Review: Manchester United - Everton. Pickford nálety Red Devils neustál

Manchester United potvrdil roli favorita a v zápase 30. kola Premier League porazil na vlastní půdě Everton 2:0. Rudí ďáblové už v úvodu zasypali Jordana Pickforda množstvím střel. Na hranici možností chytající Angličan držel nerozhodný stav až do 36. minuty, kdy jej překonal Scott McTominay. Ve druhé půli přidal pojišťovací branku Anthony Martial, pro kterého to byla 86. trefa v dresu United, čímž o jeden gól překonal Davida Beckhama. Domácí poskočili v tabulce na třetí místo, Toffees naopak i nadále zůstávají namočeni v boji o záchranu.

Review: Manchester United - Everton. Pickford nálety Red Devils neustál

Manchester United - Everton 2:0

Branky: 36. McTominay, 61. Martial

Manchester United v posledním kole napravil tři ligové zápasy bez vítězství, když porazil doma Brentford. Boj o top čtyřku byl v Anglii ale velmi vyrovnaný, a tak chtěli Rudí ďáblové proti Evertonu opět získat plný počet bodů. Toffees naopak začali v bitvě o záchranu sbírat důležité body, když čtyřikrát v řadě neprohráli, včetně velmi cenných remíz s Chelsea a Tottenhamem. Od sestupového pásma je ovšem stále dělilo pouze lepší skóre, a tak i proti silným Red Devils potřebovali bodovat.

Diváci na Old Trafford byli od úvodních minut svědky útočné podívané. V osmé minutě se k dvojímu zakončení dostal Marcus Rashford, proti střele z individuálního úniku i následné hlavičce skvěle zakročil Pickford. Tlak týmu z Manchesteru pokračoval, skrytá střela Antonyho ze 12. minuty orazítkovala pravou tyč hostující branky, z následné dorážky zamířil osamocený Aaron Wan-Bissaka trestuhodně vedle. O sedm minut později zapomněla obrana domácích na Ellise Simmse, který tváří v tvář Davidu de Geovi zamířil nepochopitelně mimo. V rozmezí 20. až 30. minuty hrozili svěřenci trenéra ten Haga prostřednictvím rychlých náběhů, žádné ze zakončení Rashforda či Antonyho za svá záda nepustil výtečný Pickford. Hostujcí brankář odolával nájezdům Rudých ďáblů až do 36. minuty, kdy se střelou na bližší tyč prosadil McTominay.

Ofenzivní choutky týmu z Manchesteru po změně stran výrazně polevily. Byli to naopak Toffees, kteří se po hodině hry dostávali častěji do blízkosti pokutového území soupeře, územní tlak hostů však k přímému ohrožení branky de Gey nevedl. Rudí ďáblové hrozili prostřednictvím rychlých protiútoků, po jednom z nich v 67. minutě vytěsnil Pickford hlavičku Bruna Fernandese nad břevno. O čtyři minuty později se po chybě Seamuse Colemana ocitl u míče Rashford, který vybídl ke skórování Martiala. Francouzský útočník střelou po zemi navýšil vedení domácích na 2:0. Po další hrubce Colemana v 86. minutě a následné střele Christiana Eriksena se skóre již neměnilo.

Manchester tak domácí duel zvládl a zaznamenal důležité tři body. Další ligové utkání odehrají Red Devils 16. dubna, kdy se střetnou s Nottinghamem, Everton svede o den dříve bitvu s Fulhamem.