Petra Němcová se věnuje biohackingu. Cvičí, tráví čas na čerstvém vzduchu a obklopuje se pozitivní společností

od Šárka Cvrkalová
2 minuty čtení
Petra Nemcova
Zdroj: Nextfoto

Pokud se chce člověk cítit dobře, nestačí někdy jenom samotné fyzické cvičení. Chce to zapojit také kroky, které nás uklidní po psychické stránce. Právě to všechno v sobě spojuje biohacking, k jehož zastáncům se řadí například i česká modelka Petra Němcová.

Biohacking má pomoci maximalizovat potenciál vašeho těla, díky čemuž se člověk bude ve výsledku cítit co nejlépe.

Jde o jistý druh experimentování s cvičením, stravováním, redukcí stresu a zvyšování tělesné kondice, popisuje server Medical News Today.

Biohacking obvykle klade důraz na zdravý spánkový režim, souznění s přírodou, meditaci, lehké fyzické cvičení, diety a celkově zdravý životní styl.

Je ale důležité myslet také na vnímání těch správných emocí. Pomoci může například i poslech té správné hudby, která vás naladí do ideální pohody.

Zanechte zášti, vyrazte na sluníčko

Petra Němcová se při svém dodržování biohackingu drží pěti zásadních kroků. Tím prvním je vnímání pozitivních emocí.

„Jistý způsob, jak zlepšit náladu a vybudovat si s lidmi lepší vztahy, je naučit se říkat některé fráze. Patří k nim například omlouvám se, prosím, děkuji nebo miluji tě,“ vysvětluje ve svém příspěvku na instagramu.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Petra Nemcova (@pnemcova)

Jako druhý bod radí lidem, aby co nejvíce času strávili na čerstvém vzduchu, především pak na sluníčku.

„Zvýšená hladina vitamínu D může mít transformační účinky na mysl, tělo i duši. Pravidelné vystavování se slunečnímu záření může pomoci regulovat cirkadiánní rytmy a zlepšit funkci imunitního systému,“ uvádí modelka.

Pohyb a cvičení nestačí

Petra popisuje, že k tomu, aby se cítila dobře, potřebuje pohyb. Není podle jejích slov žádným tajemstvím, že pohyb pomáhá člověku po psychické i po fyzické stránce.

„Zahrnutí pohybu do vaší každodenní praxe zaseje semena pro dobře prožitý život,“ libuje si.

Zároveň ale připomíná, že pouze pohyb nestačí. Je důležité se pochybovat na čerstvém vzduchu, chodit do přírody, myslet na pozitivní věci a obklopovat se pozitivní společností.

Tomu všemu se ona sama údajně věnuje a funguje to u ní skvěle.

Celé své vyprávění Petra také popsala na krátkém videu, kde ukázala nejen to, jak sportuje, ale jak se svou rodinou tráví čas venku a užívá si života.

Pro mnohé sledující je tak možná její příspěvek velkou inspirací.

Zdroj: Instagram, Medical News Today

Autor: Šárka Cvrkalová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články