Lenovo představilo novou generaci notebooků řady Yoga

3. 4. 2023. (redaktor: František Doupal, zdroj: Lenovo)
Nová generace notebooků Yoga uživatele zaujme vylepšeným systémem chlazení Lenovo X Power, lepším displejem PureSight, inovovanými klávesnice s většími klávesami nebo rozšířenou sadou funkcí Premium Suite, která přináší například vylepšené audio a videa.

Stejně jako předchozí generace jsou nové notebooky Yoga vybaveny softwarem Lenovo AI Engine+, který uživatelům přináší vyvážený výkon a schopnost předvídat spotřebu energie na základě toho, co uživatelé na svém zařízení dělají. Součástí technologie Lenovo AI Engine+ je také nastavení Lenovo Intelligent Sense a Integrated Security, které pomáhá udržovat plynulé, bezproblémové a lépe zabezpečené fungování počítače.  

Uživatelé mohou lépe chránit své zařízení při práci mimo kancelář s cloudovým bezpečnostním softwarem Lenovo Smart Lock, který jim umožňuje vzdáleně lokalizovat či zamknout jejich notebook, odstranit z něj data a obnovit své ztracené nebo odcizené zařízení.

Yoga Pro 9i

Osmá generace notebooku Yoga Pro 9ipřináší 13. generaci mobilních procesorů Intel Core, grafickou kartou až Nvidia RTX 4070 a efektivnější chlazení, což je kombinace přímo stvořená pro uživatele tvořící obsah vyžadující výkonný notebook.

Kromě dvou barevných provedení (Tidal Teal a Storm Grey) nabídne Yoga Pro 9i také displej PureSight Pro s mini LED podsvícením ve 14,5" a 16" provedení. Model s 16" displejem pak disponuje rozlišením až 3,2K, jasem 1 200 nitů, 165Hz obnovovací frekvencí a špičkové pokrytí barevných gamutů (100% DCI-P3, 100% sRGB a 100% Adobe RGB).

Významný nárůst tepelné kapacity v porovnání s předchozí generací přináší více než 60% nárůst výkonu u 16" varianty a více než 25% nárůst v případě 14,5" modelu. Toto zlepšení u obou notebooků uživatelům přináší rychlejší práci s grafikou, videem nebo 3D vykreslováním při zachování chladného a tichého chodu počítače. Kombinace Lenovo X Power spolu s grafickými kartami NVIDIA GeForce RTX 40. série a AI akcelerací ke zlepšení výkonu a stability, umožňuje tvůrcům bez problémů využívat i špičkové aplikace pro kreativní tvorbu.

Nové (a aktualizované) funkce v balíčku Premium Suite zajistí lepší uživatelský zážitek z notebooku, ať už jde o čtveřici mikrofonů s potlačením hluku nebo o tišší ventilátory. Pohodlného používání umožňuje také větší trackpad a nová klávesnice se zdvihem 1,5 mm a prohnutím kláves o 0,3mm. Webkamera s rozlišením 5Mpx se postará o vysokou kvalitu videokonferencí.

Yoga Slim 7

Pro uživatele, kteří ocení eleganci v lehkém těle a zároveň potřebují výkonné a přenosné zařízení, je vhodná 8. generace notebooku Yoga Slim 7. Se svým 14,5" až 3K PureSight OLED displejem nabídne ostřejší a realističtější obraz. O dostatečný výkon, se kterým mohou uživatelé upravovat a nahrávat fotografie na cestách, pracovat na prezentacích nebo vést video hovor z kavárny, se postará poslední generace procesorů řady AMD Ryzen 7000. Díky certifikaci TÜV Hardware Blue Light EyeSafe se výrazně snižuje riziko únavy očí.

S tělem vysokým 13,9 mm je Yoga Slim 7 snadno přenositelná. Nově navržená klávesnice spolu s větším touchpadem umožní uživatelům efektivnější a produktivnější práci. Zmínku si zaslouží šestice reproduktorů se dvěma subwoofery.

Dalším výrazným vylepšením notebooku je vyšší kapacita (70 Wh) baterie. Díky funkci Rapid Charge se navíc notebook zvládne během 15 minut nabít až na další tři hodiny používání.

Yoga Pro 7 a Yoga Pro 7i

Modely Lenovo Yoga Pro 7 a Pro 7i (které jsou k dostání s procesory AMD i Intel) přinášejí výkonný hardware v kombinaci s grafickými kartami NVIDIA RTX 3050 nebo 4050. Navzdory vyšší kapacitě baterie (až 73 Wh) mohou uživatelé počítat s profilem vysokým 15,6 mm i tišším a chladnější chodem zařízení bez ohledu na pracovní vytížení. Displej typu PureSight Pro s úhlopříčkou 14,5" nabízí rozlišení až 3K, jas 400 nitů a obnovovací frekvenci 120 Hz.

Další výbavu tvoří mimo jiné čtveřice mikrofonů s potlačením šumu, čtyři reproduktory a FHD infračervená webkamera se senzorem Time of Flight (ToF) a krytkou pro větší soukromí. Pohodlnější psaní s rychlejší odezvou zajistí vylepšená klávesnice se zdvihem 1,5mm a úpravou proti mastnotě.

Yoga 7 and Yoga 7i

Osmá generace notebooků Yoga 7 je se svými zaoblenými hranami v leštěném designu vhodná pro snadnou manipulaci a všestrannost. Konvertibilní notebooky Yoga 7 umožňují uživatelům tvořit a konzumovat obsah prakticky kdekoliv díky 360° otočnému pantu a více režimům používání, které dokáží během okamžiku změnit notebook na tablet.

Díky nejnovější 13. generaci procesorů Intel či procesorům řady AMD Ryzen 7000 se mohou tvůrci spolehnout na dostatečný výkon. Pro práci i zábavu je pak více než vhodný i OLED displej s poměrem stran 16:10, rozlišením až 2,8K a 100% pokrytím barevného prostoru DCI-P3.

Yoga Slim 6

Tenké, lehké a odolné provedení s hliníkovým tělem 8. generace notebooku Yoga Slim 6 přichází ocení uživatelé, kteří často cestují. Počítače přináší také až nejnovější generaci procesorů řady AMD Ryzen 7000 a dvojici barevných provedení (Misty Grey a Storm Grey).

Cena a dostupnost

  • Notebook Yoga Pro 9i v provedení 16" bude na našem trhu dostupný od května 2023 za cenu začínající na 49 999 Kč včetně DPH. Varianta se 14,5" se na trh dostaneza cenu začínající na 54 999 Kč včetně DPH.
  • Notebook Yoga Slim 7 bude dostupný od června 2023 za cenu od 34 999 Kč s DPH.
  • Notebook Yoga Pro 7i bude dostupný od května 2023 za cenu od 35 999 Kč s DPH.
  • Notebook Yoga Pro 7 bude na našem trhu dostupný od července 2023 za cenu začínající na 36 999 Kč včetně DPH.
  • Notebook Yoga 7i ve 14" verzi přijde na trh v květnu 2023 za cenu začínající na 32 999 Kč včetně DPH. Větší 16" varianta se bude prodávat za ceny od 26 999 Kč včetně DPH.
  • Notebook Yoga 7 (14") bude na našem trhu dostupný od června za cenu začínající na 23 999 Kč včetně DPH.Model s větší úhlopříčkou nebude v tuzemsku dostupný.
  • Notebook Yoga Slim 6 bude dostupný od května za ceny od 22 999 Kč včetně DPH.
Video : 
Štítky: 

Profilová karta firmy

Lenovo

Lenovo

Lenovo, společnost s obratem 34 miliard USD, je největší výrobce počítačů na světě a lídr v PC Plus éře, který poskytuje uživatelům ve více než 160 zemích špičkové produkty a služby postavené na moderních technologiích. Lenovo patří celosvětově k lídrům v oboru, a to díky zaměření na výzkum, vývoj, inovace a kvalitu. Uživatelům nabízí kvalitní služby a produkty s bezpečnostními nástroji a uživatelsky přívětivými technologiemi. Vedle etablované řady business notebooků ThinkPad rozšířilo Lenovo své portfolio také o řadu IdeaPad, určenou převážně domácím uživatelům.

Zobrazit detail firmy

Podobné články

Globální prodej PC se v prvním čtvrtletí 2024 vrátil na předpandemickou úroveň

10. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: IDC)
Podle údajů společnosti IDC se celosvětový trh s osobními počítači po dvou letech poklesu vrátil v prvním čtvrtletí roku 2024 k růstu. Celkem se v tomto období prodalo 59,8 milionu PC, což představuje meziroční nárůst o 1,5 %. Čtěte více

Acer: notebooky Predator Helios Neo 14 a Nitro 16

21. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Acer)
Společnost Acer rozšířila svou nabídku herních notebooků o dva modely Predator Helios Neo 14 a Nitro 16. Oba nabídnou nové procesory Intel Core Ultra s podporou umělé inteligence, kvalitními displeji, výkonnými grafickými kartami, spolehlivým chlazením a řadou dalších vlastností atraktivních pro hráče i tvůrce obsahu. Čtěte více

Microsoft představil „firemní“ edice počítačů Surface Pro 10 a Surface Laptop 6

9. 4. 2024. (redaktor: František Doupal, zdroj: Microsoft)
Microsoft představil své první počítače řady Surface s umělou inteligencí určené pro firemní segment: Surface Pro 10 for Business a Surface Laptop 6 for Business. Novinky disponují vlastnostmi a funkcemi důležitými pro firemní zákazníky, jako jsou adekvátní výkon, dlouhá výdrž baterie, široká konektivita, spolehlivé zabezpečení nebo odolné antireflexní displeje. Čtěte více
Chris Papaphotis, CEMA DPS Lead ve společnosti Microsoft

Chris Papaphotis (Microsoft): Pojďme zůstat společně v čele díky AI a nové vlně PC

5. 4. 2024. (redaktor: Michala Benešovská, zdroj: DCD Publishing)
Kolik počítačů v komerčním segmentu není připraveno na Windows 11 a kam směřuje vývoj umělé inteligence? Chris Papaphotis, CEMA DPS Lead ze společnosti Microsoft, s námi probral výhody nasazení operačního systému Windows 11. Detailně jsme se věnovali také umělé inteligenci v čele s Copiloty, AI asistenty, kteří se prolínají produkty Microsoftu. Čtěte více