Zemřela sestřenice Karla Gotta. Našli ji ležet na zemi, plíce už jí téměř nefungovaly

Kromě dcer a milované manželky tu po sobě zpěvák Karel Gott (†80) zanechal po smrti další blízké, kterým chyběl. Jednou z nich byla i jeho sestřenice Hana Zímová (†78), která slavného bratrance přežila o 4 roky a zemřela koncem letošního března. Dlouhodobě trpěla zdravotními problémy.

Kromě příbuzenského vztahu pojil Hanu Zímovou s Karlem Gottem také Olda Havránek (†78), který zemřel v roce 2017 a zatímco pro několikanásobného Slavíka byl dlouhá léta řidičem, pro jeho sestřenici byl životním partnerem. Právě jeho skon se na Zímové negativně podepsal. Začala chřadnout a zlobilo ji srdce.

„Musela nosit dýchací přístroj, na který byla napojená. Plíce už jí pracovaly na pouhých 6 procent,“ prozradil deníku Blesk Gottův bývalý kamarád Václav Krhounek, jehož manželka za Hanou denně docházela a ujišťovala se, zda má vše, co potřebuje. Byla to také právě ona, kdo jí volal záchranku.

Pokus o záchranu

„Našla ji ležet na zemi, honem volala rychlou,“ prozradil Krhounek, jak jeho manželka promptně zareagovala, když viděla svou kamarádku v neblahém stavu. Sanitka odvezla Hanu Zímovou do nemocnice v Rokycanech, tam ale později zemřela.

Čtěte také: Gottová zveřejnila soukromý snímek Zlatého slavíka. Snad vás potěší, vzkázala fanouškům

„Doktoři ženě stejně řekli, že jí pro tu chvíli zachránila život, že stačilo půl hodiny a zemřela na místě,“ dodal bývalý kamarád Karla Gotta, jehož manželka udělala pro záchranu sestřenice oblíbeného zpěváka, jež žila v Újezdě u sv. Kříže, vše, co mohla.

Skon Karla Gotta

Karel Gott zemřel 1. října 2019 ve své vile na Bertramce v rodinném kruhu, a to po boji s akutní leukémií, v kterou přerostla porucha krvetvorby. Tu lékaři zpěvákovi diagnostikovali o rok dříve. Nejslavnější český zpěvák se pak dočkal pocty v podobě státního pohřbu.

Loňské výročí úmrtí Karla Gotta:

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 6. 5. 2024

Berani, dnes můžete mít potíže s vodovodem, zejména pokud máte velkou kuchyň. Je to příliš složitý problém na to, abyste si s ním poradili sami. Zaplaťte peníze za to, aby se o problém postaral odborník. Ušetří vám to práci a frustraci. Mezitím si nechte dovézt pizzu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.