shop.musicserver.cz
Limp Bizkit, Forum Karlín, Praha, 3.4.2023

Limp Bizkit vrátili Forum Karlín do devadesátek

Vydáno: 04.04.2023 11:59 v sekci Naživo - Ondřej Hricko | foto: Ondřej Michal

Po několika odkladech se do České republiky konečně vrátili nu-metaloví matadoři Limp Bizkit. Kromě přehlídky svých hitů z dob na přelomu milénia představili novou desku "Still Stucks". Kapela kolem Freda Dursta byla v minulosti naživo ne vždy přesvědčivá, jak se tedy její pondělní set ve Foru Karlín povedl?

Live: Limp Bizkit

support: Wargasm, Blackgold
místo: Forum Karlín, Praha
datum: 3. dubna 2023
setlist: Show Me What You Got, Out of Style, Pill Popper, Dirty Rotten Bizkit, Barnacle, Rollin' (Air Raid Vehicle), Hot Dog, My Generation, Livin' It Up, My Way, Heart-Shaped Box / Smells Like Teen Spirit (Nirvana cover), Bring It Back, Eat You Alive, Thieves (úryvek), Gold Cobra, Nookie, Full Nelson, Re-Arranged, Boiler, Take a Look Around, Don't Change (INXS cover), Dad Vibes, Faith (George Michael cover), Break Stuff
Fotogalerie

Wargasm, Forum Karlín, Praha, 3.4.2023
© Ondřej Michal
Po rozpačitějším období, kdy Limp Bizkit slibovali a pak zase odkládali vydání nástupce "Gold Cobra", se v minulém roce vrátili s velice dobrou deskou "Still Stucks". Tu charakterizuje nejen devadesátkový feeling, ale i texty protkané smyslem pro humor a vlastně celý podařený vizuál počinu. A že si za novinkou Durstova parta stojí, potvrdila i pětice nových písní zařazená do atraktivního setlistu pražského vystoupení.

Večer ale už v půl sedmé otevřeli Blackgold. Ve svých zlato-černých maskách připomínali tvrdší verzi Hollywood Undead. Jejich koncert nebyl vůbec špatný a houpavými rytmy skvěle navodil nu-metalovou atmosféru. Ostatně během půlhodinové show se hala postupně zaplnila skvěle reagujícím publikem.

Limp Bizkit, Forum Karlín, Praha, 3.4.2023
© Ondřej Michal
Na ně navázali o poznání moderněji znějící britští Wargasm. O talentované formaci, která kombinuje posthardcore s elektronikou, je slyšet stále více. Minulý rok vypustila debut "Explicit: The Mixxxtape" a své skladby masivně podporuje hraním. Pražská zastávka pro ni ale nevyzněla úplně nejlépe. Členům sestavy v energií napěchovaném výstupu podrážel nohy zejména zvuk, který byl zkrátka divný. Vokály zněly jak z ampliónu a z pódia se valil spíš monotónní hluk než moderní hudební mix. A je to škoda, protože až na takový pochybnější stage diving Sama Matlocka se Wargasm opravdu snažili.

Limp Bizkit začali načas a svou show odstartovali letitou peckou "Show Me What You Got" z druhého alba "Significant Other". Tedy až po krátkém setu DJe Lethala, který trůnil vysoko nad ostatními muzikanty. Durst dorazil v objemném dresu a s bílými vousy ve stylu Dědy Mráze. To kytarista Wes Borland nezklamal a vytáhl jednu ze svých masek. A basák nastoupil v kostýmku služebné. Slušelo jim to.

Scéna byla střídmá. Ale nu-metalovým pionýrům by ani přehnané efekty vlastně neslušely. Kromě průměrné světelné show vzadu za skupinou seděla obří nafukovací panna s cigárem. Jediný důvod k pozornosti tak tvořila hudba samotná.

Limp Bizkit, Forum Karlín, Praha, 3.4.2023
© Ondřej Michal
A Limp Bizkit se překonali. Odehráli totiž fakt dobrý koncert. Jasně, Durst nikdy nebyl nejlepší zpěvák, a když zrovna nerepoval, hodně bojoval s melodickými pasážemi. V těch ostřejších vokálních polohách byl ale k sežrání a kadence jeho frázování byla lepší než kdy dřív. Příchozí si také mohli užívat jeho staromilského pódiového vystupování. Žádný moderní friendly přístup, ale pořádný macho arogant styl. Diváky poléval jakože omylem vodou, a když zasáhl nějaký ten svítící telefon, pobaveně se zašklebil. Pohyby volil rovněž střídmě a každý jeho taneček byl vlastně zážitek.

Hned osm pecek pánové vytáhli pochopitelně z nejslavnější nahrávky "Chocolate Starfish and the Hot Dog Flavored Water". Nechyběly tak hitovky jako "My Way", "Rollin’ (Air Raid Vehicle)" nebo "Take a Look Around", ve které vokálem vypomohl Matlock z Wargasm a která uzavírala základní část. Zpěvák Blackgold se zase připojil k vokálnímu souboji ve "Full Nelson" a v tomhle případě šlo o jeden z nejlepších momentů večera. Ohromnou vlnu odezvy odstartovala také singlovka "Nookie", při které se pařilo, jako by ještě nepřišlo nové milénium. Na což ostatně sám Durst odkazoval. "Pro mě je stále ještě rok 1999," pronesl mezi skladbami a nešlo mu nevěřit.

Limp Bizkit, Forum Karlín, Praha, 3.4.2023
© Ondřej Michal
Devadesátá léta připomněly i covery od INXS, Ministry nebo Nirvany, které si s radostí s kapelou hlasitě zazpíval celý sál. Po přídavcích, kterým kralovala nová pecka "Dad Vibes" s neodolatelným groovem, se mohli čeští fanoušci pomalu poroučet domů. Odcházeli z koncertu, který byl oslavou nu-metalu. Limp Bizkit se totiž představili ve vrcholné formě a některý z refrénů největších hitů musel znít v uších návštěvníků až do usnutí.

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Šestice nejpamátnějších klipů ze začátků Smashing Pumpkins
Nejvíc nej: Šestice nejpamátnějších klipů ze začátků Smashing Pumpkins Kultovní Smashing Pumpkins se na svém turné "The World Is A Vampire" zastaví také v české metropoli. Před jejich koncertem, který se uskuteční 4. července v O2 universu, si připomeňme zásadní videoklipy z počátků kariéry této... čtěte zde
Vydáno: 30.04.2024 08:00 v sekci Publicistika | Nejvíc nej
Jugi (UDG) - Nejvíc mě naplňuje, že jsem muž mnoha profesí
Rozhovory: Jugi (UDG) - Nejvíc mě naplňuje, že jsem muž mnoha profesí S bubeníkem Jugim jsme si povídali nejen o tom, co je nového u jeho domovské kapely UDG. Pohovořil také o svých dalších aktivitách, včetně chodu bookingové agentury RedHead Music, která zastupuje významné umělce. Zamyslel se také... čtěte zde
Vydáno: 29.04.2024 14:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Manon Meurt - Unravel 9/10
Recenze: Fascinující "Unravel" zrcadlí niterný svět Manon Meurt Debut "MMXVIII" představoval neskromně silné vykročení, v němž Manon Meurt poodhalili svou nezaměnitelnou tvář. Šestileté čekání na "Unravel" přineslo nečekaný progres a tvůrčí posun, přičemž hybatelem těchto změn se stal... čtěte zde
Vydáno: 29.04.2024 00:00 v sekci Recenze
Jelen ft. Rybičky 48 - Je lepší se opít 7/10
Video: Jelen a Rybičky 48 radí: "Je lepší se opít" a jít spát Víte, co vznikne, když zkřížíte jelena s rybičkami? Zní to jako vtip či hádanka, ale jestliže obě slova začnete velkými počátečními písmeny, výsledkem se může stát poměrně vkusně zpracovaná písnička. Songem s... čtěte zde
Vydáno: 28.04.2024 10:30 v sekci Audio / Video | Video
Mötley Crüe - Dogs of War 6/10
Video: Mötley Crüe se chtějí v novince "Dogs of War" stát nesmrtelnými. Moc se jim to nedaří Všemožnými historkami opředení glamrockoví divočáci Mötley Crüe mají svá nejlepší léta za sebou. Nicméně si nejsem úplně jistý, zda si to sami uvědomují. Místo hudby se ve spojitosti s kapelou skloňují spíše kauzy typu... čtěte zde
Vydáno: 27.04.2024 17:00 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Minirecenze: Ministry reagují na americký volební rok zuřivou deskou "HOPIUMFORTHEMASSES" (05.03.2024 18:00)
- Nové desky 43/2023 - od Duran Duran přes Annu K. po Taylor Swift (01.11.2023 20:30)
- Album "In Utero" kapely Nirvana oslaví 30 let vydání výpravnou reedicí. Nabídne 53 nevydaných skladeb (11.09.2023 18:13)
- Wargasm v říjnu konečně vydají albovou prvotinu (22.07.2023 08:31)
- Naživo: Třetí den Rock im Parku patřil Foo Fighters a jejich novému bubeníkovi, hrálo se i z ruského kola (09.07.2023 08:58)
- Fotogalerie: Silný druhý den Rock For People přes skla objektivů (10.06.2023 12:19)
- Kytara Kurta Cobaina se vydražila za 600 tisíc dolarů. Vlastnil ji Mark Lanegan (23.05.2023 09:32)
- Fotogalerie: Limp Bizkit zahráli v Praze (04.04.2023 11:22)
- Hollywood Undead zvou podruhé do "Hotelu Kalifornia" a na Rock for People (24.03.2023 14:18)
- Video: Zelenskyj, Biden i Putin si zahráli v klipu Limp Bizkit "Out Of Style" (12.02.2023 08:47)

ALBUM TÝDNE 18/2024

Manon Meurt
Unravel

Debut "MMXVIII" představoval neskromně silné vykročení, v němž Manon Meurt poodhalili svou nezaměnitelnou tvář. Šestileté čekání na "Unravel" přineslo nečekaný progres a tvůrčí posun, přičemž hybatelem těchto změn se stal producent Eddie Stevens. V podobě "Unravel" přichází vyzrálé a komplexně pojaté album.

9/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber The Prodigy Vladimír Mišík Prince Taylor Swift Kabát Queen Adele Sia Bono Rush Beyoncé Mirai Dua Lipa Lady Gaga U2 AC/DC Liam Gallagher Linkin Park Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu