Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Volejbalisté zahájili semifinále výhrou. Budějovice porazili poprvé v sezoně

Na úvod semifinálové série zužitkovala Dukla výhodu domácího prostředí. Jihostroj začal nervózně a trenér Zach musel točit se sestavou. Ani změny nepomohly a České Budějovice nakonec ztratily i slibné vedení ve třetím setu. Za stavu 1:0 pro Liberec se série přesouvá na jih Čech, kde bude pokračovat druhým zápasem v sobotu od 18 hodin.

Liberec v základní části skončil před Jihočechy o šest bodů druhý, ale oba soutěžní zápasy prohrál stejně jako celkem posledních sedm extraligových zápasů od pohárového vítězství v únoru 2021. V nejvyšší soutěži čekala Dukla na výhru ve vzájemných zápasech ještě o čtyři měsíce déle.

Jihočeši sice získali první bod zápasu, ale v úvodním setu to bylo jejich jediné vedení. Ve druhé sadě měli hosté mírně navrch až do její poloviny, maximálně ale vedli o tři body, ale domácí vyrovnali a v koncovce zahráli od stavu 22:22 tři body za sebou. Ve třetím setu šel Jihostroj dokonce do pětibodového trháku a vedl ještě 21:20, ale soupeři se povedla čtyřbodová série a pak proměnil třetí mečbol.

„Hráli jsme koncentrovaně a nepoložili jsme se ve třetím setu, kdy jsme až do dvacátého bodu prohrávali. Trpělivě jsme ztrátovali a myslím si, že jsme si to dnešní vítězství i zasloužili," řekl domácí kapitán Lukáš Ticháček. „Zvládli jsme dvě vyrovnané koncovky, prostě paráda," radoval se trenér Martin Demar.

Podle českobudějovického kouče Vojtěcha Zacha hosté podlehli atmosféře v Liberci. „A nervozita na naší straně byla velká. I když jsme si řekli, jak bychom do zápasu chtěli vstoupit, tak se nám to nepodařilo. Podle mě jsme čekali na to, co udělá soupeř, místo toho, abychom mu vnutili naši hru," uvedl na klubovém webu. „Myslím, že play off by se mělo hrát víc riskantně a otevřeně, důležité teď bude najít víru v to, že máme na to, abychom postoupili do finále," dodal.

VK Dukla Liberec – VK Jihostroj České Budějovice 3:0(25:20, 25:22, 25:23)

Nejvíce bodů: Demar a Gavenda oba 10, Veselý a Nivaldooba 7 – Stoilovič a Kriško oba 9, Licek 8, Útoky: 36:32, Esa: 3:3, Bloky: 6:7, Chyby soupeře: 30:23, Rozhodčí: Kovář jun. a Spáčil, Diváci: 765

VK Dukla Liberec: Ticháček, Demar, Krajčovič, Gavenda, Nivaldo, Veselý, libero Maar. Střídali: Pavlíček, Staněk, Lux

VK Jihostroj České Budějovice: Giraudo, Stoilovič, Polák, van Schie, Michálek, Sedláček, libero Kryštof. Střídali: Licek, Kriško, Ondrovič

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Dan Kubát

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Volejbalisté zahájili semifinále výhrou. Budějovice porazili poprvé v sezoně  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.