Druhá nula Novákové a Švancarův hattrick! Devítka Slavie je v semifinále

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

Čtyřlístek účastníků semifinálových bojů soutěže devátých tříd doplnila pražská Slavia. Ta i napodruhé vynulovala Pilsen Wolves.

15 gólů v sérii Liberce s Vítkovicemi. 19 gólů v sérii Mladé Boleslavi s plzeňskou Škodovkou. A dokonce 22 gólů v sérii Třince s Kometou Brno.

Čtvrtfinálové boje deváťáků nabízely dost slušné brankové hody, ale zbývající série Pilsen Wolves proti pražské Slavii se z tohoto trendu absolutně vymykala.

Celkem v ní padly pouhé čtyři góly!

A všechny do sítě plzeňského týmu, což znamená, že reprezentační brankářka Daniela Nováková vychytala dvě čistá konta!

Po hubeném domácím vítězství 1:0 čekal sešívané na ledě soupeře těžký úkol. Sluší se ale zmínit, že čtyři vzájemné duely z nadstavby přinesly poměrně nízké výsledky, takže Slavia mohla věřit, že i tak těsný náskok jí bude stačit.

Dvě třetiny to vypadalo, že hubené vedení uhájí až do finiše dvojutkání. Ve třetí části se ale „rozstřílela“ a svůj postup potvrdila. Respektive – rozstřílel se Vojtěch Švancar. Dvakrát se trefil ve hře pět na pět a v zesílené power-play Vlků uzavřel hattrick!

Slávisté tedy uspěli jako jediní ze čtveřice hůře nasazených celků. Svým postupem zároveň překazili možný střet Liberce a Mladé Boleslavi v semifinále; ze sedmého místa pořadí totiž Slavia narazí právě na první Liberec, zatímco čtvrtá Mladá Boleslav se utká s třetím Třincem.

Série startují v pátek na Slavii a v Boleslavi, dvojici finalistů poznáme v neděli 9. dubna v Liberci a Třinci. Znovu se hraje na součet skóre ze dvou utkání.

Bílí Tygři mají v tuto chvíli jistou medaili, v případě semifinálového vyřazení by obsadili třetí místo. V soutěži devátých tříd se totiž na rozdíl od juniorky a dorostu o bronz nehraje.

2. zápas čtvrtfinále play off

HC PILSEN WOLVES – HC SLAVIA PRAHA 0:3 (0:0, 0:0, 0:3)

Branky a nahrávky: 48. Švancar (Huk), 55. Švancar (Egart), 58. Švancar (Huk).
Rozhodčí: Kosnar – Sýkora, Hanzlík.
Vyloučení: 5:3.
Bez využití.
V oslabení: 0:1.
Celkové skóre: 0:4, postupuje Slavia Praha.

Nasazení týmů v play off

1 – Bílí Tygři Liberec
2 – HC Pilsen Wolves
3 – HC Oceláři Třinec
4 – BK Mladá Boleslav
5 – HC Škoda Plzeň
6 – HC Kometa Brno

7 – HC Slavia Praha
8 – HC VÍTKOVICE RIDERA

Program semifinále

Pátek 7. dubna – 1. zápasy:
HC Slavia Praha – Bílí Tygři Liberec
BK Mladá Boleslav – HC Oceláři Třinec

Neděle 9. dubna – 2. zápasy:
Bílí Tygři Liberec – HC Slavia Praha
HC Oceláři Třinec – BK Mladá Boleslav

„Užijte si hokejové MS s Tipsportem! Stačí jen začít, získat 500 Kč zdarma a hrát soutěže o ceny za 33 milionů!“

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz