Premier League - preview 30. kola: Arsenal cestuje do Liverpoolu

08.04.2023, 10:13, aktualizováno 09.04.2023, 08:57
Previews
Anfield (© AFP)

Manchester City v sobotu vyhrál a nyní čeká na odpověď Arsenalu, lídra tabulky čeká utkání na hřišti Liverpoolu. Neděle nabízí jen dva duely, v čistě záchranářském si to o důležité doby rozdají Leeds a Crystal Palace...

Leeds United - Crystal Palace

neděle 15:00

Souboj dvou lídrů v pomyslné bitvě o šampiona týmů druhého sledu bude k vidění v neděli v Leedsu. Tam zamíří Crystal Palace, který ze dvanáctého místa ztrácí na jedenáctou Chelsea devět bodů a je tak blíže poslední příčce.

Whites se pod novým manažerem Javi Graciou výrazně zvedli a ze šesti zápasů dokázali hned třikrát zvítězit, což může být klíčové v boji o záchranu. Nesmí se však nechat ukolébat, je sice pravdou, že se nachází na třinácté pozici, avšak na sestupové příčky mají náskok pouhých dvou bodů. Velkým povzbuzením každopádně může být úterní obrat proti Nottinghamu, v dohrávce totiž po Mangalově trefě prohrávali, ještě před pauzou ovšem otočili Harrison se Sinisterrou.

Rovněž Eagles pomohla změna na lavičce, byť zatím jde o podstatně menší vzorek. Dlouhá šňůra bez vítězství a namočení do bojů o záchranu stálo místo Patricka Vieiru. Jeho nástupce Roy Hodgson sice nejprve prohrál na Emirates, avšak minulý víkend dokázal rovněž po obratu přehrát Leicester. Na Pereirův gól Orli rychle zareagovali a docílili Iversenova vlastence, v nastavení pak dokonal obrat Mateta.

Problémem pro Crystal Palace je ovšem absence zraněného Zahy i gólmana Guaity, mimo hru zůstávají i Richards a Ferguson. Na domácí straně ani tentokrát nenastoupí Wöber, Adams, Forshaw a Dallas.

Leeds United - pravděpodobná sestava:
Meslier - Kristensen, Koch, Struijk, Firpo - Roca, McKennie - Harrison, Aaronson, Sinisterra - Bamford

Crystal Palace - pravděpodobná sestava:
Johnstone - Ward, Andersen, Guéhi, Mitchell - Eze, Doucouré, Schlupp - Olise, Edouard, Ayew

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.11 - 3.34 - 3.95

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací

Liverpool FC - Arsenal FC

neděle 17:30

Ve šlágru 30. kola Premier League na sebe narazí Liverpool, jenž je letos za očekáváním, a Arsenal, který naopak hraje ve velké formě. Oba celky dělí neuvěřitelných 29 bodů, zatím co Reds jsou osmí a Gunners první.

Liverpool má za sebou čtyři nepříliš povedené zápasy. A už se začalo spekulovat i nad pozicí nejdéle sloužícího trenéra Premier League Jürgena Kloppa. Naposledy se Reds střetli s rovněž trápící se Chelsea a vzešla z toho bezbranková remíza. Duel se Citizens se fanouškům Liverpoolu mohl zdát jako apríl, jelikož se hrál 1. dubna. Jenže nebyl. A ukázal tvrdou realitu. Salahova parta prohrála na Etihad Stadium vysoko 1:4, když čestnou branku vstřelila právě egyptská star.

Pokud se podíváme ještě hlouběji do minulosti, trápení pokračuje duelem s Bournemouthem a odvetou osmifinále Ligy mistrů s Realem Madrid, v obou případech s výsledkem 0:1. Poslední zářný moment, na který mohou Reds vzpomínat, je debakl Manchesteru United 7:0 zkraje března. Kouč Klopp už vyhlíží návrat zraněného Luise Díaze, kterého trápí poraněné koleno. Kolumbijský šikula by mohl ofenzivě Liverpoolu pomoci k lepším výkonům. Mimo něj jsou na marodce Reds ještě Calvin Ramsey, Naby Keita a Stefan Bajcetic.

Liverpool doma na Anfield neprohrál čtyřikrát v řadě, a tak návrat na domácí pažit určitě vyhlíží. Dobré naladění na příští střet by mohl přinést i fakt, že se na tomto stadionu kanonýrům příliš nedaří. Liverpool doma vyhrál předchozích šest vzájemných utkání v Premier League s celkovým skóre 22:4. Naposledy to bylo dokonce 4:0 pro Reds, ale to byla situace v tabulce zcela odlišná. První letošní vzájemný duel na Emirates Stadium vyhráli Gunners 3:2.

Arsenal zažívá po dlouhých letech výtečnou sezonu a na čele ligové tabulky disponuje náskokem pěti bodů na druhý Manchester City. Newcastle a Manchester United už jsou pravděpodobně ze hry o titul mimo, ztrácejí totiž dvanáct bodů. Černou kaňkou poslední doby tak zůstává vypadnutí z Evropské ligy, o což se postaral portugalský Sporting Lisabon. V Premier League však Gunners válí a vyhráli už sedmkrát v řadě. Poslední ztrátu si připsali v půlce února, když padli 1:3 se Citizens.

V posledních třech ligových kláních Arsenal vždy vyhrál o tři góly. Ve dvou případech to bylo 4:1, a to s Leeds a Crystal Palace, před tím to 3:0 schytal Fulham. Proti Whites se střelecky prosadili Ben White, Granit Xhaka a dvakrát Gabriel Jesus. Eagles zdolal vedoucí celek díky brankám Gabriela Martinelliho, Bukayoa Saky a Granita Xhaky. A na Cottagers si vyšlápli Gabriel, Martin Ödegaard a Gabriel Martinelli. Výčet střelců posledních tří ligových výher není náhodný, avšak poukazuje na skutečnost, že Arsenal se může spolehnout na spoustu střelců. Na jedenácti gólech se totiž podílelo hned sedm kanonýrů.

Mikel Arteta čeká na uzdravení Williama Saliby, jehož trápí problémy se zády. Kromě něj jsou na marodce ještě Mohamed Elneny, Eddie Nketiah a Takehiro Tomiyasu. Pokud by se Gunners podařilo zvítězit, tak by poprvé od sezóny 2009/10 zvítězili nad Liverpoolem v obou vzájemných kláních v jednom ročníku. Tomu by mohli pomoci Martinelli se Sakou, ti jsou na pátém a šestém místě v tabulce střelců a dohromady mají na kontě 25 branek. Dalších deset zásahů má na kontě Nor Ödegaard, sumárně pak mají tito tři na svědomí půlku gólů Arsenalu.

Liverpool FC - pravděpodobná sestava:
Allison - Alexander-Arnold, Konaté, van Dijk, Robertson - Henderson, Fabinho, Elliott - Salah, Gakpo, Núñez.

Arsenal FC - pravděpodobná sestava:
Ramsdale - White, Holding, Gabriel, Zinčenko - Ödegaard, Partey, Xhaka - Saka, Jesus, Martinelli.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.66 - 3.76 - 2.60

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

Manchester United - Everton FC

sobota 13:30

Man Utd v dohrávce s Brentfordem ukončil třízápasové čekání na ligovou výhru a v dalším kole vyzve Everton, který dokázal v této sezóně již dvakrát porazit.

Boj o první čtyřku je stále velmi vyrovnaný. Man Utd zvládl dohrávku 25. kola a na Old Trafford porazil Brentford. O jedinou branku zápasu se postaral ve 27. minutě Marcus Rashford. Pro anglického útočníka už to byla patnáctá trefa v Premier League a dohromady ofenzivní hráč Rudých ďáblů vstřelil tuto sezónu již 28 branek, čímž překonal své dosavadní kariérní maximum.

Ve 30. kole nejvyšší anglické ligy se svěřenci Erika ten Haga opět představí doma a jejich soupeřem bude Everton. Manchester se s celkem z Liverpoolu střetl v tomto ročníku již dvakrát a pokaždé z toho byla výhra. V říjnu United zvítězili v Goodison Parku 2-1 a v lednu vyřadili Toffees z FA Cupu po výhře 3-1. Pozitivní zprávou pro domácí tým je uzdravení Christiana Eriksena. Dánský středopolař trénoval se spoluhráči celý týden a do sobotního zápasu by mohl být připraven minimálně jako střídající hráč.

Do zápasu určitě nezasáhnou Garnacho, Heaton a van de Beek. V trestu za červenou kartu je stále Casemiro. Otazník rovněž visí nad startem Shawa, který si v zápase s Brentfordem přivodil zranění stehna a v současné chvíli není jisté, jestli bude součástí nominace na sobotní klání či ne.

Hosté v minulém kole remizovali na domácím hřišti s Tottenhamem 1-1 a neprohráli už čtyři ligové zápasy v řadě. Toffees přitom utkání nezačali vůbec dobře, v 58. minutě dostal červenou kartu za nesportovní chování Doucouré a v 68. minutě poslal Spurs do vedení Kane. Bod zachránil až v 90. minutě stoper Keane. I přes cennou remízu se Everton nachází na 16. pozici s náskokem pouhých čtyř bodů na poslední Southampton.

Svěřencům Seana Dycheho se ale v této sezóně vůbec nedaří na cizích hřištích a ze 14 utkání zatím vybojovali 9 bodů, přičemž naplno bodovali jen v jednom případě. To je samozřejmě málo a proti United, kteří patří v domácím prostředí mezi nejlepší týmy ligy, to budou mít těžké. Na hostující straně nebudou k dispozici Calvert-Lewin, Doucoure a Townsend. S lehkým zraněním se potýká i Vinagre.

Manchester United - pravděpodobná sestava:
de Gea - Wan-Bissaka, Varane, Martínez, Shaw - Sabitzer, Fred - Antony, Fernandes, Rashford - Weghorst

Everton FC - pravděpodobná sestava:
Pickford - Coleman, Keane, Tarkowski, Godfrey - Iwobi, Garner, Gueye, Onana, McNeil - Gray

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.60 - 4.23 - 5.92

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Aston Villa - Nottingham Forest

sobota 16:00

Svěřenci Unaie Emeryho neprohráli už 6 ligových zápasů za sebou a svou sérii se pokusí prodloužit proti Nottinghamu, jemuž se naopak nevede a čeká na výhru v Premier League osm utkání.

Aston Villa prožívá vítězné období a v minulém kole to potvrdila na půdě Leicesteru. Villans hráli se soupeřem dlouhou dobu vyrovnanou partii, ale o jejich výhře rozhodl v 87. minutě Bertrand Traoré, jenž se trefil vůbec poprvé po svém lednovém přesunu z Basaksehiru. Domácí tým se nyní nachází na skvělém sedmém místě s šestibodovou ztrátou na pátý Tottenham. Mužstvo táhne svými výkony Watkins, anglický útočník se trefil v tomto ročníku jedenáctkrát a k tomu přidal pět asistencí.

V prvním vzájemném zápase Villans remizovali s Nottinghamem 1-1. Na domácí straně nebudou k dispozici Coutinho, Cash, Kamara a Steer.

Nottingham řeší před sobotním zápasem opačné problémy. Hosté nevyhráli v lize už osm utkání v řadě. V posledním zápase s Leedsem šli svěřenci Stevena Coopera brzo do vedení, ale Peacocks dokázali ještě do konce prvního poločasu utkání dvěma trefami otočit a skóre zůstalo už stejné do konce zápasu. Nottingham tak zůstal opět bez bodu a připsal již čtrnáctou porážku v sezóně. Díky dlouhé sérii bez vítězství klesl hostující tým na 17. pozici a ve zbylých kolech bude bojovat o udržení v nejvyšší anglické lize. Hosté navíc nemají úplně jednoduchý los a do konce sezóny je čeká těžká práce.

Na straně Nottinghamu budou chybět Biancone, Boly, Henderson, Richards a Wood. S menšími zdravotními problémy se také potýkají Aurier, Dennis, Lingard, McKenna a Yates.

Aston Villa - pravděpodobná sestava:
Martínez - Young, Konsa, Mings, Moreno - Ramsey, McGinn, Luiz, Buendía - Watkins, Bailey

Nottingham Forest - pravděpodobná sestava:
Navas - Williamas, Felipe, Niakhaté, Lodi - Mangala, Freuler, Kouyaté - Ayew, Johnson - Gibbs-White

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.59 - 4.12 - 6.37

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Brentford FC - Newcastle United

sobota 16:00

Brentford má s Newcastlem nevyřízené účty, jelikož v prvním vzájemném utkání padl na St. James' Park vysoko 1-5. Devátí Bees stále usilují o pohárové příčky, zatímco Magpies se chtějí udržet v první čtyřce.

Brentford absolvoval středeční dohrávku na Old Trafford, kde domácímu týmu podlehl těsně 0-1. Ofenzivní mužstvo tentokrát nedokázalo vyzrát na pozornou obranu United a za celý zápas se zmohlo na jedinou střelu na bránu. Bees nemají moc času na odpočinek a v sobotu je čeká další těžký soupeř v podobě Newcastlu, s kterým v říjnu prohráli na jeho hřišti vysoko 1-5.

Od té doby ale domácí ušli dlouhou cestu a druhý vzájemný zápas by mohl být daleko vyrovnanější. Brentford je na svém stadionu velmi nebezpečný a jediné prohrané utkání je toho důkazem. Tým hraje rychlý útočný fotbal a v tomto ročníku se může spolehnout na skvělé výkony Ivana Toneyho, který je se 17 trefami třetím nejlepším střelcem Premier League.

Dánský manažer Thomas Frank v sobotu nevyužije služeb Ajera a Lewise-Pottera. Otazník visí nad startem Onyeky.

Newcastle v týdnu rovněž dohrával, ale v utkání si vedl podstatně lépe, než jeho sobotní soupeř. Magpies deklasovali West Ham na jeho vlastním hřišti 5-1 a vrátili se na třetí místo, kde jsou o skóre před Manchesterem United. Hosté mají stále nejlepší obranu v nejvyšší anglické lize a na ni budou spoléhat i proti Brentfordu. Straky zvládly poslední čtyři ligová utkání za 3 body a vidina Ligy mistrů je skutečně blízko.

Eddie Howe bude v zápase postrádat Almiróna, Frasera a Kraftha.

Brentford FC - pravděpodobná sestava:
Raya - Hickey, Pinnock, Mee, Henry - Jensen, Nørgaard, Damsgaard - Mbeumo, Toney, Wissa

Newcastle United - pravděpodobná sestava:
Pope - Trippier, Schär, Botman, Burn - Longstaff, Guimarães, Willock - Murphy, Isak, Saint-Maximin

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.23 - 3.51 - 1.97

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

Fulham FC - West Ham United

sobota 16:00

V sobotu odpoledne se na Craven Cottage v rámci londýnského derby utká Fulham s West Hamem United. Svěřenci Marca Silvy naposledy podlehli 1:2 sestupem ohroženému Bournemouthu, obavy "Kladivářů" ze sestupu pak prohloubila středeční vysoká prohra 1:5 s Newcastlem United.

Už bez Aleksandara Mitroviće, kterému začal trest za své nevhodné chování k sudímu v zápase FA Cupu, a trenéra Marca Silva si udělal oslabený Fulham výlet do Bournemouthu. I přesto byl v roli favorita a v 16. minutě jej poslal do vedení Andreas Pereira. Jednogólový náskok drželi Cottagers až do 50. minuty, kdy srovnal krásným gólem Marcus Tavernier a deset minut před koncem pak dokonal obrat Dominic Solanke, který tak prodloužil trápení Fulhamu na hřišti i mimo něj. Na svém kontě totiž mají sérii čtyř soutěžních porážek v řadě a o víkendu propadli až na 10. místo v tabulce.

I přesto zažívají daleko lepší sezónu než jejich sobotní soupeř, alespoň co se domácí ligové soutěže týče. West Ham se v ní trápí více než se očekávalo, po 28 odehraných kolech se nachází na 15. příčce a jen díky rozdílu ve skóre zatím uniká sestupovým pozicím. Naposledy ve středu sehrál katastrofální utkání s Newcastlem, kdy i kvůli obrovským chybám Lukasze Fabiańského a Nayefa Aguerda prohrál na London Stadium vysoko 1:5.

Jedním z mála pozitiv je současná zdravotní situace hostujícího mužstva, kdy manažer Moyes bude postrádat pouze italského forvarda Gianlucu Scamaccu. Fulhamu pak bude opět chybět srbský ostrostřelec Mitrović a mimo hru bude také dvojice Neeskens Kebano a Layvin Kurzawa.

Fulham FC - pravděpodobná sestava:
Leno; Tete, Diop, Ream, Robinson; Palhinha, Reed; Willian, Pereira, Solomon; Vinicius

West Ham United - pravděpodobná sestava:
Fabianski; Coufal, Zouma, Aguerd, Emerson; Soucek, Rice; Bowen, Paqueta, Cornet; Ings

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.98 - 3.27 - 2.60

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Leicester City - AFC Bournemouth

sobota 16:00

V sobotu se na King Power Stadium odehraje potenciálně klíčové střetnutí dvou sestupem ohrožených týmů, Leicester City doma přivítá Bournemouth. Zatímco Foxes se snaží vyhnout čtvrté domácí porážce v řadě, Cherries prohráli osm z posledních devíti ligových zápasů na hřišti soupeře.

Obavy Leicesteru ze sestupu se v úterý večer ještě prohloubily, první zápas po odchodu manažera Brendana Rodgerse totiž Foxes prohráli. V utkání s Aston Villou tahali od začátku za kratší konec, a přestože to dlouho vypadalo, že si do tabulky připíší důležitý bod za remízu 1:1, nakonec v samém závěru dokázali svěřenci Unaie Emeryho využít půlhodinové přesilovky a díky brance Bertranda Traorého Leicester porazili.

Sedm let po zisku historického titulu tak hrozí Leicesteru sestup do League Championship, v posledních sedmi zápasech zaznamenal mizernou sérii šesti porážek a jedné remízy a v tabulce se propadl až na 19. místo.

V posledních týdnech se trápí i soupeřící Bournemouth. Cherries se nepodařilo navázat na vítězství 2:1 nad Fulhamem z minulého víkendu, v úterý večer totiž prohráli 0:2 s Brightonem. Svěřenci Garyho O'Neila tak jsou zapleteni do boje o sestup a v současné době se nacházejí na 18. místě tabulky, i když mají stejně bodů jako před nimi se nacházející trojice West Ham, Everton a Nottingham Forest.

Leicesteru bude v sobotu chybět suspendovaný Dewsbury-Hall, mimo hru zůstávají James Justin a Ryan Bertrand a pravděpodobně se nedočkáme ani návratu Youriho Tielemanse.

Co se Bournemouthu týče, tak O’Neil nebude moct počítat s dvojicí Junior Stanislas - Ryan Fredericks.

Leicester City - pravděpodobná sestava:
Iversen; Castagne, Souttar, Faes, Kristiansen; Mendy, Ndidi; Tete, Maddison, Barnes; Daka

AFC Bournemouth - pravděpodobná sestava:
Neto; Smith, Stephens, Zabarnyi, Kelly; Tavernier, Lerma, Billing, Ouattara; Traore; Solanke

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.12 - 3.53 - 3.67

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

Tottenham Hotspur - Brighton & Hove Albion

sobota 16:00

Ne úplně daleko od příček zaručujících postup do Ligy mistrů jsou oba soupeři, kteří se v sobotu střetnou na Tottenham Stadium. Domácí v posledních zápasech zapsali nečekané ztráty, naopak Brighton nadále pokračuje ve výkonech výrazně nad očekáváním.

Dvojici Newcastle, Manchester United, sdílející stejný počet bodů, jsou blíže Kohouti, kteří zaostávají jen o rozdíl jednoho vítězství. Mají však o zápas více, naopak Brighton nacházející se čtyři body za Tottenhamem, má utkání k dobru. Dá se tedy očekávat, že se o nečekanou a stále nepříliš velkou šanci na elitní klubovou soutěž porve vší silou.

Do této pozice se dostal dlouhodobě kvalitními výkony, ale zejména skvostnou formou v posledních týdnech - vždyť v tabulce formy za deset zápasů na tom jsou lépe jen Manchester City a Arsenal. To vše navíc ještě v kombinaci s jízdou FA Cupem, kde už se Seagulls nacházejí v semifinále. V dubnu se zatím prezentují ofenzivním fotbalem. Proti Brentfordu dokázali třikrát vyrovnat, na hřišti Bournemouthu pak v dohrávce sedmého kola ve středu uspěli 0:2 góly Fergusona s Encisem.

Naopak pro Spurs se poslední dva měsíce nenesly zrovna v pozitivním duchu. Z deseti zápasů vyhráli jen třikrát, vinou čehož vypadli z Ligy mistrů i FA Cupu a v lize umožnili Newcastlu vystrčit je z elitní čtyřky. Za zbytečné se dají označit i dvě venkovní ztráty lemující reprezentační přestávku. V Southamptonu o dvougólové vedení definitivně přišli ve třetí minutě nastaveného času, rovněž v Goodison Parku vše hrálo v jejich prospěch. Jenže vyloučení Doucourého a gólu Kanea nedokázali využít, naopak po Mourově červené kartě srovnala v devadesáté minutě jeho oběť Michael Keane.

V utkání rozhodovaném Stuartem Attwellem bude domácím chybět vedle zmíněného Moury také Richarlison, Bentancur, Bissouma, Davies, Emerson a Sessegnon. Hostům nepomohou Lallana, Lamptey, Moder ani Sarmiento.

Tottenham Hotspur - pravděpodobná sestava:
Lloris - Romero, Dier, Lenglet - Porro, Skipp, Hojbjerg, Perišić - Kulusevski, Kane, Son

Brighton - pravděpodobná sestava:
Steele - Veltman, Dunk, Colwill, Estupinan - Groß, Caicedo - March, Mac Allister, Mitoma - Ferguson

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.78 - 3.59 - 2.58

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Wolverhampton Wanderers - Chelsea FC

sobota 16:00

Obnovenou premiéru na lavičce Chelsea zažije v sobotu Frank Lampard, jenž byl po odvolání Grahama Pottera pověřen vedením klubu do konce sezony. Na úvod míří na hřiště Wolves, kde se jeho klubu v posledních letech moc nedaří.

Tříbodový zisk tam totiž slavil jen jednou z předchozích čtyř zápasů, a to právě pod Frankem Lampardem při pětigólové smršti. V dalším utkání ke konci svého angažmá se tam ale někdejší záložník už musel smířit s porážkou. A současnosti nejbližší střet z prosince 2021 pod taktovkou Thomase Tuchela nenabídl ani vítěze, ani gól. První střet této sezony byl v říjnu pro změnu prvním po propuštění Bruna Lageho ze služeb Wolves, domácí tehdy na Stamford Bridge uspěli 3:0 góly Havertze, Pulisice a Brojy.

V současnosti mají obě mužstva hodně daleko do ideálního rozpoložení. Vlci získali tři body jen jednou ze sedmi zápasů od poloviny února, nyní už třikrát v řadě neuspěli. Po porážce v Newcastlu a doma s Leedsem si jen pro bod dojeli do Nottinghamu. Tam navíc po Johnsonově trefě dlouho prohrávali, až v závěru je vysvobodil Podence.

Právě ten je v probíhající sezoně největším gólovým tahounem mužstva, prosadil se zatím šestkrát. Jen o gól hůře je na tom Ruben Neves, který ale ještě poctivěji sbírá žluté karty a po dosažení čísla deset si dvě utkání nezahraje. Ani Blues ve svém středu nemají vyloženého střelce, nejlépe je na tom v tomto ohledu Kai Havertz se sedmi zářezy.

A právě zakončování je dlouhodobý problém Chelsea, který nezmizel s Grahamem Potterem, ale projevil se i pod Brunem Saltorem, jenž v zápase s Liverpoolem nakrátko zaskočil. Blues nevyužili šance, navíc jim dva góly nebyly uznány a zrodila se tak bezgólová remíza. Skórovat přitom nedokázali ani minulý víkend, kdy doma podlehli Aston Ville, čímž dokonce vypadli z první poloviny tabulky.

Vedle již zmíněného Nevese nepomůže Wolves ani Jonny, jenž pro změnu obdržel před reprezentační přestávkou červenou kartu. Londýnští by mohli oslavit návrat Masona Mounta, naopak se na hřišti neukáže trio Silva, Azpilicueta, Broja.

Sudí Peter Bankes dá na Molineux Stadium pokyn k úvodnímu výkopu se sobotní šestnáctou hodinou.

Wolverhampton - pravděpodobná sestava:
Sá - Semedo, Dawson, Kilman, Bueno - Gomes, Lemina - Sarabia, Podence, Nunes - Costa

Chelsea FC - pravděpodobná sestava:
Kepa - James, Fofana, Koulibaly, Chilwell - Mount, Fernández, Kovačić - Sterling, Havertz, Félix

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.19 - 3.67 - 1.77

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

Southampton FC - Manchester City

sobota 18:30

Již sedm utkání v řadě vyhráli hráči Manchesteru City, o osmý zářez se budou ucházet v Southamptonu, který naopak již nějaký čas čeká na tříbodový úspěch. St. Mary’s Stadium ovšem není pro Guardiolovu družinu tím nejoblíbenějším místem.

Z posledních pěti výletů na jih Anglie totiž dokázala zvítězit jen dvakrát. Poslední neúspěch přitom má v živé paměti, v lednu je totiž Saints ve čtvrtfinále vyprovodili z FA Cupu. Citizens za celý zápas nevystřelili na bránu, už během první půlhodiny navíc o konečném výsledku 2:0 rozhodli Mara s Djenepem.

To je ale jedna z mála věcí, kterou se nyní Southampton může utěšovat. Již čtyřikrát v řadě nezvítězil, celkově z posledních jedenácti utkání slavil pouze dvakrát. Přitom dokáže obrat i silné soupeře, jak dokázal v předchozím domácím zápase před reprezentační přestávkou, kdy heroickým závěrem a Ward-Prowsovou penaltou ze třetí minuty nastavení obral Tottenham. Jenže minulý víkend vyšel na London Stadium gólově i bodově naprázdno, z poslední pozice tak na záchranu ztrácí již čtyři body.

V podání Manchesterských jsou nedávné výsledky úplně jiná písnička. Čtyři góly Liverpoolu, šest zásahů do sítě Burnley a sedm proti Lipsku. Tak dopadla poslední tři utkání bledě modrých, kteří navíc prokázali i mentální odolnost. Proti Reds totiž prohrávali po trefě Salaha, relativně brzy ale srovnal Álvarez a po pauze dokonali obrat De Bruyne, Gündogan a Grealish.

"Musíme získat body ze zápasů se Southamptonem, Leicesterem i Arsenalem. Když ztratíme, Arsenal je v předstihu mistrem. Pokud budeme neustále vyhrávat, můžeme naopak být šampionem my," zdůrazňuje Pep Guardiola důležitost každého utkání, aby Citizens mohli pomýšlet na obhajobu mistrovského titulu.

Svatí nadále nemohou počítat s řadou zraněných hráčů, mezi nimiž se nachází Salisu, Adams, Bella-Kotchap i Livramento. Naopak na straně hostí je znovu k dispozici Erling Haaland, který i dle slov Guardioly vypadal v tréninku poslední dva dny velmi dobře, naopak v případě Fodena to na opětovný start nevypadá.

Utkání v Southamptonu uzavře svým výkopem v 18:30 sobotní program Premier League, dozorovat na něj bude sudí Robert Jones.

Southampton FC - pravděpodobná sestava:
Bazunu - Walker-Peters, Bednarek, Caleta-Car, Perraud - Ward-Prowse, Lavia - Walcott, Alcaraz, Elyounoussi - Adams

Manchester City - pravděpodobná sestava:
Ederson - Dias, Akanji, Laporte - Stones, Rodri - De Bruyne, Gündogan - Silva, Álvarez, Grealish

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 13.60 - 6.33 - 1.25

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Arsenal FC
29
23
3
3
70 : 27
72
2
Manchester City
28
20
4
4
71 : 26
64
3
Newcastle United
28
14
11
3
46 : 20
53
4
Manchester United
28
16
5
7
42 : 37
53
5
Tottenham Hotspur
29
15
5
9
53 : 41
50
6
Brighton & Hove Albion
27
13
7
7
51 : 34
46
7
Aston Villa
29
13
5
11
39 : 40
44
8
Liverpool FC
28
12
7
9
48 : 33
43
9
Brentford FC
29
10
13
6
46 : 38
43
10
Fulham FC
28
11
6
11
39 : 39
39
11
Chelsea FC
29
10
9
10
29 : 30
39
12
Crystal Palace
29
7
9
13
24 : 39
30
13
Leeds United
29
7
8
14
38 : 49
29
14
Wolverhampton Wanderers
29
7
7
15
23 : 42
28
15
West Ham United
28
7
6
15
26 : 39
27
16
Everton FC
29
6
9
14
23 : 41
27
17
Nottingham Forest
29
6
9
14
24 : 52
27
18
AFC Bournemouth
29
7
6
16
27 : 57
27
19
Leicester City
29
7
4
18
40 : 51
25
20
Southampton FC
29
6
5
18
23 : 47
23

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (738)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele