Hlavní obsah

Největší český talent zničily automaty a diskotéky, jiný Jekyll & Hyde dělá za barem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hýření v přímém přenosu. Šokující záběry zachytily, jak Neymar, vzor pro nejednoho malého fotbalistu, během hodiny prohrál v online casinu milion eur! Hvězdný Brazilec si na tento obnos vydělá za týden. Také český fotbal má svá zlobivá dítka, ať už během aktivní kariéry nebo po ní. Poslední vydání pořadu Tiki-Taka na O2 TV Sport nabídlo příběhy Jana Šimáka a Milana Pacandy. Podívat se můžete v přiložených videích.

Fotbalový trenér Miroslav Beránek vypráví v pořadu TIKI TAKA o tom, jak krotil bouřliváka Jana ŠimákaVideo: O2 TV Sport

 
Článek

Nezvladatelných talentů byla, je a vždycky bude celá řada. Jeden je přesto raritou. Trenér Miroslav Beránek musel Jana Šimáka při společném působení v Blšanech hlídat v jednom domě.

„Honza měl problémy v kabině. Rozpůjčoval si peníze, hrál automaty. Chtěl jsem ho vyhodit, což mi šéf klubu Chvalovský zakázal, protože Šimák byl naším nejžhavějším zbožím. Řekl jsem mu, že tak to bych si ho musel vzít domů. A on mě vzal za slovo... Do doby, než jsme ho opravdu prodali," vypráví zkušený kouč.

Bývalý fotbalista Milan Pacanda vypráví v TIKI TAKA o tom, jak se živil po konci kariéryVideo: O2 TV Sport

Šimákova kariéra mohla být vpravdě hvězdná. Kdyby... „Jednou jsme ho vzali do reprezentace a Pavel Nedvěd řekl, že Honza je svými dovednostmi největší talent českého fotbalu. Bohužel u něj však převážily další vlastnosti, takže už jsme ho nikdy nepovolali," poukazuje Beránek.

S alkoholismem, gamblingem a dalšími problémy se pral také brněnský super talent Milan Pacanda. Nedávno ke svým 45. narozeninám vydal knihu s výmluvným názvem Jackyll & Hyde. Líčí v ní také všechna povolání, jimiž si po kariéře prošel.

„Bylo jich hodně. Nejdéle jsem byl malíř pokojů, některá další ani nechci jmenovat... Poslední dva roky pracuji v hotelu, na recepci nebo za barem," líčí kdysi velmi populární Pacička.

Bývalí útočníci Petr Švancara a Milan Pacanda v pořadu TIKA TAKAVideo: O2 TV Sport

Jeho trable pravda nezačaly vlastní vinou. Měl nakročeno k přestupu do Itálie, ale těsně před ním se stal terčem likvidačního faulu žižkovského Jana Zakopala. Následovala dlouhá nucená pauza, která mu výrazně poznamenala kariéru, byť si pak se Spartou zahrál i Ligu mistrů.

„Hrál jsem ji, ale v jakém stavu... Koleno už nebylo nikdy takové," líčí i po letech ztěžka. Jak prošel na Spartě zdravotní prohlídkou? A dokázal už faulujícímu hráči odpustit? Více už v ukázce z pořadu Tiki-Taka na O2 TV Sport.

Reklama

Související témata:
Milan Pacanda