Review: Aston Villa - Nottingham. Traoré nasměroval domácí k další výhře

Aston Villa zvítězila ve 30. kole Premier League na vlastním stadionu nad Nottinghamem 2:0. Po úvodním dějství, ve kterém oba celky předvedly velmi střídmou ofenzivní hru, se ve 48. minutě prosadil střídající Bertrand Traoré, jenž z lavičky rozhodl už druhé utkání v řadě. Villans tak vyhráli pošesté z posledních sedmi kol a malými kroky se přibližují k pohárovým příčkám. Forest naopak spadli do sestupových vod, když se již devět duelů po sobě nedočkali výhry.

Review: Aston Villa - Nottingham. Traoré nasměroval domácí k další výhře

Aston Villa - Nottingham 2:0

Branky: 48. Traoré, 95. Watkins

Odpolední zápas v Birminghamu svedl dohromady dva celky s naprosto odlišnými formami. Aston Villa neprohrála již šest klání v řadě, z nichž získala skvělých 16 bodů. Nottingham se naopak nacházel ve velké herní i výsledkové krizi. Osm zápasů v řadě bez výhry jej dostalo těsně nad sestupové pásmo, řecký majitel klubu však i přesto prokázal oblíbenému trenérovi Steveu Cooperovi důvěru a veškeré spekulace o jeho vyhazovu popřel.

Villans řídili tempo hry od úvodního hvizdu a postupnou kombinací se pokoušeli dostat na dostřel. Nottingham ovšem bránil velmi svědomitě a okénka do defenzivy během první půlhodiny neotvíral. Poté na druhé straně obdržel přesnou přihrávku do vápna Morgan Gibbs-White, při pokusu o střelu ovšem podklouzl. Na další zajímavou akci se do přestávky ani jeden z týmů nezmohl.

Krátce po změně stran vyrobil ve vápně hrubku obránce Jonjo Shelvey, jenž nepřesnou přihrávkou pobídl ke střele Traorého, který darovaný míč posadil k levé tyči. Po 75 minutách hry se skvěle načasovaným výběhem do pole blýskl domácí gólman Emiliano Martínez, jenž odkopem na poslední chvíli zamezil samostatnému úniku Taiwa Awoniyiho. Lvi už v závěru nepustili soupeře do žádné šance a sami navíc skórovali. Ollie Watkins totiž v nastaveném čase zblízka přeloboval brankáře.

Aston Villa tak potvrdila dobrou formu a připsala si další vítězství. V následujícím ligovém kole se utká 15. dubna s Newcastlem. Nottingham se pokusí prolomit mizernou sérii o den později proti Manchesteru United.