5. dubna 2023 • 14:49

Liga očima fanoušků: v Plzni jako za komunismu, kdo a proč nechce čáru

Autor: iSport.cz, šf
Vstoupit do diskuse
0
  • Video se připravuje ...

    Titulové drama ve fotbalové lize pokračuje, ale už spíš jen v pražském obsazení. Plzeň se z boje o první místo škrtla sama a vedle očí krvácí západočeským fanouškům i srdce. Rivalové na čele řeší rozhodčí, VAR a Křetínského návštěvu v šatně sudích. Jak viděli minulé ligové kolo fanoušci Slavie, Sparty, Plzně, Bohemians a Baníku?

  • SLAVIA PRAHA

    Doma to jde, zaberme i venku!

    Olomouc si na jaře vysloužila respekt soupeřů. Slavii však za celý zápas prakticky neohrozila, Kolář musel zasahovat jen jednou. Po gólu Micka van Burena, a především druhé brance Lingra slávisté zase jednou ukázali, že když mají čisté hlavy, hrají naprosto parádní fotbal. Teď to jen zopakovat v poháru proti Bohemce a venku v Mladé Boleslavi. Už je na čase, aby za něco stál právě i venkovní zápas. Z hráčů nejvíce zaujal Christos Zafeiris a člověk aby už se začal bát, jak dlouho tu takový hráč vůbec může vydržet. Až eliminuje výpadky, které zmiňoval trenér Trpišovský po zápase, bude mu liga malá. O největší aféru kola se tentokrát nepostaral předseda představenstva ani realizační tým Slavie, nýbrž  majitel Sparty. Ten měl opravdu smůlu, když po jeho návštěvě rozhodčích dotyční hned vzápětí uznali ve prospěch jeho týmu neregulérní branku. Někdy se to tak prostě sejde. Mnozí strážci morálky a čestnosti v českém fotbale byli tentokrát ve svých reakcích pozoruhodně pomalí, většina se naštěstí nakonec k odsouzení tohoto činu přece jen dopracovala.

    ONDŘEJ KREML. 40 LET, VĚDECKÝ PRACOVNÍK

    Zafeiris poslal Slavii do vesmíru, pomohl Ševčíkovi. Podívejte se na jeho akce
    Video se připravuje ...

  • SPARTA PRAHA

    Kdo a proč nechce kalibrační čáru?

    Výhra nad Brnem dobrá, ale hra, zejména obranná, pokulhávala. Tím nechci snižovat náš výkon, ani výkon srdnatého soupeře. Zejména malý čertík Ali naše hochy často provětral! Řezníček, který se naší sestavou kdysi také jen mihnul, dokázal, že má stále čuch na branky. Čvančarovi pouze nesmyslné neuznání branky zabránilo tomu, aby rozdíl mezi nimi byl pořád stejný. Druhá půle z naší strany lehce odpočinková, zejména po zvýšení na 3:1. Tentokrát mně scházel Kairinen v obvyklé formě. Co však chybělo nejvíc? Alespoň průměrný výkon rozhodčích, hlavního a jeho kolegů u VARu zejména. Nepoškodili moji Spartičku, chyby rozdělovali „spravedlivě“ na obě strany, ale proto, že svojí nekompetentností ohýbají fotbalová pravidla tak, jak se jim hodí. V úvahu přichází buď přehnaná suverenita, neznalost pravidel, nebo...? Korunu tomu nasadil pan Fousek, který odmítl návrh tří předních mužstev, že zafinancují nákup kalibračního zařízení. Prý oni ne, ale provider! Taky z toho nejste chytří? Stručně na závěr: K dobrému výkonu nepotřebujeme žádného dalšího hráče na trávníku, ani v kabině rozhodčích.

    MILOŠ KOLÁŘ. 72 LET FOTBALOVÝ DŮCHODCE

    Krejčí vede děkovačku k protilehlé tribuně. Uvnitř Priskeho kolečka: "Udržme fu**ing disciplínu!"
    Video se připravuje ...

  • VIKTORIA PLZEŇ

    Když oči slzí a srdce krvácí...

    Tak po cca dvoutýdenní pauze jsme šli zase na to. Na hřišti prý s vědomím, že se vrátíme do boje o titul, já v hledišti s přáním, ať se na naší hře něco změní. No, teda nevím. Ono mi to pořád přijde jako za komunismu. Dva kroky kupředu, tři zpátky a zase jeden dopředu. Ve výsledku jsme opět v pr... Bod je prostě při vší úctě k Mladé Boleslavi málo. Mnohem horší je, že nás chvílemi dost přehrávala. Hele, přece nejde, aby nám na trávníku kmitali nahoru dolů jenom tak dva tři hráči, a zbytek jen vyklusával. A nezapomenout na kouzelníka Staňka, který si teda zachytal fakt parádně. Vyklusávat si může dovolit akorát Horváth, ten už na to má věk. Tak titul prostě odepište, a hlavně se fakt už proberte! Takovouhle Plzeň sledovat, to ti oči slzí a srdce krvácí. Trenérem to asi nebude, protože výměna některých jiných stejně nepomohla. Ale jaký by měl být lék? To ať si rozhodne vedení. Já jsem si zaplatil, nechci super výsledky, ale bojovnost. Stále mi tam totiž chybí. Berte si příklad z fanoušků! Čest královně Viktorce, zvykejme si. Dobře už bylo...

    KOVI. 54 LET, KOORDINÁTOR DISTRIBUCE

    SESTŘIH: Mladá Boleslav - Plzeň 0:0. Viktoria počtvrté bez výhry, zachraňoval ji Staněk
    Video se připravuje ...

  • BANÍK OSTRAVA

    Těžký los, ale můžeme překvapit

    Nejeden fanoušek Baníku se lekl, když viděl před zápasem s Libercem naši sestavu. Došlo ke spoustě změn, kdy i starší a zkušení hráči zůstali na lavičce. Ani zpětně nelze říct, jestli to bylo správné rozhodnutí, protože výsledek 0:0 není ani dobrý, ani vyložený průser. I když na druhou stranu, Liberec odehrál hrozný zápas. Statistika očekávaných gólů (5 na naší straně) jasně hovoří o tom, že jsme měli toto utkání zvládnout a vyhrát. Pokud si nějaké šance vypracujeme, tak máme problém je proměnit. Jasným příkladem toho je Tijani, který je od některých fanoušků pod tlakem. V mých očích je ale pro obránce soupeřů nebezpečný a strašně nepříjemný. Dá se říct, že je jeden z mála, kdo se do šance dostane. Maká nadoraz a na hřišti na rozdíl od některých působí, že mu to není jedno. Čeká nás do konce ligy hodně těžký los. Můžeme ale jen překvapit a ani Slovácko, ani třeba Plzeň nejsou ve formě jako na podzim. Každá série jednou končí…

    DAVID LIVEČ. 42 LET, VEDOUCÍ PRODEJE

    SESTŘIH: Baník - Liberec 0:0. Oba týmy dál čekají na výhru, Preisler vyloučen
    Video se připravuje ...

  • BOHEMIANS PRAHA 1905

    Tohle je sezona, která trochu děsí

    Kdo by před sezonou řekl, že utkání Bohemians se Slováckem bude šlágrem 25. kola. Nutno říci, že šlágrem pro českou nejvyšší soutěž naprosto typickým. Pro diváka relativně nudná a velmi takticky svázaná podívaná bez většího množství šancí. Pro fanouška zelenobílých, díky zásahu hrdiny posledních týdnů Dana Köstla, naprosto famózní večer. Večer, po kterém klokani nadále okupují čtvrtou příčku v tabulce, udělali velký krok směrem k účasti ve skupině nejlepších a stále živí na dvou frontách sen o pohárových předkolech. Na „kdyby“ se nehraje, ale při pohledu na tabulku a vzpomínce na některé naprosto charitativně odevzdané body mě tato sezona vlastně trochu děsí. Přece jen se dlouhé poslední roky v Ďolíčku řešily úplně jiné problémy než to, že chybí devět bodů na bednu a soupeř nahoře tápe. Jasně, ještě není konec, hraje se dost zápasů a všechno se může zamotat, ale podobná sezona se další roky nemusí opakovat, tak si ji pořádně užívejme až do konce. Klokani bojují!

    VÍT LUKEŠ. 30 LET, ŽIVNOSTNÍK

    SESTŘIH: Bohemians - Slovácko 1:0. Köstl rozhodl souboj o čtvrté místo
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga







Články odjinud


Články odjinud