BK MLADA BOLESLAV
1. 4. 2023 | Adéla Kvapilová, Redakce, foto Ronald Hansel

Podruhé už to nevyšlo. Juniorka podlehla Spartě o gól

SF2, sobota 1. 4. 2023
Ml. Boleslav - Sparta MBL - SPA
M l. B o l. - Druhá třetina rozhodla. Mladoboleslavští junioři sice ve třetí části zahájili stíhací jízdu, ale kýženého vyrovnání se nedočkali. Na úvodní páteční výhru 3:2 po nájezdech nenavázali, ve druhém semifinále podlehli Spartě 3:4, série se za stavu 1:1 stěhuje do Prahy. Ale už teď je jasné, že se ještě minimálně jedno utkání odehraje na ledě Bruslařského klubu.
Ml. Boleslav: Stuchlík – Sypecký, Čech, Vochvest, Rajgl, Křepelka, Němec, Moravec "C" – Hruška, Polák, Půček "A", Hradec "A", Gardoň, Šachl, Zvagulis, Vítek, Vimmer, Vyroubal, Malínek, Hrouda
Sparta: Artsatbanov – Šindelek, Ducháč "C", Böhm, Červenka "A", Bartoň, Tůma, Pavlák – Fábry, Vitouch, Senčák "A", Hrabík, Novák, Theimer, Holeček, Krupička, Höll, Mácha, Hamršmíd, Hauser
Branky a nahrávky: 10. Hradec (Polák), 43. Šachl (Vimmer, Křepelka), 49. Křepelka (Půček, Hradec) – 4. Krupička (Hauser, Červenka), 31. Hauser (Hrabík, Böhm), 37. Theimer (Böhm, Hauser), 43. Šindelek (Böhm, Krupička). Rozhodčí: Svoboda, Valenta – Malý, Gregar. Vyloučení: 5:6. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 377. Střely na branku: 37:30. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:4, 3:4. Stav série: 1:1.

Komentář

Do druhého semifinálového boje vstoupili lépe sparťané. Už na počátku 4. minuty se Jan Krupička po kombinaci s Petrem Hauserem dostal do úniku a bekhendovou kličkou překonal boleslavského Stuchlíka. Domácí ale ještě před polovinou úvodní třetiny odpověděli. Útočník Vojtěch Polák našel u pravé tyče Vojtěcha Hradce, který poslal puk za Artsatbanova záda a vyrovnal na 1:1. Následně fauloval Senčák, který tak nabídl soupeřům dvouminutovou výhodu. Mladá Boleslav si sice dokázala vytvořit nebezpečné šance, jenže v cestě za uspěním jí stál gólman Sparty. V závěru úvodního dějství si přesilovou hru střihli i Pražané, nicméně ani oni nedokázali překvapit oporu Bruslařského klubu.

Další změna ve skóre nastala až na sklonku 31. minuty. Tentokrát už hostující celek potrestal nedisciplinovanost Středočechů po 12 vteřinách a zásluhou střely Petra Hausera z levého kruhu se ujal vedení. To ještě o necelých pět minut později navýšil. Odraženého kotouče si všiml Oto Theimer, který si ho stáhl na pravou stranu a potřetí překonal Stuchlíka.

I do třetí periody vstoupili lépe Pražané a po Vyroubalově faulu využili druhou přesilovou hru. Hostům stačilo pouze 15 vteřin k tomu, aby Filip Šindelek poupravil stav na 4:1 pro Spartu. Středočeši ale na čtvrtou branku soupeře rychle zareagovali a ještě v téže minutě před brankou snižoval Petr Šachl. Na něj ještě ve 49. minutě navázal jeho spoluhráč Karel Křepelka. Ten při hře čtyři na čtyři po Půčkově přihrávce vypálil z ostrého úhlu a snížil na 3:4.

Mladá Boleslav ještě v závěru odvolala gólmana, risk jí ale kýžené vyrovnání nepřinesl. Středočeši tak na domácí půdě ve druhém semifinále podlehli Pražanům těsně 3:4, série se tak za stavu 1:1 stěhuje do Prahu.

Ohlasy trenérů

Václav Pletka, BK Mladá Boleslav: Prohra nás mrzí, byl to dobrý zápas. V první třetině jsme měli asi tři nebo čtyři gólovky, z toho jsme dali dvě tyčky. Kdybychom tam odskočili na 2:1, mohlo to být jiné, ale takový je sport. Především si nemůžeme dovolit být vylučovaní. Sparta má své přesilovky opravdu dobré. Dnes nám z nich dali dva góly. To rozhodlo. Ale musím poděkovat klukům, že to za stavu 1:4 nevzdali, že jsme se vrátili do zápasu a dokázali jsme to zdramatizovat. V závěru jsme museli hru otevřít, soupeře jsme dostali pod tlak. Ještě na konci jsme měli šance vyrovnat, ale soupeř už vedení udržel. Teď si odpočineme a připravíme se na další zápasy.

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.