Na mistrovství světa žen se přepisovala historie. Už podruhé!

Foto: iihf.com

(BRAMPTON, od našeho zpravodaje) Mistrovství světa žen v kanadském Bramptonu začalo ve velkém stylu, během prvních dnů turnaje padly dva nejrychlejší góly historie.

Vše začalo utkání mezi Německem a Švédskem. Hráčky Tre Kronor vyhrály úvodní buly, avšak posléze o puk přišly. Jenomže Němky špatně rozehrály, kotouče se zmocnila Hilda Svenssonová a ta již v desáté vteřině zápasu překonala brankářku Abstreiterovou. První střela – první gól, pro švédskou hráčku to byl snový start na jejím prvním mistrovství světa.

Šestnáctiletá Svenssonová, která je považována za jeden z největších talentů švédského ženského hokeje, ale nakonec v konečném součtu nemohla být příliš spokojená. Němky totiž utkání dokázaly parádně otočit a vyhrály 6:2.

Pro Svenssonovou to byl nicméně parádní debut. Nastoupila rovnou v první lajně po boku Olssonové a Ljungblomové. "Miluju, když s ní můžu hrát. Je krásné ji pozorovat, jak se v takovém věku ničeho nebojí. Je to velice chytrá hráčka," řekla na adresu mladé naděje Hanna Olssonová.

Historický zápis mladé švédské hráčce vydržel jen necelých 24 hodin. V pátek totiž v ranních hodinách v Bramptonu foukal velmi silný vítr a tento vichr se následně přesunul i do samotné CAA Centre, kde proti sobě zkřížily své hokejky hráčky USA a Švýcarska. 

Roqueová vyhrála úvodní buly zcela záměrně hned do jízdy Abeey Murphyové, ta si bleskově najela do pásma, kde celou akci zakončila k bližší tyčce. Uběhlo pouhých sedm sekund. Američtí diváci si nestačili ještě ani pořádně sednout na svá místa a už mohli rovnou znovu vstávat, tohle se opravdu nevidí každý den.

Na rozdíl od švédského celku Američanky svůj zápas dotáhly do vítězného konce, navíc celkem přesvědčivě. Své soupeřky totiž porazily rozdílem třídy, vysoko 9:1. Pro švýcarské hráčky mohla být útěchou alespoň vstřelená branka, jelikož se jim to ve vzájemných zápasech povedlo na mistrovství světa poprvé od roku 2008.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz