Vstupenky online

Ani napodruhé Vsetín ve Zlíně neuspěl, Berani mají mečbol

Jan Tajzler • 06.04.2023

Finálová série Chance ligy pokračovala ve čtvrtek 4. utkáním. Vsetínu se tentokrát povedlo do zápasu vstoupit lépe, když se zásluhou Bergera ujal vedení. Pravidlo první branky ale tentokrát neplatilo. Zlínu se podařilo ve druhé třetině skóre otočit. Vsetín ve třetí třetině vrhl své síly do útoku, ale obrana Beranů v čele s Hufem už vyrovnání nepřipustila. Vsacané tak v sobotu budou na Lapači odvracet konec sezony.

CHANCE LIGA - F4 čt 6.4.17:30
Berani Zlín
VHK ROBE Vsetín
4:2(0:1, 3:1, )

Branky a nahrávky: 22. Pospíšil (Talafa, Hejcman), 33. Mrázek (Zbořil, Novotný), 38. Pospíšil (Riedl), 59. Kratochvíl (Kindl, Suhrada) – 8. Berger (Hryciow), 24. Číp (Říha, Jonák). Rozhodčí: Petružálek, Pilný – Bohuněk, Hnát. Vyloučení: 8:6. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 7000 (vyprodáno). Střely na branku: 25:43. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 4:2.

Berani Zlín: Huf – Husa, Gazda (A), Novotný, Zbořil, Suhrada, Talafa, Riedl – P. Sedláček, Sadovikov, Köhler (C) – Kratochvíl, Kindl, Z. Sedlák – Lang, Luža, Mrázek – Apolenář, Hejcman, Pospíšil (A).
VHK ROBE Vsetín: Žukov – Hryciow, Říha, Česánek, O. Němec (A), Kajínek, Jenáček, Krajčík – Jonák (C), Vávra, Rob – Holec, Klhůfek, Sihvonen – Hořanský, Š. Bláha, Půček – Lichanec, Berger, Číp.

Zlín vstoupil do druhého domácího zápasu znovu aktivně. O vzruch před vsetínskou brankou se postarala Kindlova formace, Sedlák posílal přihrávku na volej Kratochvílovi, ten ale nedokázal vsetínského brankáře překonat. Další slibnou šanci měl v první třetině na hokejce domácí útočník Lang, ten si ještě mohl vybrat, zda vylepšit pozici Mrázkovi, nebo zakončit, volil druhou možnost a Žukov jeho střelu zastavil.

Ševci pak měli k dispozici i početní výhodu, ve které ale mohli litovat. Klhůfek aktivně napadal zlínskou rozehrávku a ukořistil kotouč, na střelu vyšší razance však už neměl síly a Huf bez problémů zaváhání svých obránců napravil. Vsetín otevřel skóre při vyrovnané hře v čase 7:48. Michal Hryciow zatáhl puk do útočného pásma po pravé straně a poslal puk před branku, kde špičkou hole překonal Huga Jan Berger. Zlín měl ještě před první sirénou další přesilovou hru, ale Vsetín ji bez problémů ubránil.

Berani byli na startu druhé třetiny aktivní a blízko vyrovnání měl Pospíšil, na jeho první šanci ještě Žukov stačil zareagovat. Vyrovnání se domácí dočkali v čase 21:21, vsetínská obrana dala až příliš prostoru Tomáši Pospíšilovi a ten tentokrát slavil vyrovnávací branku. Vsetín si ale náskok vzal zpět díky přesilové hře. Nahození Říhy Huf pouze vyrazil a na dorážku byl připraven Radek Číp.

Vsetínští byli následně aktivnějším týmem a nechybělo málo, aby odskočili na rozdíl dvou branek. Němec vystřelil od modré čáry, Huf znovu pouze vyrazil a k dorážce se dostával Rob, ale zlínský brankář s notnou dávkou štěstí krizovou situaci ustál. Další vyrovnání Zlína přišlo jako blesk z čistého nebe. Na pravé straně se uvolnil Petr Mrázek a přesnou střelou na bližší tyč srovnal skóre na 2:2. Berani, podpořeni vyrovnávací trefou, dokonali před druhou sirénou obrat ve skóre. Puk obdržel na vrcholek levého kruhu Tomáš Pospíšil, v klidu zamířil a vymetl růžek vsetínské branky. Vsetínští měli ještě k dispozici přesilovou hru, ale byli v ní zcela neškodní. 

Vsetín ve třetí třetině otevřel hru a vrhl své síly do útoku. Zlín však velmi dobře bránil a jistými zákroky se prezentoval brankář Huf. Navíc mohli Zlínští odskočit do dvoubrankového vedení, když Mrázek uvolnili Kratochvíla a ten trefil tyčku vsetínské branky. Třetí třetina ubíhala rychle, hra plynula a vsetínský tlak k vyrovnání nakonec nevedl, hostům nepomohli ani přesilové hry. Ve hře bez brankáře pak o zisku zlínského mečbolu rozhodl trefou do odkryté branky Petr Kratochvíl

Ohlasy k utkání

Oldřich Horák (asistent trenéra Zlína):„Myslím si, že jsme měli slušný začátek, hned jsme mohli proměnit tři slibné šance a jít do vedení. Pak jsme bohužel nepokryli hráče mezi kruhy. V začátku druhé třetiny jsme srovnali, poté jsme se ale zbytečně nechali vyloučit. Byl tam sporný gól z brankoviště, těžko říct, ještě se na to podíváme. Naštěstí jsme proměnili další šance a už jsme to ubránili, hráli jsme dobře dozadu a pohlídali si to.“

Jiří Weintritt (trenér Vsetína): „Jsme samozřejmě zklamaní, protože jsme v utkání dvakrát vedli a myslím si, že jsme byli o kousek lepším týmem, především v pohybu. Bohužel jsme udělali dvě chyby, které jsme dva, možná tři měsíce neudělali. Dneska jsme je udělali, dostali jsme dva góly a už jsme se těžko vraceli do zlínského brankoviště. Samozřejmě, hlavním rozdílem je produktivita.“