Teplice chtějí zklidnit dopravu, zavedou třicítku a na noc vyženou náklaďáky

  16:28
Radnice v Teplicích plánuje zklidnit dopravu v obytných částech města. Přispět by k tomu mělo snížení rychlosti pro projíždějící automobily na 30 kilometrů v hodině a omezení parkování nákladních vozidel. Novinka se bude nejprve testovat ve třech ulicích na sídlišti Nová Ves.

V teplické lokalitě Nová Ves aktuálně staví bytové domy společnost JTH Apartments Novoveská patřící do holdingu developera Jaroslava Třešňáka. | foto: Jan Veselý, MF DNES

„Zavedení zóny Tempo 30 v ulicích Javorová, Habrová a Březová na sídlišti Nová Ves je připravováno jako pilotní projekt postupného zklidňování dopravy v obytných částech města,“ uvedla Radka Senftová z teplické radnice.

„Součástí zóny Tempo 30, tedy zóny s nejvyšší povolenou rychlostí 30 km/h, jsou zpravidla i příčné prahy. V této části jde o instalaci čtyř příčných prahů, a to dvou v ulici Javorová a dvou v ulici Habrová. Reagujeme tím také na podněty místních obyvatel,“ podotkla Senftová.

V zóně bude současně platit zákaz stání nákladních vozidel v době od 18 do 6 hodin, tedy v čase největší poptávky po parkovacích místech. „Řidiči v této oblasti mohou využívat například velké parkoviště u domu pro seniory,“ dodala Senftová.

Opatření úřad plánuje zavést během letních měsíců. „Následně dopady fungování pilotního projektu vyhodnotíme a na základě zkušeností režim rozšířímě do dalších obytných oblastí,“ přiblížila Senftová.

Autor: