Plněná tortilla sýrem, šunkou, sušenými rajčaty a zeleninou a sušenými rajčaty je naprosto báječnou jednoduchou večeří nebo obědem, po kterém se budete ještě ráno olizovat. Nespornou výhodou tortill je jejich všestranné využití jak v nepečené podobě, ale hlavně pak pokud jsou zapečené. Tento recept je tak jednoduchý a zároveň dobrý, že si pochutná opravdu každý. 

Pro milovníky tortill na webu mám ještě další lahůdky. Například tortillu plněnou kvašenou zeleninou nebo sýrové nebe v podobě quesadilly.

Uložit na Pinterest Pinterest
Hlavní fotka k receptu Plněná tortilla sýrem, šunkou, sušenými rajčaty a zeleninou

Ingredience na plněnou tortillu sýrem, šunkou, sušenými rajčaty a zeleninou

Množství: 4

4 celozrnné tortilly (4 x 40 g)
120 g libové šunky
150 g goudy
100 g naložených sušených rajčat
100 g ledového salátu

Na zálivku
150 g bílého jogurtu
2 stroužky česneku (10 g)
1 špetka soli (3 g)
1 lžíce čerstvých bylinek (5 g)

2 lžíce olivového oleje (40 ml) na pečení


Školní rok je tu! Udělejte radost dítkům krásnou svačinkovou krabičkou a sobě téměř nekonečnou (nejen) svačinkovou inspirací. V mé kuchařce vás čeká 190 receptů, sezonních, nutričně vyvážených, připravených do týdenních plánů. Nemusíte nic řešit ani vymýšlet, jen otočíte stránku.

Koupit Velkou svačinkovou bichli

Navíc nyní získáte bonus – neomezený přístup k receptům z knihy v členské sekci našeho webu, takže recepty budete mít po ruce i na cestách a kniha může zůstat klidně doma. 🙂 Více zde.

Postup přípravy

Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Celkový čas: 25 minut

V rodině, ze které pocházím, se vaří velice tradičně a experimentální kuchyně není zrovna v kurzu. Až já jsem se krapet utrhla ze řetězu, haha. Sice se říká, že starého psa novým kouskům nenaučíte, ale tento recept je o tom, jak se moje maminka, „stará“ klasika, naučila připravovat naprosto lahodné plněné tortilly a to pak předala i mě. Je to úplná lahůdka.

Připravujeme si ingredience

Samotné vaření, jestli to tak vůbec lze nazvat, nám nezabere skoro žádný čas. Proto se určitě vyplatí si všechny ingredience připravit k ruce, abychom pak už jen mohli opékat tortilly a plnit je.

Šunku a sýr si nakrájíme na tenké plátky či nitky. Stejně tak naložíme i s ledovým salátem. Ten bude v tortille krásně křupat. Sušená rajčata necháme okapat a nakrájíme na menší kousky.

Bílý jogurt smícháme se solí, jemně nasekanými bylinkami a hlavně s prolisovaným česnekem a dobře promícháme.

Pečeme tortilly

Do pánve kápneme maličko olivového oleje a kapesníčkem ho rozetřeme. Opravdu není potřeba oleje dávat hodně. Do pánve dáme celou tortillu a na středním plameni ji necháme opékat.  Na jednu půlku vyskládáme sýr, šunku a necháme trochu povolit.

Pak už jen přidáme sekaná rajčata, ledový salát a přelijeme bílým jogurtem a tortillu přeložíme na půl a pak ještě na čtvrtku.

A máme hotovo!

Plněná tortilla sýrem, šunkou, sušenými rajčaty a zeleninou je nejlepší hezky čerstvá, ještě když je křupavá a sýr je rozteklý a vláčný.

Dobrou chuť přeji,
Pája