Finále dorostu začalo třineckou kanonádou. K bronzu má blíž Sparta

Foto: Facebook Mládež HC Oceláři Třinec

6. dubna 2023, 22:20

Martin Voltr

Cestu za titulem mistrů republiky začali v extraligovém finále mnohem lépe dorostenci Třince. Indiánům nadělili osmičku! Vypukla i minisérie o třetí místo, jejíž úvodní poločas rozhodl gól v poslední minutě.

Zpoždění předznamenalo plzeňský pád

V osmifinále měl Třinec neskutečné problémy s Jihlavou. Ve čtvrtfinále už mu to proti Hradci Králové začalo padat, v semifinále zase udržel dvě čistá konta. Finále ale zahájil největší kanonádou ze svých dosavadních zápasů!

Kdo ví, jak velký podíl na tom mělo zpoždění plzeňského autobusu kvůli špatné dopravní situaci. Zápas začal o něco později a už úvodní třetina mu udala ráz. Matyáš Beran sice skóroval ve vlastním oslabení, ale Třinec se prosadil třikrát, jednou dokonce zásluhou deváťáka Jana Hrčka. Oceláři střelecky vládli 21:6!

Indiáni se ve druhé části drželi na dostřel, ale v té třetí duel vinou branek domácích obránců ztratili. Dvakrát se trefil David Holub, jemuž vždy nahrával autor poslední trefy Aleš Zielinski.

Finálová série se hraje na čtyři vítězné duely, takže navzdory poměrně ošklivému výsledku nemá Plzeň důvod k panice.

Marek Malík (trenér Třince): „Byl to krásný play off zápas. Měli jsme několik gólových příležitostí, kterých jsme nevyužili, ale chceme brát jen to, že jsme vyhráli první zápas, ne skóre. Hráli jsme celou dobu to, co jsme potřebovali a co chceme hrát. Teď to ale končí a chceme se připravit na další zápas.“

Jiří Hanzlík (trenér Plzně): „Výsledek zhruba odpovídá tomu, co se na ledě dělo. Špatně jsme do utkání vstoupili a Třinec nás celou dobu přehrával. Měli jsme pasáže, kdy jsme se výsledkově dotáhli, ale vždy, když jsme se dotáhli, inkasovali jsme. Třinec byl ve všech aspektech lepší.“

HC OCELÁŘI TŘINEC – HC ŠKODA PLZEŇ 8:3 (3:1, 2:2, 3:0)

Branky a nahrávky: 11. Kubiesa (Mikula, Sikora), 16. Hrček (Čmiel, Hebar), 16. Sajdok (Zielinski, Holub), 21. Mikula (Kubiesa), 31. Kubiesa (Sikora), 46. Holub (Zielinski, Mikula), 50. Holub (Zielinski, Rybnikár), 58. Zielinski (Byrtus, Kubiesa) – 13. Beran (Makovec), 25. Titlbach (Benák, Makovec), 30. Skala (Kamas, Titlbach).
Rozhodčí: Held, Maršálek – Otáhal, Kráľ.
Vyloučení: 2:3.
Bez využití.
V oslabení: 0:1.
Střely na branku: 50:27 (21:6, 16:13, 13:8).
Diváci: 109.
Stav série: 1:0.

Netušil rozhodl v čase 59:25

Série o bronz se hraje jen na dvě utkání, v nichž rozhodne součet skóre. Úvodní bitvu před domácími fanoušky vyhrála pražská Sparta – ale vůbec tomu tak nemuselo být.

Brankáři Max Kogler a Břetislav Vystrčil drželi střelce na uzdě 36 minut, než otevřel skóre z úniku David Hrubý. Boleslav od té chvíle stupňovala svůj tlak a deset minut před koncem základní hrací doby srovnal Vojtěch Steklý. Nemuselo zůstat jen u toho, ovšem nabuzení Bruslaři už podruhé Koglera nepřekonali.

A v poslední minutě schytali tvrdou facku. František Netušil ze závaru využil přesilovku, takže Sparta má k bronzu o jeden gól blíž.

HC SPARTA PRAHA – BK MLADÁ BOLESLAV 2:1 (0:0, 1:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 37. Hrubý (Marton, Mack), 60. Netušil (Hrubý) – 51. Steklý (Kristek).
Rozhodčí: Kostourek, Glanc – Gregar, Tuháček.
Vyloučení: 2:3.
Využití: 1:0.
Střely na branku: 28:38 (10:8, 10:14, 8:16).
Diváci: 197.

Další program série o 3. místo

Sobota 8. dubna – 2. zápas:
13:00 BK Mladá Boleslav – HC Sparta Praha

Další program finále

Pátek 7. dubna – 2. zápas:
13:00 HC Oceláři Třinec – HC Škoda Plzeň

Pondělí 10. dubna – 3. zápas:
14:00 HC Škoda Plzeň – HC Oceláři Třinec

Úterý 11. dubna – 4. zápas:
13:00 HC Škoda Plzeň – HC Oceláři Třinec

Pátek 14. dubna – případný 5. zápas:
17:30 HC Oceláři Třinec – HC Škoda Plzeň

Neděle 16. dubna – případný 6. zápas:
HC Škoda Plzeň – HC Oceláři Třinec

Úterý 18. dubna – případný 7. zápas:
HC Oceláři Třinec – HC Škoda Plzeň

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz