Dechovka není jen pro staré, shodují se Markéta Tichá a Pavel Braun z Loštické Veselky

Chtějí se více obracet k mladému publiku. Vědí, co nabízejí, dechovku mají rádi, vyrostli v ní. Jejich rodiče a přátelé v kapele hrají. „Jsme jedna velká rodina,“ doplňují kapelník a zpěvačka Loštické Veselky.

Pro své publikum a prezentaci natočili první studiové CD Loštice jsou na Moravě, které vznikalo ve Velkém studiu Českého rozhlasu Olomouc. Najdeme na něm známé i nové skladby. „V obsazení dechovky se toho dá spoustu předvést, hrajeme i modernější písničky,“ říká Pavel Braun.

Loštická Veselka vystupuje nejen v blízkém hanáckém okolí, ale koncertuje po celé republice. V repertoáru má písničky pro všechny oblasti, kde chtějí potěšit publikum. „Udržet rytmus polky nebo valčíků není jednoduché. V dechovce je hudební pravda, nic se za nic neschovává,“ je přesvědčená Markéta Tichá.

Všechny hosty a rozhovory z pořadu Větrník najdete i na webu Českého rozhlasu Olomouc nebo v podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.