Jeremy Clarkson opět víří vody F1. Lewis Hamilton a Red Bull nezůstali ušetřeni

duben

2

2023

Jeremy Clarkson opět víří vody F1. Lewis Hamilton a Red Bull nezůstali ušetřeni

| 2023-04-02T17:08:55+00:00 2. duben 2023 | #Clarkson#f1 |

Clarksonovi není cizí vyjadřovat se ke všemu, co se týká aut a farmaření. Ve svém nejnovějším sloupku pro deník The Sun si “ostrá huba” Clarkson vzal na mušku F1 poté, co sledoval úvodní GP Bahrajnu a Velkou cenu Saúdské Arábie.

Clarkson jednoduše obvinil F1 z toho, že je nudná. A to kvůli tomu, že týmy brání jezdcům pořádně závodit. Ve svém sloupku napsal: "Rádi bychom si mysleli, že když na začátku závodu Formule 1 zhasnou červená světla, každý z jezdců řeže každou zatáčku a každou rovinku tak rychle, jak je to možné v lidských silách i v silách jeho stroje. O tom přece závody jsou, ne? Ale patrně ne."

Clarkson naráží na to, co se hojně probíralo po nedávné Velké ceně Saúdské Arábie, kde se sedminásobný šampion Lewis Hamilton tlačil na svého týmového kolegu z Mercedesu George Russella a Russellovi hrozilo, že mu bude do sluchátek oznámeno, že musí kolegu pustit. Aby se ale udržel před svým týmovým kolegou a tomuto se vyhnul, Russell musel ze svého vozu vytřískat víc, což měl ale podle Clarksona dělat tak jako tak.

Russell a Hamilton ve zmíněné akci

"Když se Lewis Hamilton minulý víkend při Velké ceně Saúdské Arábie dostal těsně za svého týmového kolegu George Russella, George problém vyřešil tím, že jel rychleji," komentuje Clarkson. "Proč to neudělal hned na začátku?" Přesně na komoru.

Clarkson si také otevřeně podal celý Red Bull, jehož oba jezdci Max Verstappen a Sergio Pérez dostali pokyn udržovat stejnou rychlost, aby se zabránilo vzájemnému konkurenčnímu soupeření. Uznal sice poněkud nudné důvody tohoto rozhodnutí, ale přirovnal to ke sledování atletiky, kde by část závodníků šetřila sportovní výbavu.

Jeremy si sám vyzkoušel pilotovat Lotus T125 (Top Gear S17E05)

"A pak tu máme Red Bully. Aby se jim zabránilo v závodění, každý z jezdců dostal příkaz, aby jel stejnou rychlostí jako ten druhý. Vím, že to má nudné důvody, opotřebení pneumatik, šetření motoru a tak dále, ale zajímalo by mě, kolik lidí by se dívalo na atletiku, kdyby tušili, že polovina závodníků neběží tak rychle jak by mohla, aby prodloužili životnost podrážek svých bot.

Clarkson si nevzal na mušku svět F1 poprvé a ani (doufejme) naposledy. A díky nejznámějšímu farmáři v Británii v racing komunitě opět není nouze o rozruch. Jen houšť a větší kapky!

 

 

Images by BBC, Drivetribe, Formula One Digital Media Limited

Vytvořeno s ❤ v systému XOXO - © 2024 Write.cz, s.r.o.