Druhé zápasy pro Třinec a Spartu. Juniorská semifinále jsou srovnána

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

Obě semifinálové série DHL extraligy juniorů jsou po druhých utkáních vyrovnané. Třinec se rozstřílel a zasypal Jihlavu šesti brankami. Střelecký apetit předvedla také Sparta, Bruslaři sice závěr utkání zdramatizovali, ale vyrovnání série už si Pražané vzít nenechali.

Vítěz základní části srovnal sérii

Vítěz základní části z Třince v úvodním duelu semifinále ztrácel, tentokrát však gólově diktoval tempo hry už od úvodních chvil střetnutí.

Po necelých čtyřech minutích hry totiž otevřel skóre Vojtěch Spěváček, kterého s přesnou ránou následoval Matěj Kozlík. Už v polovině první třetiny tak domácí Oceláři vedli o dvě branky.  Hosté se nevzdali a i oni proměnili svou střeleckou aktivitu. Na rozdíl jedné branky snižoval Jakub Modl.

Ještě větší dominanci pak předvedl Třinec ve třetí třetině. Ramik nejprve přehrál kompletní jihlavskou pětici a trefil tyč, Miroslav Holinka už se ale následně nemýlil a v přesilovce přidal další branku Jan Moškoř. Početní výhodu využila také Dukla, když skóroval Matouš Menšík, na rozjetý Třinec to ale nestačilo. Pátou branku Ocelářů přidal Adam Cedzo.

Domácí hrozili dál, ale k šesté přesné trefě se propracovali až krátce po polovině třetí třetiny, kdy svou durhou branku, tentokrát v oslabení, přidal Holinka. Na tento gól odpověděl Lukáš Číhal, ale to bylo vše, na co Jihlava ve druhém semifinálovém utkání dosáhla.

HC OCELÁŘI TŘINEC – HC DUKLA JIHLAVA 6:3 (2:1, 3:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 4. Spěváček (Cedzo, Volas), 9. Kozlík (Šutý), 26. Holinka (Moškoř, Gerych), 27. Moškoř (Haas, Ramik), 34. Cedzo (Buják), 51. Holinka (Cedzo, Kareš) – 13. Modl (Broš, Chvátal), 29. Menšík (Chvátal), 52. Číhal (Chvátal, Jungwirth).
Rozhodčí: Obadal, Rapák – Bartek, Tvrdý.
Vyloučení: 7:6
Využití: 1:2.
V oslabení: 1:0.
Střely na branku: 42:37 (11:12, 20:8, 11:17).
Diváci: 120.
Stav série: 1:1.

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

Boleslav kousala, Sparta ustála závěrečný tlak

Obdobný scénář napsalo i druhé semifinálové utkání mezi Boleslaví a Spartou. Také Pražané totiž po prvním duelu ztráceli a byli tím týmem, který se tentokrát o vedení přihlásil už zkraje zápasu.

Hauser vyslal do úniku Jana Krupičku, která se kličkou nemýlil, domácím se v úvodu utkání vůbec nedařilo a měli problém si vypracovat větší střeleckou příležitost. A možné také proto hned z první větší šance Bruslařů skóroval v 10. minutě Vojtěch Hradec. Následně už byli domácí hlasitější. A to doslova, protože Půček nastřelil tyč hostující branky.

Jenže ve druhé třetině už to byl opět koncert Sparty. Vyloučení Rajgla využil těsně po polovině utkání Petr Hauser, ale právě on dal také domácím šanci na srovnání, když se provinil podrážením. Hosté oslabení ustáli a krátce po něm navýšil jejich vedení Oto Theimer.

Následovala přestřelka, v které nejprve navýšil vedení Filip Šindelek, aby pak mohli Petr ŠachlKarlem Křepelkou dostat svůj tým na dostřel a utkání zdramatizovat. Domácí tlačili a Sparta už se rozhodla jen pro jednoduché vyhazování kotouče. S touto taktikou uspěla i přes závěrečné power play soupeře a vyrovnala stav série.

BK MLADÁ BOLESLAV – HC SPARTA PRAHA 3:4 (1:1, 0:2, 2:1)

Branky a nahrávky: 10. Hradec (Polák), 43. Šachl (Vimmer, Křepelka), 49. Křepelka (Půček, Hradec) – 4. Krupička (Hauser, Červenka), 31. Hauser (Harbík, Böhm), 37. Theimer (Böhm, Hauser), 43. Šindelek (Böhm, Krupička).
Rozhodčí: Svoboda, Valenta – Malý, Gregar.
Vyloučení: 5:6.
Využití: 0:2.
Střely na branku: 37:30 (13:8, 10:12, 14:10).
Diváci: 377.
Stav série: 1:1.

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

Další program semifinále play off

Úterý 4. dubna – 3. zápasy:
17:00 HC Dukla Jihlava – HC Oceláři Třinec
18:00 HC Sparta Praha – BK Mladá Boleslav

Středa 5. dubna – 4. zápasy:
17:00 HC Dukla Jihlava – HC Oceláři Třinec
18:00 HC Sparta Praha – BK Mladá Boleslav

Sobota 8. dubna – 5. zápasy:
17:00 BK Mladá Boleslav – HC Sparta Praha
HC Oceláři Třinec – HC Dukla Jihlava

Pondělí 10. dubna – případné 6. zápasy:
HC Dukla Jihlava – HC Oceláři Třinec
HC Sparta Praha – BK Mladá Boleslav

Středa 12. dubna – případné 7. zápasy:
HC Oceláři Třinec – HC Dukla Jihlava
BK Mladá Boleslav – HC Sparta Praha

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz