšší míru tlumení, některé nižší. Gelová vrstva je rovněž různě rozmístěna ve vložce. Pro začátečníky, kteří při běhu dopadají více přes patu, se doporučují vložky s vyšším tlumením pod patou, pokročilým lépe vyhovují vložky s menší mírou tlumení, které respektují přirozený pohyb chodidla, zároveň méně podporují podélnou klenbu chodidla. Vyberte si z širokého portfolia ortopedicky tvarovaných vložek do běžeckých bot Sidas i vy a zařiďte svým nohám pohodlí, stabilitu a lepší výkon.