Richard a Karin Krajčovi bez ustání pracují na svém kostele. Chtějí zde pořádat koncerty

od Soňa Jiroutová
2 minuty čtení
Manzele Krajcovi
Zdroj: Profimedia

Manželé Richard a Karin Krajčovi pokračují v rekonstrukci kostela, který minulý rok koupili. Práce jim jde od ruky a kostel se chystají oživit koncerty.

Již od léta minulého roku vás pravidelně informujeme o tom, jak manželé Krajčovi pokračují v rekonstrukci kostela, který si společně koupili.

Sen o koncertu se splnil

„Od pondělí jsme zapsáni v katastru jako majitelé kostela v Chotěvicích. Neuvěřitelné, povedlo se,“ napsal Krajčo na svůj instagram.

Z videa, které k tomu dodal, bylo zřejmé, že kostel bude vyžadovat mnoho stavebních úprav. Pro tak zaměstnané lidi, jakými jsou Karin a Richard, se to zdálo jako trochu větší sousto.

Manželé však překvapili tvrdou prací a pustili se do toho opravdu s velkým elánem.

„Tak jak vidíte, první půle kostela je vyčištěná a připravená na štěrk a rošt a podlahu, druhá půlka už je demontovaná a uklízí se. Čeká nás těžký srpen a asi i září. Příští týden přestěhujeme lavice z kostela do skladovacích prostor,“ informoval zpěvák své fanoušky v srpnu s tím, že si přejí kostel opravit do Vánoc, aby zde mohl proběhnout koncert.

A to se opravdu povedlo! Během koncertu také proběhla sbírka na další rekonstrukci tohoto kostela.

Práce pokračují

A protože práce je zde opravdu doslova jako na kostele, nesmí manželé zaspat na vavřínech. Zvlášť když se sami fanoušci zajímají o to, jak práce pokračují.

„Tak… hodně se ptáte na kostel. Nebojte nezahálíme. Momentálně probíhají restaurátorské práce na třech obrazech křížové cesty, opravují se dveře do sakristie, kterou teď Rataj Art Live došperkuje do konce května, abychom mohli skrze ní pouštět o víkendech návštěvníky dovnitř,“ prozradil zpěvák na společném instagramu.

Příspěvek doplnil fotkami, jak probíhají restaurátorské práce a ubezpečil své fanoušky, že vše probíhá pod dohledem památkářů.

„Děkuji všem, kdo nás v tomto podporují a… pozor na debatu na podzim přijede JJ68. Ano, do chotěvického kostela. Brzy prozdradíme s Karin víc,“ prozradil plány do budoucna.

Je vidět, že se manželé rozhodli kostel probudit k životu a celý tento projekt jim přináší velkou radost.

Zdroj: Instagram, OnlyU

Autor: Soňa Jiroutová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články