Recenze Whirlpool TDLR 5030L

Whirlpool TDLR 5030L EU/N je moderní pračka s energetickou třídou D, kapacitou 5 kg, což ji činí vhodnou pro dva lidi. Tato pračka patří mezi nejlevnější modely na trhu a nabízí efektivní programy pro praní prádla.

Energetická třídaD
Způsob plněníhorní
Kapacita5 kg
Otáčky1000 ot./min.
Hlučnost ždímáníB
Spotřeba energie za 100 cyklů60 kWh
Spotřeba vody za 100 cyklů4100 l
Účinnost praníA
Účinnost odstřeďováníC
Aquastopano
Výška85 cm
Šířka55 cm
Hloubka56 cm
Počet programů9
Délka základního programu185 minuty

Představení produktu

Whirlpool TDLR 5030L EU/N je moderní bílá pračka vrchem plněná. S energetickou třídou D a kapacitou 5 kg je ideální pro domácnosti s jedním až dvěma členy. Tato pračka nabízí velkou škálu programů pro jednoduché praní, a je uživatelsky přívětivá.

    

Kromě toho je tato pračka vybavena přihrádkou na dávkování pracího prášku, kterou lze snadno umýt v myčce, což není možné u některých konkurenčních výrobců. Plast použitý pro výrobu této přihrádky je speciálně navržen pro odolnost vůči chemickým látkám, které se běžně nacházejí v myčce, a tvar přihrádky je pečlivě upraven tak, aby umytí v myčce proběhlo bez problémů. Tuto vylepšenou variantu nabízí v současnosti pouze Whirlpool/Elektrolux/AEG u novějších modelů.

Pračka je také vybavena 6th SENSE technologií, která automaticky přizpůsobuje spotřebu vody a energie podle množství prádla. Je třeba podotknout, že množstevní automatiku využívá většina moderních praček, například AEG s funkcí ProSense®. To všechno činí Whirlpool TDLR 5030L EU/N skvělou volbou pro každou domácnost, která hledá jednoduchou a cenově dostupnou pračku.

Programy

Název programu

Kapacita v kg

Nastavení teploty ve °C

Maximální počet otáček ot/min

Eco 40-60

5

40-60

951

Bavlna

5

40-95

1 000

Syntetika

3

30-40

1 000

Jemné prádlo

1,5

30-40

1 000

Mix

30

40

1 000

Vlna/ruční praní

1

20-40

1 000

Rychlé 15

3

30

1 000

Eco Bavlna

5

40-60

1 000

Džíny

4

40

1 000

Tato pračka disponuje celkem 9 programy, což je běžný počet u většiny praček.

Díky zkrácenému 15minutovému programu se nemusíte bát, že strávíte praním celou hodinu. Kromě toho nabízí pračka i šetrný program pro praní džínů, což není u každé pračky samozřejmostí.

Nicméně, pračka nemá mnoho možností pro širší nastavení programů, jako mají dražší modely. Výrobce se zaměřil na výrobu cenově dostupné pračky pro uživatele, kteří preferují jednoduché ovládání a nemají zájem o moderní technologie.

Je však třeba upozornit, že při praní kvalitnějších materiálů může dojít ke zhoršení kvality prádla, jako je změna barvy, zašednutí nebo opotřebení vláken, zejména v porovnání s modelem Whirlpool TDLRBX 6252BS, který kladl důraz na kvalitní a šetrné praní.

Celkově tedy lze konstatovat, že tato pračka se zaměřuje na cenově dostupnost a jednoduchost ovládání.

Doplňkové Funkce

Tato pračka neposkytuje žádné pokročilé funkce, ani displej, takže nebudete moci sledovat dobu trvání cyklu praní. Chybí například časování programů, pára,Wi-Fi připojení, funkci FreshCare+, nebo SoftMove).

Má funkci extra máchání, co je užitečné pro lidi s citlivou pokožkou nebo alergiemi.

Pračka dále automaticky kontroluje vyvažování náplně v bubnu, což zaručuje stabilní a bezpečné praní. Avšak v porovnání s konkurenčními modely není tak kvalitní a může občas vykazovat „pochodování pračky“, což lze vyřešit použitím pryžových podložek.

Další praktickou funkcí této pračky je odložený start, který umožňuje naplánovat praní prádla na požadovaný čas s přesností od 1 hodiny až do 12 hodin.

Rychlé praní zkracuje dobu trvání programu a doporučuje se pro menší množství prádla nebo mírně zašpiněné prádlo.
Intenzivní máchání prodlužuje fázi máchání a pomáhá odstranit zbytky pracího prostředku z prádla, což je obzvláště vhodné pro dětské prádlo, alergiky a oblasti s velmi měkkou vodou.

Na kolik vyjde provoz

Náklady na praní se mohou lišit v závislosti na druhu prádla a zvoleném programu.

Například, při použití ekonomického programu na praní 5 kg prádla, pračka spotřebuje 0,68 kWh a 41 litrů vody, což na 100 praní představuje 68 kWh a 4100 litrů vody.

Na druhé straně, použití programu bavlna na praní 5 kg prádla spotřebuje 0,95 kWh a 53 litrů vody, což na 100 cyklů představuje 95 kWh a 5300 litrů vody.

Spotřeba na první pohled nevypadá jako extra vysoká, ale když vezmete v potaz nízkou kapacitu pračky tak už vychází vážně vysoko.

Proto je důležité pečlivě zvolit program a teplotu praní, neboť špatný výběr programu může zvýšit náklady na praní, bez ohledu na energetické hodnocení pračky.

Tipy a triky

Určení vhodného modelu pračky závisí na individuálních potřebách a preferencích uživatele. Tento konkrétní model by byl vhodný pro dvoučlennou rodinu, ale pro větší rodiny s větším objemem prádla by byla kapacita bubnu nedostatečná.

Tento model by také mohl mít problém s vypráním větších prošívaných dek, protože má menší kapacitu bubnu a slabší motor.

Motor je také klasický uhlíkový, což znamená, že má kratší záruku (pouze 2 roky) v porovnání s inventorovými motory, které mohou mít záruku 5 až 20 let.

Jedna z nevýhod tohoto modelu je také absence displeje, což může být pro někoho problém, protože není možné vidět zbývající čas.

Bohužel, tento model pračky je navržen tak, že případné opravy nejsou rentabilní, protože například výměna lisovaného ložiska stojí kolem 3 000 Kč a výměna programátoru kolem 4 000 Kč! Doporučuje se také dokoupit aquastopovou hadici, např. Originál AEG za 831 Kč, protože pračka sama postrádá jakoukoliv ochranu proti protečení.

Zajímává vás jiná Whirlpool pračka 6 smysl?

Zjistit cenu
Přihlašte se do newsletteru a
získejte super tipy do emailu

Pravidelně zhruba 1 až 3 krát měsíčně vám pošleme skvělé tipy na nakupování, nové testy a nejlepší recenze.

Co můžete čekat?

  1. Tipy na opravdu dobré nákupy (vybíráme jen to, co bychom poslali sami sobě)
  2. Výhodné nabídky a slevy (vybereme jen ty opravdu dobré)
  3. Rady k nakupování
  4. Nové recenze produktů
  5. Nové srovnávací testy
  6. Tyto e-maily jsou zdarma
  7. Neposíláme spam, ani obchodní nabídky třetích stran
Načítáme ...

Děkujeme za přihlášení do newsletteru. Teď ještě mrkněte do emailu a potvrďte, že jste o zařazení do newsletteru požádali opravdu vy. 🙂

Pro info si přečtěte naše zásady osobních údajů a GDPR.

4.9 Total Score
Hodnocení Whirlpool TDLR 5030L

Za cenu kolem 6 000 Kč lze pořídit spolehlivou pračku s jednoduchým ovládáním a super cenou. Tento model patří mezi starší typy praček, což znamená, že je vhodný především pro nenáročné uživatele, kteří preferují prosté ovládání bez přemíry funkcí a nastavení. Pračka je ideální i pro seniory, pro které ověřená značka a jednoduché nastavení představují jasnou volbu. Díky absenci pokročilých technologií a správnému zacházení má tento model předpoklady pro dlouhou životnost. Nicméně pokud se něco pokazí, dostávají se opravy do takových částek že už to znamená skoro cenu nové pračky. Jednou z nevýhod tohoto modelu je absence inventorového motoru, což znamená, že má větší spotřebu energie. Na druhou stranu je cena výrobku velmi přijatelná a vynahrazuje to vyšší spotřebu energie. Kapacita bubnu omezená na 5 kg prádla může být pro některé uživatele problémem, ale to již záleží na individuálních potřebách.

Praní
8
Ždímání
4.5
Programy
5
Hlučnost
5
Výbava
3
Spotřeba
5
PLUSY
  • Pohodlné ovládání pomocí tlačítek a otočného ovladače
  • Velké dveře umožňují snadný přístup k prádlu
  • 6th Sense Technology umožňuje přizpůsobit programy pračky potřebám prádla
  • Funkce odloženého startu a ukazatele zbývajícího času
  • Cena
  • Jednoduchost a spolehlivost
MÍNUSY
  • Menší kapacita bubnu (5 kg)
  • Vyšší hladina hluku během
  • Horší ždímání
  • Vyšší spotřeba energie
  • Absence inventorového motoru
Přidejte váš dotaz nebo recenzi

Sledujte nás na sociálních sítích

Na FB, Instáč a Twitter píšeme novinky o nakupování na internetu a zajímavé tipy, které na covybrat.cz nenajdete.

Budeme rádi za vaše názory a připomínky

      Přidejte váš dotaz nebo recenzi

      Před odesláním komentáře byste měli vědět jak pracujeme s vašimi osobními údaji. Důvodem pro zpracování osobních údajů je náš oprávněný zájem. Jsme správci osobních údajů a chráníme je v souladu se zákonem 101/2000 Sb., O ochraně osobních údajů a s principy obsaženými ve směrnici EU č. 95/46/EC (GDPR). Při odeslání komentáře zpracováváme tyto osobní údaje - jméno, email a vaši IP adresu. Jméno používáme pro oslovení při případné odpovědi. Jméno můžete nahradit i přezdívkou. Email používáme pouze pro odeslání notifikačního emailu se zprávou, že vám někdo odpověděl na váš dotaz, případně rovnou pošleme odpověď na váš dotaz. Email je neveřejný a pro jiné účely ho nepoužíváme. IP adresu využíváme výlučně pro ochranu formuláře před spamem. Případné úpravy osobních údajů a žádosti o smazání můžete vyřídit emailově na poradime@covybrat.cz.

      Covybrat.cz
      Logo