Lvice potrápily Kanadu, domácí výběr ale překvapení nedopustil

Blanka Škodová | Foto: Nathan Fernandes

(BRAMPTON, od naší zpravodajky) České hráčky předvedly proti jednomu z nejlepších světových výběrů povedený výkon. S Kanadou držely krok a mrzet je můžou jen neproměněné šance nebo častá vyloučení, která se podepsala na obrazu hry. Domácí reprezentaci nicméně pořádně potrápily, i když nakonec padly 1:5.

Kanaďanky měly dle očekávání ze začátku více ze hry, ale ani česká reprezentace se nenechala zahanbit. Hned v úvodu se ozvala přečíslením, v kterém Mlýnková nenašla přesně Křížovou, která tak z dobré pozice nemohla zakončit.

Zaplněný stadion nejednou zvedal ruce a chystal se k oslavám gólu domácí reprezentace, jenže Blanka Škodová byla proti. Česká brankářka senzačně vychytala střelu Spoonerové mezi betony a při české přesilovce zneškodnila brejk O´Neillové.

Foto: Nathan Fernandes

Nicméně právě v početní výhodě se lvice dostaly do další šance, Mrázová poslala kotouč do lapačky brankářky Desbiensové a blízko úvodní brance v utkání byla také Mills. Skóre nicméně otevřela Marie-Philip Poulinová, která Škodovou vytáhla k pravé tyči s poslala puk bekhendem do volného levého horního rohu – 0:1.

Češky to ovšem nepoložilo a pokračovaly ve své výborné hře, za což byly odměněny srovnáním v podobě přesné rány Natálie Mlýnkové mezi betony kanadské brankářky – 1:1. Vyrovnaný stav ovšem nevydržel ani půl minuty. Vedení Kanadě zpět bleskově vystřelila Renata Fastová – 1:2.

Ve druhé třetině opět vynikala česká gólmanka Škodová, zapotila se hlavně při oslabení svého celku. Český tým se v útoku moc neohřál, ale za zmínku určitě stojí přečíslení Láskové s Plosovou nebo zakončení Mlýnkové, která byla v duelu proti Kanadě opravdu hodně vidět.

Dlouho to vypadalo, že se skóre ve druhé části zápasu měnit nebude. Jenže minutu a sedm sekund před jejím koncem tečovala Blayre Turnbullová střelu od modré čáry tak, že proti ní česká gólmanka neměla šanci – 1:3. Do třetí třetiny šly tedy Češky se ztrátou dvou gólů.

Foto: Nathan Fernandes

 A Kanaďanky na svou přesnou trefu navázaly. Konkrétně to byla Marie-Philip Poulinová, kdo prošel obranou a zakončil střelou po ledě – 1:4.

Ale snížení nebylo vůbec daleko. Češky se cpaly do brankoviště a kombinovaly v pásmu, nejvíce prostoru dostala na levém křídle Pejzlová, jejíž pokus k bližší tyči Desbiensová zneškodnila. Mlýnkové pak v přesilovce nesedla střela z první po nahrávce Mrázové, bylo se ale opravdu na co dívat.

Pátou a poslední branku Kanady pak necelých šest minut před koncem vstřelila z pozice na vrcholu pravého kruhu Laura Staceyová - 1:5.

ČESKO – KANADA 1:5 (1:2, 0:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 19. Mlýnková – 9. Poulinová (Turnbullová, Jennerová), 19. Fastová (Larocqueová, Turnbullová), 39. Turnbullová (Larocqueová, Clarková), 43. Poulinová (Jennerová), 55. Bourbonnaisová (Staceyová, Turnbullová).
Rozhodčí: Dewarová, Nearyová – Hammarová, Lacková.
Vyloučení: 6:5.
Bez využití.
Střely na branku: 15:42 (7:14, 4:14, 4:14).
Diváci: 4036.
Nejlepší hráčky: Blanka Škodová – Marie-Philip Poulinová
Česko: Škodová – Pejšová, Lásková, Tejralová, Čajanová, Jandusíková, Trnková, Kosinová – Šapovalivová, Mrázová, Mlýnková – Křízová, Pejzlová, Vanišová – Hymlárová, Přibylová, Neubauerová – Pištěková, Mills, Pátková – Plosová. Trenérka: MacLeodová.
Kanada: Desbiensová – Larocqueová, Fastová, Thompsonová, Ambroseová, Zandee-Hartová, Sheltonová, Bourbonnaisová – Johnstonová, Poulinová, Jennerová – Nurseová, Fillierová, Spoonerová – Clarková, Turnbullová, Staceyová – Maltaisová, O'Neillová, Serdachnyová – Rattrayová. Trenér: Ryan.

Tabulka skupiny A

Zde »

Další program Češek ve skupině A

Neděle 9. dubna:
21:00 USA – Česko

Středa 12. dubna:
01:00 Česko – Švýcarsko

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz