Podívejte na fotky v galerii
Podívejte na fotky v galerii
Podívejte na fotky v galerii

Pokud máte rádi filmovou a televizní tvorbu z osmdesátých let, jistě vám neunikl výrazný a talentovaný mladík Viktor Král. Dnes se čtyřiapadesátiletý bývalý dětský herec věnuje zcela jiné profesi.

-reklama-


Viktor Král začal svou filmovou kariéru v roce 1980, kdy debutoval ve filmu „Muž přes palubu“. Již tehdy bylo patrné, že se objevila nová dětská hvězda, která se rychle stala populární mezi diváky. Jeho výrazný herecký talent mu otevřel dveře k dalším filmovým rolím. Ještě ve stejném roce natočil další dva filmy – „Krakonoš a lyžníci“ a „Sonáta pro Zrzku“.

Rok 1983 se pro Viktora Krále stal v jeho herecké kariéře zlomovým. Získal roli Adama Bernaua v seriálu „Návštěvníci“, kde si vedle významných českých hereckých hvězd svou rolí získal respekt a jeho kariéra nabrala rychlý spád. Pokračoval rolemi ve filmech jako „Kluk za dvě pětky“ (1985), seriálu „Létající Čestmír“ a rolí studenta ve filmu „Třetí patro“, kde se již vyrovnával s výzvami puberty a dospívání. Poté následovaly poslední dvě role ve filmech „Čarovné dědictví“ a „Uloupené dětství“ a jeho herecká kariéra se v roce 1987 definitivně po sedmi letech před kamerou uzavřela. 

V témže roce nastoupil na České vysoké učení technické v Praze, kde studoval do roku 1990. Poté více než dvacet let pracoval ve společnosti Lux Czech s.r.o., kde působil například jako manažer prodeje a dotáhl to až do pozice generálního ředitele. V roce 2012 se s rodinou odstěhoval na Nový Zéland a zakotvil ve firmě Godfreys, která se specializuje na vysavače a čisticí prostředky. Pracuje jako oblastní ředitel a je zodpovědný za veškerý provoz franchisových obchodů, včetně plnění prodejních rozpočtů, náboru, školení a rozvoje zaměstnanců, reklamy, řízení výkonu, externího prodeje a zákaznického servisu.

Viktora Krále si mohou diváci připomenout ve filmu Krakonoš a lyžníci, jenž uvede TV Nova v neděli 16. dubna v 17:50 nebo o dva dny později Nova Cinema v 16:35.

Zdroje: csfd, LinkedIn, fdb

-reklama-