Junioři Jihlavy udeřili i v semifinále, Bruslaři rozhodli v nájezdech

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

První semifinálové duely play off DHL extraligy juniorů urvaly Jihlava a Mladá Boleslav. Dukla si s Oceláři poradila hlavně díky převaze ve druhé třetině, po které odcházela s tříbrankovým náskokem. Na ledě Bruslařů se odehrálo větší drama, které rozhodly až nájezdy.

Jihlava jede dál, Oceláře srazila ve druhé třetině

Rozjetá Jihlava začala tam, kde ve čtvrtfinále skončila. Po vyřazení Vítkovic si hned v prvním semifinálovém utkání vyšlápla na Třinec, k čemuž jí pomohla hlavně výrazná převaha ve druhé třetině.

Start utkání se nesl ve znamení přesilový her, ale ani jeden celek své početní výhody nedokázal využít. K větším šancím se však už v tuto chvíli dostali hosté, když nikým nebráněn zakončoval Kravec a Menšík nastřelil brankovou konstrukci. A co chybělo v první třetině, přinesla ta druhá.

Kevin Coufal otevřel skóre ve 22. minutě, srovnat mohl Spěváček, ale místo toho přišlo navýšení z hole Josefa Broše. A o necelé dvě minuty později přidal třetí branku Dukly Matěj Vovsík, který také vyhnal z brány třineckého gólmana. Za domácí snížil Oskar Haas, jenž potrestal faul na svou osobu.

A nedovolené zákroky určovaly ráz utkání i nadále a Matouš Menšík proměnil trestné střílení. S vedením 4:1 vstupovala Jihlava do třetí třetiny, v které už Tomáš Šilar pouze kosmeticky upravil skóre.

HC OCELÁŘI TŘINEC – HC DUKLA JIHLAVA 2:4 (0:0, 1:4, 1:0)

Branky a nahrávky: 38. Haas (Ramik), 56. Šilar (Moškoř, Gerych) – 22. Coufal (Menšík), 27. Broš (Modl), 29. Vovsík (Sojka, Pavelec), 40. Menšík (TS).
Rozhodčí: Kubíček, Koziol – Hanzlík, Bartoň.
Vyloučení: 7:4.
Využití: 1:0.
Střely na branku: 34:44 (13:12, 12:24, 9:8).
Diváci: 77.
Stav série: 0:1.

Až do nájezdů! První semifinále urvala Boleslav

Semifinálová série mezi Boleslaví a Spartou začala vyrovnanou bitvou, kterou musely rozhodnout až samostatné nájezdy. V dovednostní disciplíně také díky stoprocentnímu Marku Stuchlíkovi uspěli domácí.

Matěj Gardoň poslal domácí Bruslaře do vedení devět sekund před koncem první třetiny a jednobrankový náskok držela Mladá Boleslav do 35. minuty. V té Michal Vitouch po pěti sekundách bleskově využil přesilovku po vyloučení Mojsejeva. Domácí mohli opět odskočit, ale Vyroubal kotouč za přemisťujícího se Arcatbanova nedostal.

Na drama bylo zaděláno necelých sedm minut před koncem třetí třetiny. Vyrovnaný stav totiž rozsekl Petr Hauser, díky jehož teči tak Sparta otočila vývoj utkání. Čas rychle ubíhal a domácí věděli, že musí s utkáním ještě něco udělat. A také udělali. Jan Půček propálil hostujícího gólmana z mezikruží mezi betony.

V prodloužení pak byl blízko rozhodujícího gólu Hauser, který si poradil se Stuchlíkem, ale následně trefil tyč odkryté branky. Samostatné nájezdy poté rozhodl jediný úspěšný střelec. Vojtěch Polák kličkou proměnil svůj pokus ve třetí sérii a rozhodl o osudu prvního semifinále.

BK MLADÁ BOLESLAV – HC SPARTA PRAHA 3:2 po samostatných nájezdech (1:0, 0:1, 1:1 – 0:0)

Branky a nahrávky: 20. Gardoň (Vyroubal, Šachl), 56. Půček (Polák, Vimmer), rozh. náj. Polák – 35. Vitouch (Senčák, Holeček), 54. Hauser (Krupička, David).
Rozhodčí: Petružálek, Hlinka – Kokrment, Dědek
Vyloučení: 5:3.
Využití: 0:1.
Střely na branku: 35:44 (11:9, 8:16, 12:13, 4:6).
Diváci: 362.
Stav série: 1:0.

Další program semifinále play off

Sobota 1. dubna – 2. zápasy:
14:00 HC Oceláři Třinec – HC Dukla Jihlava
17:00 BK Mladá Boleslav – HC Sparta Praha

Úterý 4. dubna – 3. zápasy:
17:00 HC Dukla Jihlava – HC Oceláři Třinec
18:00 HC Sparta Praha – BK Mladá Boleslav

Středa 5. dubna – 4. zápasy:
17:00 HC Dukla Jihlava – HC Oceláři Třinec
18:00 HC Sparta Praha – BK Mladá Boleslav

Sobota 8. dubna – případné 5. zápasy:
17:00 BK Mladá Boleslav – HC Sparta Praha
HC Oceláři Třinec – HC Dukla Jihlava

Pondělí 10. dubna – případné 6. zápasy:
HC Dukla Jihlava – HC Oceláři Třinec
HC Sparta Praha – BK Mladá Boleslav

Středa 12. dubna – případné 7. zápasy:
HC Oceláři Třinec – HC Dukla Jihlava
BK Mladá Boleslav – HC Sparta Praha

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz