Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: Blahopřání

Velká premiéra. Duel českých hokejistek s Kanadou odkomentuje na ČT sport Vymětalíková

České hokejistky vstoupily do mistrovství světa vítězně, když v kanadském Bramptonu porazily Japonsko 2:1 v prodloužení. Ve skupině A je teď čekají domácí hráčky a utkání na ČT sport a ČT sport Plus odkomentuje Darina Vymětalíková. Ve veřejnoprávním éteru se na takovéto vrcholné akci jedná pro ženskou komentátorku o úplnou premiéru. Přímý přenos utkání Česko – Kanada sledujte v noci na sobotu od 1:00.

O úspěšné vykročení za obhajobou historického bronzu se za Češky postaraly gólově Daniela Pejšová a Kateřina Mrázová, která v čase 63:16 zápas rozhodla. V brance předvedla výborný výkon Blanka Škodová.

"Po celý zápas to byl český tým, kdo měl převahu. Dokázal to zúročit v první třetině, pak Češky sice polevily, Japonky se dostávaly do šancí. Češky hrají bez dlouhodobé, tradiční gólmanky Kláry Peslarové, která je zraněná, ale zaskočila za ni Blanka Škodová, která to zvládla," říká redaktorka Vymětalíková.

"Škodová je zkušená hráčka, ale nebezpečné situace zvládla. V prodloužení už měly Češky navrch," dodává.

Je nám líto, video expirovalo.
Studio 6: Darina Vymětalíková k MS hokejistek

"Osa týmu je stejná, jsou to stejné hráčky, které startovaly na olympijských hrách a získaly bronzovou medaili na mistrovství světa," doplňuje. Dalšími soupeřkami českého výběru budou v noci z pátku na sobotu domácí obhájkyně prvenství Kanaďanky.

"Na ženském hokeji a českém týmu se mi líbí, že oni tyhle věci, že mají jisté čtvrtfinále, neřeší. Drtivá většina hráček hrají na amatérské úrovni, jsou hrozně vděčné za tyhle velké zápasy," tvrdí Vymětalíková.

"Jdou po hlavě do zápasu Česko – Japonsko a vůbec nepřemýšlí, že za pár hodin hrají s Kanadou. Trenérský štáb má teď klid na stavbu a přípravu na čtvrtfinále. Koučka Carla MacLeodová má teď čtyři zápasy na to stavět formu. A to je velká výhoda," dodává.

Ayaka Hitosatová z Japonska
zdroj: Reuters

Právě noční duel s Kanadou bude Vymětalíková na obrazovkách ČT sport komentovat.

"Je to úplně totální premiéra. Ale nerada dělám nějaké velké upoutávky před akcí. Ono se to všechno ukáže až tam," říká Vymětalíková.

Jak se na velkou premiéru připravovala?

"Ono je to složité komentovat z monitoru, nevím, co se tam děje. Střídají se lajny, uvidím to třeba, až když se hráčka ocitne před brankou v akci. Je to ale dlouhodobá příprava, věnuji se ženskému hokeji, nějaký pátek už ten hokej dělám," vysvětluje.

Hokejistky se ve skupině následně utkají ještě s USA a Švýcarskem. "Švýcarky známe. Víme, co od nich očekávat. Máme za cíl vyhrát co nejvíce zápasů. Doufáme, že se nám bude dařit," přála si před startem světového turnaje útočnice Tereza Vanišová.

Zdroj
ČT sport, ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články