Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Česko

Apríl na sítích: České dráhy spouští aerolinku, žirafy budou čistit okapy

Koláž s koňským spřežením, tramvají a brněnskou Benešovou ulicí zveřejněná PID jako aprílový vtípek. (1. dubna 2023) foto: Twitter: PID

V sobotu 1. dubna se na sociálních sítích objevovalo jedno šokující oznámení za druhým. Pendolino bude přestavěno na letadlo, tramvaje v Praze potáhnou koně či nepojedou vůbec a Piráti v Plzni pro změnu využijí žirafy na sběr odpadu z okapů.
  16:53

V sobotu po desáté hodině ranní se na oficiálním twitterovém profilu Českých drah objevila šokující zpráva. Z vlaků Pendolino bude letadlo, takzvané LETolino. Pod fotografií Pendolina, které je nyní napůl vlak a napůl letadlo, České dráhy navíc slibují: „A Žilinou prolétneme bez zastavení.“

Naopak Pražská integrovaná doprava zamýšlí něco jiného. Už ve čtvrt na deset oznámila, že tramvaje budou nyní taženy koňmi. „Návratem k animálnímu pohonu reaguje metropole nejen na energetickou krizi a inflaci, ale také na potřebu snižování uhlíkové stopy,“ stojí pod zvláštně vypadající fotografií koní běžících před jednou z tramvají.

Nachytal vás dnes někdo na aprílový žertík?

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 0:00sobota 8. dubna 2023. Anketa je uzavřena.

Ne603
Ano181

Pozorný čtenář si jistě všimne, že je pražská koněspřežka zasazena do brněnské Benešovy ulice. Zda jde o tajemně oznámenou anexi největšího města v republice (Praha je totiž kraj, pozn. red.), nebo naopak o expanzi slavných brněnských šalin v provedení s koňským pohonem, není redakci známo.

Tady ale novinky týkající se pražské dopravy nekončí. Náměstek pro dopravu Zdeněk Hřib totiž přichází s jiným nápadem a představuje lidem novou značku Zákaz vjezdu tramvajím! „Naše trpělivost s negativními dopady tramvajové dopravy přetekla. Tramvaje zabírají místo na silnicích, blokují průjezd automobilů a vytváří kolony,“ ukazuje náměstek Hřib s úsměvem na značku s přeškrtnutou tramvají.

S inovativními řešeními přichází také jiní politici. Piráti z Plzně se rozhodli proti znečištění bojovat se zvířecí pomocí, a to konkrétně s žirafami. „Plzeňským pirátům se podařilo domluvit ekologický způsob čištění okapů. Zoo Plzeň poskytne městu dvě žirafy, které budou během dubna v doprovodu strážníků pomáhat s odstraňováním nečistot u domů v historickém centru,“ oznamuje text u obrázku žirafy doprovázenou strážníky a upozorněním, že odteď budou mít žirafy přednost jak zleva, tak zprava.

Autor: