Slavia hlásí devět odchodů! Končí i nejlepší bek, kdo zůstává?

Foto: Karel Švec, hc-slavia.cz

Slavia už dříve informovala o pár podpisech na další sezonu, teď zveřejnila i jména, která za Pražany pokračovat nebudou. Mezi odcházejícími hráči jsou i Karel Klikorka nebo útočník Pavel Mrňa.

„Ve Slavii nebudou pokračovat obránci Jindřich Barák, Jakub Matyáš či Tomáš Duda. Přednost jiné nabídce se rozhodl dát Karel Klikorka," prozradil klub na svém webu.

Zvlášť odchod Klikorky bude hodně mrzet. Ten má za sebou životní sezonu, kdy se stal druhým nejproduktivnějším obráncem celé Chance ligy (9+24).

V ročníku třikrát pomohl extraligovému Kladnu, za které se i jednou prosadil. Dostane laso právě z nejvyšší soutěže?

Končí také útočníci Pavel Mrňa, Lukáš Stehlík, Václav Krliš či Daniil Petrov.

„Přednost jiné nabídce se rozhodl dát Karel Klikorka."

Zkušený Mrňa přišel jako velká posila, v základní části nakonec zapsal devět branek a devět asistencí. Krliš byl vytrejdovaný do Prahy z Třebíče za Tomáše Pšeničku.

„Zdravotní důvody bohužel nedovolí pokračovat ani Davidu Šteinerovi, který musel kvůli zranění vynechat už kompletní minulou sezonu," píše se na hc-slavia.cz. 

„Zdravotní důvody bohužel nedovolí pokračovat ani Davidu Šteinerovi, který musel kvůli zranění vynechat už kompletní minulou sezonu."

Dlouhodobě zraněný je také Michal Poletín, který musel vynechat podstatou část uplynulé sezony. Teď má podstupovat rekonvalescenci.

„Všem hráčům, kteří v Edenu nebudou v nadcházející sezoně pokračovat, Slavia děkuje za jejich služby a přeje hodně štěstí v další hokejové kariéře i v osobním životě!" vzkázal pražský celek, který skončil v základní části desátý a poté vypadl v předkole s Jihlavou.

Několik hráčů pokračuje, posily se zveřejní na začátku května

Naopak pokračují lídři Tomáš Knotek nebo Lukáš Žejdl, jak už Slavia dříve informovala. Klub uplatnil opce na Romana Málka, Dominika Němečka, Jaroslava Brože, Maxima Havrdu, Robina Všetečku a nově také Lukáše Strnada a Michala Pittra.

„Zůstávají i Tadeáš Hejda, Dušan Žovinec a Tomáš Volevecký, kteří mají platný víceletý kontrakt," uvedli Pražané.

„S dalšími hráči z loňského kádru Slavia jedná o možnosti prodloužení spolupráce, tým doplní i několik nových tváří. Jména posil klub zveřejní na začátku května."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz