Hlavní obsah

Vsetín - Zlín 5:2Stav série 2:3Vsetín se vrací do hry o extraligovou baráž, Berani bez šance

Aktualizováno

Hokejisté Vsetína zvítězili v pátém utkání finále první ligy ve valašském derby nad Zlínem 5:2, snížili stav série hrané na čtyři vítězné zápasy na 2:3 a zůstali ve hře o baráž o extraligu proti Kladnu. Po gólu a přihrávce si připsali obránce Jiří Říha a útočník Tomáš Vávra. Šestý zápas se bude hrát v pondělí od 17:30 ve Zlíně.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Hráči Vsetína se radují z gólu.

Článek
Fotogalerie

Vsetín nastoupil v brance s Tomášem Vošvrdou, který nahradil Maxima Žukova. V první šanci se ocitl domácí Pavel Klhůfek, ale minul. V čase 5:01 už se domácí radovali po střele Jana Bergra od modré čáry. Odpovědět mohl Stanislav Sadovikov. Při vyloučení Denise Kindla trefil v 9. minutě Luboš Rob pravou tyč, stejně o chvíli později už při plném počtu hráčů na ledě Šimon Jenáček.

Domácí se ubránili při trestu Adama Hořanského, ale při pobytu Ondřeje Smetany na trestné lavici už Berani ve 14. minutě vyrovnali. Po střele Martina Langa se z mezikruží z dorážky prosadil Bedřich Köhler. Otočit stav mohl Petr Kratochvíl a před pauzou ustál Daniel Huf situaci po Říhově střele.

Po 27 sekundách druhé části vrátil Vsetínu náskok Vávra, který z levého kruhu přes clonící hráče překonal Hufa. Vyrovnat mohl v přesilové hře Lang, na druhé straně měl možnost krátce po návratu z trestné lavice Smetana. Zlín se ubránil při trestu Jakuba Husy a v polovině utkání za Berany zahrozil z přečíslení obránce Jiří Suhrada. Huf si poradil se střelou Štěpána Bláhy.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Pavel Sedláček ze Zlína a Michal Hryciow ze Vsetína.

Ve 47. minutě se ocitl před Vošvrdou Pavel Sedláček, ale smazat ztrátu se mu nepodařilo. V čase 50:53 naopak pojistili vedení domácí. Po Robově střele z pozice mezi kruhy se dostal k dorážce Vít Jonák a bekhendem skóroval.

Za 94 sekund zvýšil Říha z pravého kruhu po přihrávce Romana Půčka už na 4:1. Zlín mohl zkorigovat stav, ale Jakub Apolenář z úniku na Vošvrdu nevyzrál. V 57. minutě naopak zajistil Vsetínu už čtyřbrankový náskok Miroslav Holec. Berani díky obránci Mikuláši Zbořilovi čtyři sekundy před koncem upravili konečné skóre.

Finále play off první hokejové ligy - 5. zápas:
VHK Robe Vsetín - PSG Berani Zlín 5:2 (1:1, 1:0, 3:1)
Branky a nahrávky: 6. Berger (Hořanský, Kajínek), 21. Vávra (Rob, J. Říha), 51. Jonák (Rob, Vávra), 53. J. Říha (R. Půček, Hořanský), 57. Holec (Klhůfek, Sihvonen) - 14. Köhler (M. Lang, T. Pospíšil), 60. M. Zbořil (T. Pospíšil, Z. Sedlák ml.). Rozhodčí: Hribik, Květoň - Zídek, Komínek. Vyloučení: 3:4, navíc Berger, Hořanský, Česánek - P. Sedláček všichni 5 min. Využití: 0:2. Diváci: 5400 (vyprodáno). Stav série: 2:3.
Vsetín: Vošvrda - J. Říha, Hryciow, O. Němec, Kajínek, Š. Jenáček, O. Smetana, Česánek - Rob, Vávra, Jonák - Sihvonen, Klhůfek, Holec - R. Půček, Berger, Hořanský - Číp, Š. Bláha, Jenyš. Trenér: Weintritt.
Zlín: Huf - Husa, Gazda, M. Novotný, M. Zbořil, Suhrada, Talafa, Riedl - P. Mrázek, D. Kindl, Kratochvíl - Z. Sedlák ml., Chludil, M. Lang - T. Pospíšil, Hejcman, Apolenář - Köhler, Sadovikov, P. Sedláček. Trenér: M. Říha.

Reklama

Související témata: