Šéfkuchař prozradil recept na dokonalou bramborovou kaši: Dvě suroviny, které opravdu překvapí

Profesionální šéfkuchař se podělil o trik, jak připravit dokonalou bramborovou kaši. Dvě ingredience, které do ní přidává, vás jistě překvapí a možná si zpočátku budete myslet, jak ho to jen mohlo napadnout. Vyzkoušíte jeho recept?

Majitel melbournské restaurace City Larder Robbie Bell je přesvědčen o tom, že existuje-li na světě jeden recept, který se musíte naučit dobře vařit, musí to být bramborová kaše. Na TikToku se Bell podělil o svůj recept, který obsahuje neočekávané suroviny. Ve videu prozradil, že při přípravě použil brambory, máslo, sůl, pepř, olivový olej, mléko, muškátový oříšek a citron.

Postup přípravy: 

Oloupané brambory dal vařit v osolené vodě. Uvařené je pak hodil na pánev spolu s máslem a počkal, dokud se potraviny nespojily. Výslednou směs protlačil přes lis na brambory. Do rozmačkaných brambor přidal olej, mléko, sůl a pepř a vše smíchal gumovou stěrkou na těsto. Do kaše také přidal dvě ingredience, na které při tomto jídle nedá dopustit – muškátový oříšek a citron.

Mnozí z Robbieho sledovatelů chtěli recept vyzkoušet, i když někteří byli překvapeni, když v něm viděli muškátový oříšek a citron. „Citron v kaši? Co? O tom jsem v životě neslyšel,“ poznamenal jeden uživatel. Další napsal: „Muškátový oříšek a citron. Zkusím příště.“

Zdroj: mirror.co.uk. Náhledová fotografie: timolina z Freepik