Hokejisté Třince porazili ve třetím semifinále Pardubice 2:1, rozhodl Hrňa

foto Semifinále play off hokejové extraligy - 3. zápas: HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice, 6. dubna 2023, Třinec. Hráči Třince se radují z vítězství.

Třinec - Hokejisté Třince porazili ve třetím semifinále play off extraligy Pardubice 2:1 a v sérii hrané na čtyři výhry vedou 2:1. O vítězství úřadujících mistrů rozhodl v 49. minutě útočník Erik Hrňa. Dynamo mělo výraznou střeleckou převahu, brankáře Ondřeje Kacetla však překonal jen Tomáš Vondráček.

Hosté, v jejich sestavě chyběl kapitán Poulíček, byli od úvodu aktivnější. Ve 3. minutě se do slibné příležitosti dostal Říčka, Kacetl byl ale připravený Při Hykově vyloučení se do samostatného nájezdu dostal Sedlák, v koncovce ale nezamířil přesně.

Sedlák s Hykou byli i nadále nejaktivnějšími hráči, v 16. minutě se dostali do přečíslení dva na jednoho. Hykův pokus ale Kacetl zastavil. O dvě minuty později trefil Sedlák tyč.

Oceláři vyslali podle statistik v první třetině jen tři střely na branku, přesto se dostali do vedení. V čase 18:56 se individuálně prosadil Hudáček, který zakončil k tyči a překonal Willa.

Na začátku druhé třetiny zahrozili z rychlého protiútoku Hrňa s Chmielewským, neuspěli však stejně jako Vondráček na druhé straně. Ve 26. minutě se zkoušel individuálně prosadit Hudáček, druhý gól ale nepřidal. I díky tomu mohl vzápětí vyrovnat Vondráček. Kacetl neudržel od Dvořáka nahozený puk od modré čáry a útočník Dynama toho pohotovou dorážkou využil.

Dynamo bylo i nadále střelecky aktivnější, mělo herní převahu, proti pozorné třinecké obraně se však hosté do výrazných šancí nedostávali. A Kacetl navíc chytal spolehlivě. Jeho spoluhráči byli navíc v koncovce efektivní. Ve 49. minutě Will jen vyrazil Douderovu střelu a dorážející Hrňa vrátil Třinci vedení.

Východočeši se poté tlačili do útoku, vyrovnat však nedokázali ani v třetí početní výhodě. Těsnou výhru Oceláři udrželi i při power play soupeře.

Hlasy trenérů po utkání:

Zdeněk Moták (Třinec): "V zápase jsme asi nebyli lepší. Z naší strany jsem tam ale viděl spoustu bojovnosti, spoustu nasazení, zblokovaných střel. Hlavně v přesilových situacích soupeře. Vážím si toho a děkuji hráčům."

Radim Rulík (Pardubice): "Po celé utkání jsme byli aktivní, bohužel jedna (vstřelená) branka je málo. Potřebovali jsme dát více gólů. Těsný zápas se rozhodl v závěru, kdy jsme nepokryli hráče v předbrankovém prostoru, a prohráli jsme 2:1. Škoda, že jsme si trošku nepomohli přesilovkou. Náš výkon byl ale aktivní a měli jsme jednoznačnou střeleckou převahu. Byl to zápas, který se stává. Nejen nám, i jiným týmům."

HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice 2:1 (1:0, 0:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 19. L. Hudáček (Dravecký), 49. Hrňa (M. Doudera, Chmielewski) - 27. Vondráček (T. Dvořák). Rozhodčí: A. Jeřábek, Šindel - Špůr, Šimánek. Vyloučení: 3:1. Bez využití. Diváci: 5400 (vyprodáno). Stav série: 2:1.

Třinec: Kacetl - Marinčin, Smith, Kaňák, J. Jeřábek, Marian Adámek, M. Doudera - Kurovský, P. Vrána, Nestrašil - M. Růžička, Marcinko, Daňo - Dravecký, D. Voženílek, L. Hudáček - Hrňa, Miloš Roman, Chmielewski - Svačina. Trenér: Moták.

Pardubice: Will - Košťálek, T. Dvořák, Čerešňák, D. Musil, J. Kolář, Vála - Hyka, L. Sedlák, Cienciala - Radil, T. Zohorna, R. Kousal - Vondráček, A. Musil, Mandát - Paulovič, Rákos, Říčka. Trenér: R. Rulík.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 25.04.2024 ČTK

Reklama

10°C

Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024

Očekáváme v 09:00 7°C

Celá předpověď