Recenze vysavače Sencor SVC 0725BK

V této recenzi se společně podíváme na vysavač 4v1 Sencor SVC 0725BK. Jedná se o přístroj spadající do vyšší cenové kategorie, konkrétně za něj zaplatíte asi 7 500 korun. Vzhledem k takové částce byste měli požadovat výkonný přístroj s bohatým příslušenstvím, dlouhou výdrž baterie a pohodlné a jednoduché vysávání. Pojďme se tedy podívat, co tento model nabízí.

Parametry

Typakumulátorový
Délka kabelu-
Akční rádius-
Typ baterieLi-ion
Kapacita baterie2500 mAh
Doba nabíjení240 min.
Výdrž na jedno nabití50 min.
Stupně výkonu3
Ruční vysavačano
Objem nádoby na prach0,5 l
Hmotnost4,3 kg
Účinnost vysávání na koberceneuvádí
Účinnost vysávání na podlahuneuvádí
Příkon400 W
Hlasitost79 dB
Rozměry VxŠxH (cm)119 x 11 x 21
HEPA filtrano
LED osvětleníne
Mokré vysáváníano
Svislé parkováníano
Teleskopická rukojeťne
Odnímatelná rukojeťano
Indikátor baterieano
Indikátor plnostiano
Příslušenstvínabíjecí stanice s uchycením na stěnu, měkký kartáč, kombinovaný kartáč, kombinovaný štěrbinový kartáč, flexibilní hadice, multiúhlový kartáčový nástavec, ruční jednotka s cat&dog mini kartáčem, vytírací jednotka s textilií
Vysávání tvrdých ploch90
Vysávání koberců75
Hlučnost50
Výdrž70
Výbava80

Představení

Jedná se o tyčový vysavač, který je vhodný na všechny typy podlah, a to včetně koberců (tak uvádí výrobce). Avšak obecně platí, že tyčové vysavače si s koberci neporadí na sto procent, může za to jejich nižší výkon oproti jiným typům vysavačů. Pokud je ve vaší domácnosti spousta koberců, dívejte se tedy nejlépe po klasických vysavačích. Sencor SVC 0725BK lehce přetvoříte také na ruční variantu, která poslouží na úklid prachu na policích, linkách nebo třeba při úklidu interiéru vašeho auta. Vzhledem k ceně je samozřejmostí také možnost jak suchého, tak mokrého vysávání, tedy vytírání. Avšak pozor, ohledně vytíracího mopu se objevují výtky, jelikož mop příliš nesaje vodu a nenahradí kvalitou klasický mop, avšak pro rychlý úklid je prý dostačující. Nesmí chybět ani HEPA filtr, který je však běžný pro téměř všechny lepší vysavače. Jedná se totiž o filtr, který si poradí i s těmi nejjemnějšími nečistotami. Od ostatních filtrů se liší právě výjimečně vysokou účinností, dokáže totiž zachytit nečistoty o velikosti až stokrát menší, než je průměr lidského vlasu. Používá se také ve zdravotnictví nebo farmacii, takže ti, co trpí silnými alergiemi, by měli HEPA filtr u vysavačů vyhledávat.

Sencor SVC 0725BK váží asi 4 kila. U tyčových vysavačů je hmotnost celkem podstatný parametr, kterému byste měli věnovat pozornost, a to z toho důvodu, že v rukou držíte celou váhu vysavače. Hmotnost 4 kg by neměla být problém, drtivá většina tyčových variant spadá právě do kategorie do 4 kil. Při vysávání s variantou ručního vysavače se však trochu nadřete, držet vysavač ve vzduchu při luxování prachu už bude namáhavější.

Příslušenství

Příslušenství, které obdržíte spolu s vysavačem, je opravdu bohaté (vzhledem k ceně je to také žádoucí). Nabíjecí stanice patří mezi to základní, co spolu s vysavačem obdržíte, avšak u tohoto modelu narazíte na zajímavou vychytávku, kterou je držák na stěnu. Díky němu můžete chytře ušetřit místo při skladování přístroje, navíc tento způsob skladování vypadá dobře. Důležitější je však příslušenství určené k samotnému vysávání. Násad obdržíte opravdu spoustu. Tak například měkký kartáč na prach a poličky, kombinovaný kartáč na čalounění a prach, kombinovaný štěrbinový a prachový kartáč nebo víceúčelový kartáčový nástavec. Využití tohoto vysavače je velmi široké, můžete jej použít k úklidu auta, k vysávání parket i koberců, nebo dokonce k vysávání drobků z klávesnice. Pokud máte doma mazlíčky, využijete ruční jednotku s cat and dog mini kartáčem, který by měl zachytit zvířecí chlupy z čalouněného nábytku nebo matrací.

Nabíjení a výdrž

Sencor SVC 0725BK patří mezi akumulátorové vysavače, což znamená, že vám při úklidu nebude nijak překážet kabel. Jediné, co vás musí zajímat, je doba provozu vysavače a také doba nabíjení. Tento model vám při nejnižším výkonu vydrží v provozu asi 50 minut, výrobce pak neuvádí, jaká je doba provozu při výkonu nejvyšším, ale můžeme se podělit o zkušenost že je to okolo pouhých 10 minut, což je docela málo (u akumulátorových vysavačů jsou však značné rozdíly ve výdrži při nejnižším a nejvyšším výkonu běžné). Na druhou stranu je nejvyšší stupeň nepotřebujete po celou dobu vysávání a na běžný byt 3+1 by měla kapacita stačit. Po vybití (na což vás upozorní LED indikátor) umístíte vysavač do nabíjecí stanice, kde jej ponecháte asi 4 hodiny, než se opět plně nabije. Pokud bychom se zaměřili na modely s podobnou kapacitou baterie, tedy 2 500 mAh, zjistili bychom, že se jedná o celkem běžný čas (stejnou kapacitu a dobu nabíjení akumulátoru má například Concept VP6130 nebo MIELE Triflex HX1). Avšak ve srovnání s vysavačem Leifheit Regulus Aqua PowerVac 11914, který má stejnou kapacitu baterie, si vede hůře, jelikož model od značky Leifheit se nabíjí pouze 3 hodiny. Námi recenzovaný model Sencor SVC 0725BK však disponuje delší dobou provozu, u Leifheit vysavače výrobce uvádí pouhých 25 minut (a to při nejnižším výkonu). K vysavači je také možné zakoupit náhradní baterii, a to za 2 000 korun.

Jak vysává

Sencor SVC 0725BK je tyčový vysavač 4v1 s 400wattovým motorem. Takový příkon je celkem běžný, většina tyčových vysavačů disponuje příkonem do 500 W. O něco lepší příkon (560 W) mají například tyčové vysavače od značky Bissell – CrossWave 17132 nebo CrossWave Pet Pro 2225N, které pořídíte do 8 000 korun. Výkonnost vysavače můžete sledovat také podle kapacity baterie a doby provozu. U modelu Sencor jsou tyto parametry průměrné, pokud byste vyhledávali výkonnější vysavač, můžeme vám doporučit například Dyson V15 Detect Absolute (kapacita baterie 3 600 mAh, výdrž 60 min., cena je však dvojnásobná) nebo ETA Fortis 7224 (kapacita baterie 4 900 mAh, výdrž 45 min., cena je podobná). Námi recenzovaný model si však s nečistotami poradí, jedná se o lepší průměr mezi tyčovými vysavači. Jak už bylo řečeno, pokud vlastníte větší množství koberců, bude lepší se poohlédnout po klasickém vysavači, obecně si ty tyčové s koberci neporadí tak dobře. Při vysávání si můžete vybrat z 3 stupňů výkonuturbo, vysoká rychlost nebo prodloužený čas vysávání, což je nejnižší výkon, při kterém by vám mohl vysavač vydržet až zmíněných 50 minut, je však potřeba počítat s tím, že při nižším výkonu nejspíš nebude vysávat perfektně a bude potřeba po jednom místě projíždět vícekrát, než se nečistoty vysají.

Hmotnost vysavače je nízká, zákazníci si pochvalují pohodlné a jednoduché používání přístroje (s výjimkou ruční varianty), díky 180° otočné hlavici se dostanete do nejrůznějších zákoutí. O bohatém příslušenství už byla řeč, můžeme ještě dodat, že výměna nástavců je podle uživatelů velmi jednoduchá. Hlučnost 79 dB je pak běžná hodnota pro vysavače při plném výkonu. Nádobka na prach, do které se shromažďují nečistoty, má objem 0,5 litrů, což je opět běžná a dostačující velikost. Plusem tohoto vysavače je také jeho vzhled, vypadá velmi dobře a zapadne do každé moderní domácnosti.

Jaký je nejlepší Sencor tyčový vysavač 3v1?

Zjistit cenu
Přihlašte se do newsletteru a
získejte super tipy do emailu

Pravidelně zhruba 1 až 3 krát měsíčně vám pošleme skvělé tipy na nakupování, nové testy a nejlepší recenze.

Co můžete čekat?

  1. Tipy na opravdu dobré nákupy (vybíráme jen to, co bychom poslali sami sobě)
  2. Výhodné nabídky a slevy (vybereme jen ty opravdu dobré)
  3. Rady k nakupování
  4. Nové recenze produktů
  5. Nové srovnávací testy
  6. Tyto e-maily jsou zdarma
  7. Neposíláme spam, ani obchodní nabídky třetích stran
Načítáme ...

Děkujeme za přihlášení do newsletteru. Teď ještě mrkněte do emailu a potvrďte, že jste o zařazení do newsletteru požádali opravdu vy. 🙂

Pro info si přečtěte naše zásady osobních údajů a GDPR.

7.6 Total Score
Sencor SVC 0725BK

Pojďme si udělat krátké shrnutí tohoto produktu. Za nás se jedná o tyčový vysavač, jehož vyšší cena odpovídá jeho kvalitě. Jedná se o dostatečně výkonný přístroj, který nabídne širokou možnost využití díky několika nástavcům. Příslušenství tak rovněž odpovídá vyšší ceně, je opravdu bohaté a vnímáme to jako největší plus tohoto přístroje. Kartáč pro čalouněný nábytek, na kterém se lehko usazují chlupy od vašich domácích mazlíčků, jistě oceníte, stejně jako zákazníci, kteří tento nástavec často zmiňují v pozitivních recenzích. Co se týče baterie a doby provozu, řadí se vysavač mezi průměr, vzhledem k ceně bychom možná očekávali delší dobu provozu při nejvyšším výkonu. U tohoto modelu je především potřeba zvážit, zda vyžadujete mopování, jelikož můžete pořídit vysavač, co vysává stejně, za nižší peníze, nebo naopak lepší výkon za stejné peníze.

Vysávání tvrdých ploch
9
Vysávání koberců
7.5
Hlučnost
5
Výdrž
7
Výbava
8
PLUSY
  • Bohaté příslušenství
  • Dostatečný výkon
  • Součástí nabíjecí stanice je držák na stěnu
  • Pěkný design
MÍNUSY
  • Vyšší cena
  • Průměrná kapacita baterie a nízká doba provozu při nejvyšším výkonu
Přidejte váš dotaz nebo recenzi

Sledujte nás na sociálních sítích

Na FB, Instáč a Twitter píšeme novinky o nakupování na internetu a zajímavé tipy, které na covybrat.cz nenajdete.

Kategorie:

Budeme rádi za vaše názory a připomínky

      Přidejte váš dotaz nebo recenzi

      Před odesláním komentáře byste měli vědět jak pracujeme s vašimi osobními údaji. Důvodem pro zpracování osobních údajů je náš oprávněný zájem. Jsme správci osobních údajů a chráníme je v souladu se zákonem 101/2000 Sb., O ochraně osobních údajů a s principy obsaženými ve směrnici EU č. 95/46/EC (GDPR). Při odeslání komentáře zpracováváme tyto osobní údaje - jméno, email a vaši IP adresu. Jméno používáme pro oslovení při případné odpovědi. Jméno můžete nahradit i přezdívkou. Email používáme pouze pro odeslání notifikačního emailu se zprávou, že vám někdo odpověděl na váš dotaz, případně rovnou pošleme odpověď na váš dotaz. Email je neveřejný a pro jiné účely ho nepoužíváme. IP adresu využíváme výlučně pro ochranu formuláře před spamem. Případné úpravy osobních údajů a žádosti o smazání můžete vyřídit emailově na poradime@covybrat.cz.

      Covybrat.cz
      Logo