Karviná přivítá v moravském derby Vyškov. Dukla se střetne s Příbramí

Karviná přivítá v moravském derby Vyškov. Dukla se střetne s Příbramí
PREVIEW

Velmi zajímavé zápasy nabídne velikonoční kolo FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. Dvě utkání se odehrají v pátek - a obě mohou pořádně zahýbat pořadím na čele. Blíž k prvnímu místu se pak o víkendu bude snažit pražská Dukla, která v ostře sledovaném souboji vyzve Příbram. 

Líšeň - Chrudim

Líšeň se vrací do domácího prostředí, ve 21. kole Fotbalové národní ligy (FNL) přivítá Chrudim. Potvrdí svěřenci trenéra Milana Valachoviče pozici favorita a dotáhnou se na vedoucí Příbram?
 
Klub z brněnského předměstí naposledy otočil nepříznivě se vyvíjející zápas na Andrově stadionu a po výhře 2:1 nad olomouckým béčkem ukončil sérii dvou po sobě jdoucích utkání, v nichž nebodoval ani neskóroval. Líšeň se dotáhla k barážovým příčkám, aby však mohla pomýšlet na návrat do čela druhé ligy, musí venkovní triumf potvrdit doma, kde opanovala jediný z předchozích pěti soubojů (1-1-3).
 
Chrudim těsně před koncem vyrovnala s Prostějovem a popáté za sebou si rozdělila body se soupeřem – východočeský celek remizoval v sedmi z uplynulých osmi zápasů (0-7-1) a s devíti nerozhodnými výsledky je nejčastěji remizujícím týmem FNL. Hosté pět z celkových devíti smírných výsledků zaznamenali venku a do Brna cestují s vědomím, že tam od září nepoznali přemožitele (2-4-0).
 
Líšeň neprohrála ani jedno ze sedmi vzájemných druholigových klání a z toho pětkrát nad Chrudimí zvítězila. Východočeši si ze tří duelů na půdě Líšně odvezli pouze bod a ani jednou se tam neprosadili.
 
Koho sledovat: Marek Polášek zajistil Líšni výhru nad rezervou Olomouce a ukončil čekání na první gól ve FNL. Tomáš Jedlička vyrovnal proti Prostějovu, a když po příchodu do Chrudimi skóroval, podílel se na bodovém zisku (2-1-0) – všechny tři branky vstřelil buďto v úvodní nebo v závěrečné půlhodině.
 
Zajímavost: Líšeň v posledních šesti ze sedmi vzájemných zápasů neinkasovala (celkem 626 minut) a s 15 obdrženými góly má nejlepší obranu soutěže (spolu s Příbramí).