Aston Villa zvítězila na hřišti Leicesteru a raduje se z třetího vítězství v řadě

Leicester doma padl v dohrávce sedmého kola Premier League s Aston Villou 1:2.

Aston Villa zvítězila na hřišti Leicesteru a raduje se z třetího vítězství v řadě

Leicester - Aston Villa 1:2
Branky: 35. Barnes - 24. Watkins, 87. Traoré

Leicester doma padl v dohrávce sedmého kola Premier League s Aston Villou 1:2. Do vedení šli jako první hosté, když se ve 24. minutě prosadil svým 11. gólem v ročníku Ollie Watkins. Liškám se sice podařilo vyrovnat, od 70. minuty ovšem hrály v oslabení a remízový stav nakonec neustrážily. O rozhodující trefu se postaral svým prvním zásahem po takřka dvou letech Bertrand Traoré, jenž byl přitom na hřišti teprve necelé tři minuty. Lišky tak nebodovaly ani po víkendovém odvolání Brendana Rodgerse.

V letošní sezoně bylo vyhozeno 13 trenérů Premier League, což je vůbec nejvíce v historii. K tomuto číslu přispěly i dva celky ze středu Anglie. Aston Villa v říjnu úspěšně nahradila Stevena Gerrarda zkušeným stratégem Unaiem Emerym, který momentálně zažíval své nejlepší období na lavičce Villans. Předchozí triumf jeho mužstva na Stamford Bridge mimo jiné stál místo Grahama Pottera. O záchranu bojující Leicester v Londýně naopak neuspěl proti Crystal Palace, a klub tak po čtyřech letech opustil manažer Rodgers.

Dlouho se hrálo bez výrazné příležitosti ke skórování. K té první se prodral až ve 20. minutě Harry Souttar, který si nikým nehlídaný naskočil na centrovaný míč. Vytáhlý obránce zamířil ovšem pouze do tyče. Neproměněná šance jej mrzela o to víc, když mu následně utekl Watkins, jenž z blízkosti obstřelil brankáře. Vedení hostům nevydrželo ani 10 minut, neboť se dokázal na druhé straně uvolnit Harvey Barnes a zamířil přesně ke vzdálenější tyči, kam Emiliano Martínez nedosáhl. Anglický křídelník zůstal při chuti a vyzkoušel své štěstí i z dálky. Jeho dalekonosná rána nadělala gólmanovi problémy i kvůli teči jednoho z obránců, Argentinec ovšem předvedl pohotové reflexy a zachránil svůj tým.

Druhá půle byla mnohem skromnější, co se týče gólových příležitostí. Ani jeden z týmů si nedokázal vytvořit větší šanci až do 68. minuty, kdy se ke střele z úhlu odhodlal bek hostů Álex Moreno a orazítkoval tyč. Problémy Liškám poté nadělal Kiernan Dewsbury-Hall, když v krátkém intervalu obdržel dvě žluté karty a musel se předčasně klidit do šaten. Villans začali kombinovat kolem vápna oslabených Foxes s nadějí, že najdou skulinku. Po nacvičeném rohu z dálky vystřelil Ashley Young, ale jen těsně minul pravou tyč. Dlouho se schylovalo k remízovému výsledku, ten ovšem odmítl střídající Traoré. Křídelník Lvů napřáhl zpoza vápna a jeho rána propadla s přispěním tyče až za záda brankáře, který neměl šanci zasáhnout.

Aston Villa tak zvítězila potřetí v řadě. Tuto sérii bude mít příležitost prodloužit v příštím kole 8. dubna, kdy doma přivítá Nottingham. Leicester ve stejný den v přímém boji o záchranu pohostí Bournemouth.