Zápas se nám nepovedl, řekl Poulíček po první prohře Pardubic v play off

foto Druhý zápas semifinále play off hokejové extraligy: HC Dynamo Pardubice - HC Oceláři Třinec, 3. dubna 2023, Pardubice.Zleva Lukáš Kaňák z Třince, Tomáš Zohorna z Pardubic a brankář Třince Ondřej Kacetl.

Pardubice - První porážku v šestém vystoupení v letošním play off si připsali hokejisté Pardubic. Vítěz základní části nestačil ve druhém semifinále na mistrovský Třinec a kapitán Dynama Patrik Poulíček po porážce 0:3 přiznal, že týmu duel po nedělním úspěšném vstupu do sérii a výhře 4:2 tentokrát vůbec nevyšel.

"Zápas se nám nepovedl, nevyužili jsme dobrého rozpoložení z nedělního utkání. Naše nasazení bylo jiné než v prvním zápase. Myslím, že jsme se tolik netlačili do brány a nevyhrávali osobní souboje, z nichž pramenily naše ztráty a potom i jejich gól," řekl Poulíček novinářům po utkání.

Oceláři se v Pardubicích poprvé prosadili v závěru první třetiny zásluhou obránce Lukáše Kaňáka. "Špatně jsme odehráli situaci v našem pásmu, prošla střela přes blokující hráče, Roman Will toho moc neviděl. Byla to normální herní situace, která pramenila z prohraného souboje," popisoval Poulíček.

Dynamo se od té doby snažilo procpat přes pevnou třineckou defenzivu. "Každý soupeř se přizpůsobuje aktuálnímu stavu zápasu. Třinec má hru ve středním pásmu skvěle koncentrovanou. Každý hráč to dodržuje, je těžké se tam prosadit," potvrdil Poulíček.

Ve druhé třetině si domácí mohli pomoci ve své jediné přesilovce v utkání, ale paradoxně měl velkou příležitost Třinec. Šanci Marka Daňa zlikvidoval gólman Will. "Neřekl bych, že bychom cítili nějaký respekt z jejich hry. Je to gól, který inkasujeme, nic víc. Neklopíme hlavy, čeká nás další úsek v duelu. Pracujeme dál a věříme systému, který máme nastavený," řekl Poulíček.

Další trefy hosté přidali v závěru druhé a na začátku třetí třetiny. Snížení Dynama kvůli teči Adama Musila vysokou holí neplatilo. Celkem Pardubičtí na branku Ondřeje Kacetla vyslali jen 19 střel. "Největší rozdíl byl v tom, že jsme nedostávali puky na branku. Káca to měl o dost jednodušší než v prvním utkání, neměli jsme tam hráče před ním. Anebo tam ani střela od beků neprošla," přidal svůj pohled pardubický útočník Jan Mandát.

"Musíme se s tím popasovat, tak to Třinec hraje. Je to hlavně o nás, abychom našli zbraň. V neděli jsme naši hru předváděli lépe než dnes," uvedl Poulíček.

"Třinec je skvělý play off tým. Po jednom zápase zbraně nesloží. Jdeme dál, musíme se připravit na další zápas," řekl Mandát. Ve čtvrtek a v pátek se bude hrát v Třinci.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 19.04.2024 ČTK

Reklama

8°C

Dnes je pátek 19. dubna 2024

Očekáváme v 14:00 8°C

Celá předpověď