Středoevropská rallye začne v Praze na Hradčanském náměstí a na Výstavišti

foto Ilustrační foto - Lidé na Hradčanském náměstí v Praze, 26. dubna 2020.

Praha - Slavnostní start Středoevropské rallye, jejíž první etapa se v říjnu uskuteční v Česku, bude na Hradčanském náměstí v Praze. Elitní světové posádky se následně přesunou na Výstaviště v Holešovicích, kde se pojede úvodní divácká rychlostní zkouška. Dvanáctý díl seriálu mistrovství světa se uskuteční od 26. do 29. října a vedle Česka se bude závodit i v Rakousku a Německu.

"Kulisy pražského Hradu a rychlostní zkoušky na Výstavišti přinesou vysoce atraktivní podívanou. Píšeme historii rallye v České republice a věříme, že přijede co nejvíc fanoušků nejen v Praze, ale i na Šumavě, kde se pojede sedm rychlostních zkoušek na tradičních tratích na Klatovsku," uvedl generální sekretář Autoklubu ČR a jeden z hlavních organizátorů rallye Tomáš Kunc v tiskové zprávě.

Čeští pořadatelé původně avizovali, že by se úvodní supererzeta měla uskutečnit na Strahově, kde se každoročně koná Pražský rallyesprint. Nakonec se ale rozhodli krátký divácký úsek umístit do uzavřeného areálu holešovického Výstaviště.

"Došli jsme k tomu po dohodě s promotérem. Chceme postavit superspeciálku, na které auta nepojedou vysokou rychlostí," vysvětlil Kunc ČTK změnu v plánech.

Beze změn naopak zůstává plán na rychlostní zkoušky na jihozápadě republiky. Páteční první etapa o celkové délce téměř 140 km se uskuteční na Klatovsku a Vimpersku a vrcholem dne bude rychlostní zkouška Čínov u Klatov.

Centrem Středoevropské rallye bude německý Pasov.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 19.04.2024 ČTK

Reklama

6°C

Dnes je pátek 19. dubna 2024

Očekáváme v 03:00 3°C

Celá předpověď