Jsou spolehlivé, jsou silné, jsou (většinou) žluté. Roboty FANUC mají nesčetně podob i předností, a proto jsme se rozhodli vám je postupně představovat v naší rubrice Robot měsíce. Přiblížíme vám, v čem je který robot špičkou a do kterých situací v automatizaci se nejvíce hodí. Vybere si totiž opravdu každý zákazník.

Naším dubnovým robotickým hrdinou je DR-3iB/6 STAINLESS, první delta robot z nerezové oceli od společnosti FANUC, který díky svému povrchu splňuje i ty nejpřísnější nároky na čisté prostředí. Kde všude je dokáže uplatnit? Pojďme se s touto novinkou seznámit.

V čem vyniká

Robot DR-3iB/6 STAINLESS je jedním z nejnovějších přírůstků do rodiny tzv. delta robotů, které se vyznačují vysokou rychlostí a jsou vyžadované tam, kde je potřeba velký čas cyklu. S dosahem 1 200 mm a výkonným čtyřosým designem zvládne unést až 6 kg, a to ve vysoké rychlosti.

Optimalizovaný hladký povrch a těsnění z fluorokaučuku zabraňují hromadění nečistot a bakterií. Robot má krytí IP69K a dodává se s potravinářským mazivem NSF H1.

Kam se hodí

Díky povrchu z nerezové oceli je DR-3iB/6 STAINLESS odolný vůči chemikáliím a vysokému tlaku i teplotám, proto se skvěle hodí do prostředí s přísnými nároky na čistotu – zejména pak do robotizace potravinářského, kosmetického a farmaceutického průmyslu, kde se využívá ve sbíracích či balicích aplikacích.

Řekli o něm

„Robot DR-3iB/6 v provedení Stainless je vyrobený kompletně z nerezové oceli a lze ho dokonce objednat s leštěným povrchem. Díky tomu robot splní přísné požadavky na čisté prostředí. Další velkou výhodou je vysoká odolnost vůči agresivním chemickým látkám.“

Michal Žáček, Sales Engineer FANUC

Věděli jste, že…

… delta roboty jsou ideální pro automatizaci náročných aplikací? Tam, kde si už tradiční roboty neporadí, přichází čas pro jejich parťáky z týmu Delta – jejich maximalizovaná rychlost a všestrannost při vysokorychlostních manipulacích a sbírání malých dílů najde uplatnění v celé řadě průmyslových odvětví, včetně zmíněného potravinářství, farmaceutického a elektronického průmyslu.